86/12/15
11:30 ص
کروبی برخی تفاوتهای روشی بین امام خمینی و آیتالله خامنهای را طبیعی دانست و گفت: امام، بنیانگذار جمهوری اسلامی بودند و روی مردم نفوذ داشتند و مردم انقلابی هم با اثرپذیری از رهنمودهای امام در صحنه بودند. آنموقع «احزاب» مردم را هدایت نمیکردند. آنموقع جمعیت ایران سی میلیون بود و هماکنون هفتاد میلیون نفر است. البته مقام رهبری هم بارها فرمودهاند که این انقلاب، بی نام خمینی در هیچ جای جهان شناختهشده نیست.
حجتالاسلام مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی، رئیس مجلس ششم و نماینده امام خمینی(ره) در حج و بنیاد شهید، در گفتوگویی صریح به پرسشهای خبرنگار «تابناک» پاسخ داد.
کروبی با اظهار اینکه انتخابات مجلس هفتم رقابتی نبود، گفت: نبود اما انتخابات این مجلس هست. جریانهای گوناگون فکری حضور دارند و در کنار جریان اصولگرا، جریانهای معتدل اصلاحطلب هم هستند.
کروبی که در انتخابات مجلس هفتم با وجود ریاست مجلس ششم و شناختهشده بودن، با رأی 200 هزارتایی همین مقدار با نفر آخر لیست راست فاصله داشت و ناگزیر در میانه شمارش آرا انصراف داد، این احتمال که اکنون هم یاران او قربانی انتخابات شوند را رد کرد و گفت: ببینید، من آن موقع از صندلی عقب، نفر اول بودم. یعنی سیویکمین نفر بودم. چون چند تا مشکل داشتیم: یکی دولت بود؛ یکی فضایی که درست کرده بودند و همینطور گروههای اجرایی و نظارتی بودند که خوب عمل نکردند. یادم میآید یکی از خانوادههای شهدا برایم پیام فرستاده بود که آقا ما پای صندوقها نمیرویم. اگر بخواهیم رأی بدهیم، در ریاستجمهوری شرکت میکنیم. اما حالا شرایط فرق میکند. نسبتا همه جریانها هستند و اینها همه مراقبند.
دبیرکل اعتماد ملی در پاسخ به این سؤال که آیا پیش از حضور در صحنه انتخابات، تضمین مشخصی برای تأیید نامزدها به شما داده شد، اظهار داشت: نه، هیچ صحبتی نشد. این دیدارهایی که آقایان داشتند، آقای هاشمی و آقای خاتمی، خدمت مقام رهبری رسیدند و مسائلی را درباره انتخابات با ایشان در میان گذاشتند. من هم به تنهایی رفتم با آقا صحبت کردم. نه، اینجور نبود که قبلا درباره انتخابات صحبتی شده یا کسی تضمینی داده باشد.
کروبی برخی تفاوتهای روشی بین امام خمینی و آیتالله خامنهای را طبیعی دانست و گفت: ببینید، امام، بنیانگذار جمهوری اسلامی بودند و روی مردم نفوذ داشتند و مردم انقلابی هم با اثرپذیری از رهنمودهای امام در صحنه بودند. آنموقع «احزاب» مردم را هدایت نمیکردند. آنموقع جمعیت ایران سی میلیون بود و هماکنون هفتاد میلیون نفر است. البته مقام رهبری هم بارها فرمودهاند که این انقلاب، بی نام خمینی در هیچ جای جهان شناختهشده نیست.
پس مقام معظم رهبری هم ادامه همان راه را میروند. خب تفاوتی هم هست، متناسب با زمان، شیوه راهبردی هم با همین زمانه و اقتضائات این نسل مطابق است؛ نسل جوان امروز که اصلا انقلاب را ندیده است. الان احزاب باید به کمک بیایند و برای جوانان کشور راهنما باشند...
متن کامل را در ستون «گفتگو» بخوانید.
86/12/15
11:28 ص
86/12/15
11:25 ص
استاد روانشناسی دانشگاه عبری اورشلیم، گفت: «اتفاقی که برای موسی در طور سینا رخ داد، حادثهای ماوراءالطبیعه بود که من به آن معتقدم، اما این احتمال بسیار قوی است که اتفاقی که موسی(ع) و قوم بنیاسرائیل را به یکدیگر پیوند داد، تحت تأثیر مواد مخدر و روانگردان شکل گرفته باشد».
در حالی که جهان اسلام هنوز متأثر از اهانت نشریات غربی و اروپایی به پیامبر اکرم(ص) است که به بهانه آزادی بیان انجام میشود، یک پژوهشگر اسرائیلی با اهانت بیسابقهای به پیامبر خدا و آورنده دین یهود، موسی کلیمالله(ع)، تعالیم ایشان را زیر سؤال برده است.
به گزارش سرویس بینالملل «تابناک»، یک محقق اسرائیلی در گزارشی که این هفته منتشر کرده است، مدعی شده که حضرت موسی (ع) در کوه سینا و در هنگام دریافت ده فرمان خداوند، تحت تأثیر داروهای روانگردان بوده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از اورشلیم، «بنی شنون»، استاد روانشناسی دانشگاه عبری اورشلیم، در مجله «فلسفه ذهن» نوشت: این داروهای روانگردان، بخش اعظمی از آموزهها و تشریفات این دین را در تورات زیر سؤال میبرد.
شنون سهشنبه به رادیو اسرائیل گفت: «اتفاقی که برای موسی در طور سینا رخ داد، حادثهای ماوراءالطبیعه بود که من به آن معتقدم و به افسانه بودن آن اعتقادی ندارم، اما این احتمال بسیار قوی است که اتفاقی که موسی(ع) و قوم بنیاسرائیل را به یکدیگر پیوند داد، تحت تأثیر مواد مخدر و روانگردان شکل گرفته باشد».
شنون در این تحقیق مدعی شده است، «حضرت موسی (ع)، در هنگام دیدن آتش، تحت تأثیر این مواد بوده» و اعتراف کرده که خود نیز به طور تفریحی از چنین موادی استفاده کرده است.
وی با اشاره به اینکه در آمازون نیز مردم از داروهای روانگردان استفاده میکنند تا بتوانند موسیقی را ببینند، نوشت: «در کتاب مقدس آمده که مردم میتوانند صداها را ببینند که این یک پدیده کلاسیک است».
وی به تجربه خود در خوردن گیاهی به نام «ayahuasca» در یکی از این مراسم مذهبی در آمازون در سال 1991 اشاره میکند و میگوید: «من صحنههایی را دیدم که مضامینی روحانی و مذهبی داشتند».
وی مدعی شده که تأثیرات این گیاه، بسیار مشابه تأثیرات پوست درخت اقاقیاست که در کتاب مقدس بارها از آن نام برده شده است.
اظهارات این استاد اسرائیلی درباره حالات حضرت موسی(ع)، تداعیکننده کشفیات اخیر یک مدعی روشنفکری دینی درخصوص وحی الهی و پیامبر خداست.