88/3/16
1:35 ع
در این مناظره تاریخی، محمود احمدینژاد و میرحسین موسوی به مناظره پرداختند.
حمایت باند فساد اقتصادی از میر حسین
محمود احمدینژاد کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مناظره تلویزیونی با میرحسین موسوی دیگر کاندیدای انتخابات با بیان اینکه عرصه انتخابات یک عرصه سرنوشتساز است، گفت: در انتخابات مردم با یک حرکت گروهی یک پرش به سمت قلههای پیشرفت برمیدارد و فضا باید پرشور و نشاط و سرشار از منطق و دوستیها و برادریها و همآفزاییها باشد.
* احمدینژاد: 4 سال تمام دروغها و توهینها را تحمل کردم
احمدینژاد گفت: میخواهم در ابتدای کار از برخوردهای غیرمنصفانه و ظالمانه و دروغپردازیهای بزرگ و تخریب علیه دولت گله کنند چراکه این حادثه در طول حادثه بعد از انقلاب چه در طول دوران یک دولت و چه در دوران انتخابات اینقدر هجمهها سنگین نبود.
وی گفت: اینکه دوستان تصمیم گرفتند وارد صحنه شوند به خاطر این است که احساس کردم در عرصه سازندگی و قدرت و عزت ملت نقشی نداشتم و امروز خدمات گستردهای دولت نهم بینظیر است.
احمدینژاد با اشاره به موضوع سیاست خارجی گفت: متاسفانه پیروزیهای بزرگ ملت را انکار کردند و خدمات دولت را در این زمینه منکر شدند و ای کاش به جای این تخریبها و تبلیغات بیسابقه یک برنامه ارائه میشد.
وی خاطرنشان کرد: در این مدت به ملت ایران توهین شده و من متاثر شدم که چرا ملت را ناامید میکنید و خود را شیفته قدرت میکنید.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: 4 سال تمام دروغها و توهینهای به خود را تحمل کردم و از آنها میگذرم ولی اجازه ندارم تا از توهین به مردم و انتخاب مردم و منافع ملت بگذرم چرا که مردم این اجازه را به من نمیدهند و مردم نمیخواهند که خادم آنها از این مسائل گذشت کند.
احمدینژاد گفت: در دیدار با مردم در شهرهای مختلف به طور گسترده از من خواسته شد تا از حق آنها دفاع کنم و من همانطور که قبلا قول دادم میخواهم ریشه این فریبها را بگویم.
وی خاطرنشان کرد: امروز آقای موسوی در برابر من نیست بلکه سه دولت گذشته در برابر من هستند هم آقای موسوی، هم آقای هاشمی و هم آقای خاتمی که در دوره قبل نیز از آقای هاشمی حمایت کردند.
احمدینژاد افزود: اینها همه با هم بودند و از روز اول به دولت هجوم آوردند و مردم میدانند و این حرکت با محوریت آقای هاشمی، موسوی و خاتمی علیه دولت حرکت میکنند.
وی گفت: این فشارهای بیسابقه در طول 4 سال و خصوصا در ایام انتخابات به این برمی کردد که در سه دوره گذشته یک ساختار اداری و حلقههای مدیریتی شکل کرفت که از مسیر و ارزشهای انقلاب فاصله داشت.
احمدینژاد گفت: من نمیگویم که در این مدت در دولتهای گذشته خدماتی انجام نشده ولی آرام ارام جریانی شکل گرفت که خود را مالک مردم میدانست و دستش را در بیتالمال باز میدید. باید فضای انتخابات یک فضای آزادی همراه با عزت و آرامش باشد اما در 4 سال گذشته همواره تلاش کردند تا ملت را بشکنند ولی با عنایت خدا و حمایت مردم این موضوع صورت نگرفت.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: 4 سال پیش از داخل و خارج به رقیب انتخاباتی ما کمک شد و آقای هاشمی در پیغامی که به یکی از پادشاهان کشورهای منطقه داد گفت؛ نگران نباشید این دولت ظرف 6 ماه ساقط خواهد شد.
وی با بیان اینکه دولت نهم همواره در خدمت به مردم بوده است، اظهار داشت: این دولت در طول این عمر کوتاه افتخارات بزرگی بوجود آورد که البته این کار ملت بود.
