88/3/27
10:38 ع
به گزارش شبکه ایران، یک موسسه آمریکایی مستقل با نام "آینده بدون ترس"
(Terror Free Tomorrow) که با حمایت نشریه آمریکایی واشنگتن پست، یک نظرسنجی در مورد انتخابات ایران پیش از برگزاری انتخابات ایران انجام داده بود، با انتقاد از برخی دولتمردان این کشور که "تشکیک در سلامت انتخابات ایران" را مورد حمایت قرار داده بودند، ضمن انتشار دوباره نتایج نظرسنجی خود اعلام کرد: براساس نتایج این نظرسنجی، پیروزی با فاصله محمود احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری قطعی بوده است.
در صفحه اول گزارش 70 صفحهای نظرسنجی این مرکز مستقل آمریکایی، نتیجه نهایی نظرسنجی که پیشبینی صدرنشینی احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری ایران است، منتشر شده و در مورد نحوه این نظرسنجی چنین نوشته است:
- این نظرسنجی در تمامی استانهای ایران و به صورت تلفنی صورت گرفته است.
- انجام این نظرسنجی به طور کاملاً مستقل بوده و تماسهای تلفنی از برخی کشورهای همسایه انجام میشده است.
- در صفحه سوم این گزارش آمده: بر خلاف برخی نظرسنجیهای صورت گرفته که شبهه وجود جهتگیری در آنها میرود، نظرسنجی این مرکز که سومین نظرسنجی مشابه طی دو سال اخیر بوده است، از تاریخ 11 تا 20 ماه می میلادی و با پرسش از جامعه نمونهای بوده است که به تناسب جمعیت استانهای ایران از تمامی استانها انتخاب شدهاند.
برخی نتایج و نمودارهای بدست آمده در نظرسنجی مرکز آمریکایی "فردای بدون ترس" که پیش از انتخابات انجام شده است:
سوال: به چه کسی در انتخابات ریاستجمهوری رای میدهید؟ احمدینژاد 34درصد، موسوی 14درصد، 27درصد هنوز نمیدانم، 2درصد کروبی، 1 درصد رضایی
نمودار:
برخی دیگر از نتایج تحلیلی نظرسنجی مبتنی بر این بوده است که 8989 درصد ایرانیان گفتهاند که در انتخابات ریاستجمهوری شرکت خواهند کرد.
نظرسنجی نشان داد، 87 درصد از ایرانیان فارس زبان، 94 درصد از آذری زبانها و نزدیک به 90 درصد از دیگر اقوام ایرانی، تصمیم به شرکت در انتخابات دارند.پ
از هر 10 ایرانی، هفت نفر معتقدند که انتخابات آزادانه و عادلانه برگزار خواهد شد و تنها یک نفر فکر میکند که انتخابات آزاد و عادلانه نخواهد بود.
در حالی که تبلیغات داخل ایران بر روی آذری بودن میرحسین موسوی تاکید میکند و این تصور در داخل کشور وجود دارد که وی رای بیشتر آذریها را کسب خواهد کرد اما نتایج نظرسنجی نشان میدهد که موسوی تنها رای 16 درصد آذریزبانها را کسب میکند.
62 درصد از مصاحبه شوندگان نیز در پاسخ به پرسشی در رابطه با سرزمینهای اشغالی تصریح کردند که مخالف هرگونه معاهده هستند که رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسد و همچنین از نبرد مسلمانان برای نابودی این رژیم حمایت میکنند.
در سوال دیگری، 64 درصد پاسخگویان از حمایتها و کمک دولت ایران به گروههای مبارز فلسطینی اعلام حمایت کردهاند.