وی افزود: امروز ملت ایران با نشاط و سربلند و با ظرفیتهای فراوان در عرصههای مختلف حضور دارند که نمونه آن حضور در سیاست خارجی مناسب ایران است که ملت ایران را عزیز کرده ولی عدهای میخواهند آن را نادیده بگیرند.
این کاندیدای دهمین دوره ریاست جمهوری به دروغها و تهمتهای علیه دولت نهم اشاره کرد و در 4 ساله گذشته و خصوصا در سه ماه اخیر اشاره کرد و گفت: من آقای موسوی را دوست دارم ولی این اتفاقی که در این سه ماه اخیر افتاد برای من قابل توجیه نیست.
احمدینژاد خطاب به موسوی بیان داشت: برای اینکه متوجه وجود مشکلات از جمله اعتیاد و بیکار در جامعه شوید احتیاجی نبود تا یک بازیگر را بیاورید در فیلم انتخاباتیتان و این مسائل را مطرح کنید.
وی خاطرنشان کرد: آیا مشکلات کشور همه مربوط به 4 سال گذشته است، پس 26 سال قبل چه میشود. یعنی دوستان و متحدان شما یک مملکت گلستان را به من تحویل دادند و من آن را تبدیل به خرابه کردم و تازه معلوم شده که مشکل وجود دارد.
احمدینژاد با بیان اینکه ای کاش به جای این حرفها برنامه ارائه میدادید ، تصریح کرد: من در جایی به شوخی گفتم خوب شد من در انتخابات حضور دارم و الا این سه عزیز چه چیزی میخواهند به ملت بگویند.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه این انتخابات در عرصه رقابت بین 4 نفر نیست، ادامه داد: سه نفر علیه یک نفر صحبت میکنند و حتی مناظره دیشب مناظره نبود بلکه علیه یک نفر صحبت میکردند و این فاقد منطق است.
* موسوی: خاتمی و هاشمی خود باید جواب احمدی نژاد را بدهند
میرحسین موسوی دیگر کاندیدای دهمین دوره ریاست جمهوری در ادامه این مناظره با بیان اینکه من دوست داشتم که دولت آقای احمدی نژاد موفق باشد تا من نیازی برای ورود به صحنه در خود نبینم، تاکید کرد: چنین اعتقادی داشتم و ا گر چنین میشد وارد صحنه نمیشدم.
وی خاطرنشان کرد: آقای هاشمی و خاتمی اشخاص بزرگی هستند که باید خودشان با آقای احمدینژاد صحبت کرده و جوابشان را بدهند اما من مشکلاتی در جامعه دیدم و احساس خطر کردم و وارد عرصه شدم.
موسوی گفت: من همیشه ایران را دوست دارم و این عشق به ایران در تک تک مردم ایران هم وجود دارد و هیچ ایرانی نیست که به کشور عشق نداشته باشد ولی من دوست داشتم ایران قدرت اول منطقه در همه عرصههای نظامی، علمی و فرهنگی باشد؛ چراکه ما برای این کار یعنی ساخت یک کشور الگو برای جهان انقلاب کردیم تا بتوانم در جهان اثر گذار بوده و پیام خود را برسانم.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در برخورد با حل مسائل کشور که ایران را به جایگاه برتر برسانم میتوان دو جور عمل کرد یکی آنکه مدیریتی بر اساس ماجراجویی، بیثباتی، قهرمانی، نمایش، خرافه گویی، خلافکاری، پنهانکاری، خود محوری، افراط و تفریط، سطحینگری و قانونگریزی باشد و راه دوم این است که بیاییم بر اساس متانت، واقعبینی، شفافیسازی، خرد جمعی و اعتدال حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه اگر میخواهیم ایران را به قدرت اول منطقه تبدیل کنیم باید به راه حل دوم عمل کنیم، تصریح کرد: من برنامههای خودم را ارائه کردهام و برخلاف آقای احمدینژاد معتقدم این سه مناظره مکمل هم هستند اما آنچه مهم است انگیزه من برای ورود به انتخابات است.
موسوی افزود: من در مورد آینده کشور با این مدیریت احساس خطر کردم و چون آقای احمدینژاد بحث را با سیاست خارجی آغاز کردند من نیز از همین جا شروع میکنم.
این کاندیدای دهمین دوره ریاست جمهوری گفت: یکی از این اعتقادات عدم تناسب شعارها با عمل است که شعارها اسطورهپردازی، خیالپردازی در رابطه با جهان است و اینکه ما در حال مدیریت جهان هستیم اما این پشتوانه عملی ندارد.
وی به موضوع آزادسازی ملوانان متجاوز انگلیسی اشاره کرد و گفت: انگلیسیها به حریم ما تجاوز کردند و نیروهای ما آنها را گرفتند که باید مورد حمایت و تایید قرار میگرفت.
موسوی افزود: بلافاصله خواهان اعدام آنها شدیم و یک بحران آغاز شد و تصمیم گرفتیم کت و شلوار تن آنها کنیم و رئیس جمهور مملکت که متعلق به همه مردم است در مراسمی که حتی برای سران کشورها نیز برگزار نمیشود به خاطر نهیبی که از انگلستان داشتیم با آنها خداحافظی کرد و این عزت و اقتدار حفظ نشد.
وی گفت: این موضوع از نظر امنیت ذهنی و عزت ملی بر مردم ما تاثیر دارد و حتی سیاست خارجی را دچار فراز و نشیبهایی میکند.
این کاندیدای دهمین دوره ریاست جمهوری با اشاره به سفر احمدینژاد به عراق گفت: آقای رئیسجمهور بدون آنکه دلیلی برای گفتهاش بیاورد اظهار داشت که در این سفر میخواهند مرا بربایند؛ آمریکاییها که در آنجا هستند حتی بنزین هواپیمای شما را آنها دادند و بعد در منطقه الخضراء که تحت نفوذ آنها است رفتید و در آنجا ملاقات کردید و حتی با سربازان عکس گرفتید و این مساله در ایتالیا هم مطرح شد.
موسوی افزود: چرا باید تصورات خود را این قدر گسترش دهیم که سیاست خارجی و منافع ملی را به خطر بیندازند .
وی به سفر رئیسجمهور به عربستان اشاره کرد و ادامه داد: من شنیدم که چندین بار حاکمان آن کشور پیام دادید و خواستید شما را به آنجا دعوت کنید و این موضوع را با یک نقل قول از ملک عبدالله شنیدم که این طور بوده است و باید ببینیم که آیا وضعیت زوار و رابطه با عربستان پس از سفر شما بهتر شد یا نه.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: سپس از زبان رئیس آن کشور علیه وزیر خارجه صحبت کردید و با این موضوع حاکمیت آن کشور را با خود مشکل دار کردند.
موسوی گفت: بارها از زبان شما شنیدم که میگویید آمریکا در حال فروپاشی است پس چرا 4 مرتبه به آمریکا رفتید و دوبار نامه نوشتید و از رئیس جمهور سوئیس خواستید که از اوباما بخواهد تا قبل از انتخبات با شما مذاکره کند و آیا این به نفع ما است. من میگویم این کارها عزت و آبروی کشور و توسعه داخلی را مشکلدار و تنشزا کرده است.
وی با اشاره به طرح مساله هولوکاست توسط احمدینژاد خاطرنشان کرد: این موضع باعث شده که خسارتها زیادی ببینیم و شورای امنیت مصوب کرد که طرح این موضوع جرم است و به خاطر همین بود که اروپاییها که پس از حوادث غزه با اسرائیل مشکل پیدا کرده بودند، دوباره پشت سر ما جمع شدند و من اخیرا اگر فیلم حضور شما در سویس را نمیدیدم باور نمیکردم به رئیس جمهور کشورمان توهین شود اما شما آن را حماسه نامیدید.
وی افزود: این چه حماسهای است که به خاطر آن مجددا مصوبهای دیگری در باره هولوکاست کردند و این به نفع آنها شد و به تبیین منافع ما کمک نکرد.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه یک دولت باید به حرفها و امضاهای خود مقید باشد، گفت: وقتی یک فردی 15 بار کتابش چاپ شده و ما در چاپ 16 جلوی آن را میگیریم چه معنی میدهد؟
* احمدینژاد: آقای موسوی بسیاری از نمایندگانوقت جرات نداشتند از شما انتقاد کنند
محمود احمدی در ادامه مناظره خود با میر حسین موسوی که امشب از شبکه سوم سیما به صورت مستقیم برای مردم کشرومان پخش میشد، خطاب به میرحسین موسوی با تاکید بر اینکه دوستانه به شما میگویم که من به شما علاقمند هستم اما باید در منابع اطلاعات خود به صورت جدی تجدیدنظر کنید، اظهار داشت: قضاوت شما بر اساس اطلاعات غلط است.
وی در خصوص سخنان موسوی راجع به موضوع ملوان انگلیسی گفت: در زمانی که موضوع ملوانان اوج گرفت، تونی بلر نخستوزیر وقت انگلیس کتبا نامهای نوشته و از ایران عذرخواهی کرد و گفت که سیاستهایمان را در قبال ایران عوض میکنیم و این سند در حال حاضر در وزارت خارجه موجود است.
احمدینژاد با بیان اینکه ما در این موضوع، مردم انگلیس را از دولتمردان این کشور تفکیک کردیم، اظهار داشت: یکی از زیباترین کارهای جمهوری اسلامی ایران نحوه برخورد با ملوانان انگلیسی بود.
وی ادامه داد: انگلیسیها 27 سال از جمله در دوره موسوی ما را ضد انسانیت، وحشی و گروگان گیر معرفی میکردند اما ما مردم انگلیس را از دولت این کشور تفکیک کردیم و ملوانان این کشور را در شرایطی که در عزتمندترین حالت قرار داشتیم آزاد کردیم.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص سخنان موسوی در باره موضوع رابطه با عربستان نیز گفت: نمی دانم آقای موسوی این صحبتها را از کجا میآورد در حالی که کاملا موضوع بر عکس است.
احمدی نژاد ادامه داد: در نشست اوپک ملک عبدالله به من گفته بود که از شما دعوت میکنم به مکه بیایید ولی من گفتم که وقت ندارم چرا که اوایل دولت است. ملک عبدالله بعدها مجددا خطاب به من گفت که اگر دعوت کنم به مکه میآیید؟ که من گفتم بله میآیم و دعوت هم برای سفر حج بود.
وی افزود: خوب بود آقای موسوی تصاویر را میدید که چه استقبالی صورت گرفت و چه تظاهرات و فریادهایی در حمایت از ملت ایران انجام شد.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین اظهار داشت: جالب است که آقای موسوی این مسائل را مطرح کردند چرا که در زمان خود آقای موسوی رابطه ما با عربستان به طور کامل قطع شد یعنی به نحوی عمل کردند که رابطه از اساس قطع شد.
احمدی نژاد همچنین در مورد سخنان موسوی درباره موضوع فلسطین، با بیان اینکه خوب است آقای موسوی مواضع خود را مرور کند، اظهار داشت: موسوی در زمان خودش صریحا اعلام کرد که ما نیروی نظامی میفرستیم تا در کنار مقاومت فلسطین علیه اشغالگران بجنگد و خود ایشان هم اعلام کردند که رژیم صهیونیستی باید محو شود.
وی همچنین در خصوص صحبتهای موسوی راجع به سیاست خارجی سیاست خارجی دولت نهم اظهار داشت: امروز فعال ترین نوع سیاست خارجی، دیپلماسی عمومی است چرا که اگر بخواهیم در میدان دشمن بازی کنیم شکست خوردهایم چه آنکه در دوره هاشمی و خاتمی همینگونه رفتار شد و آقای موسوی نیز از آن حمایت کردند.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ما خارج از فرمول قدرتهای بزرگ وارد میدان شدیم که این همان آموزه امام راحل است.
احمدی نژاد با اشاره به موضوع هستهای خاطر نشان کرد: حتما اطلاع دارید که روش دولتهای قبل به نام تنش زدایی کشور را به جایی رساند که تمامی تاسیسات هستهای به طول کامل تعطیل شد و دو قرار داد بر ملت تحمیل شد که اولین آن پروتکل الحاقی و قرار داد دوم ترتیبات اجرایی بود.
وی ادامه داد: در دوره قبل پروتکل الحاقی را بدون مصوبه مجلس و برخلاف قانون اساسی پذیرفتند که بر اساس این پروتکل ماموران خارجی آزاد هستند در هر لحظه و هر نقطه کشور بازدید کنند که نتیجه آن انتقال اطلاعات دفاعی کشور به بیگانگان است.
احمدینژاد افزود: بر طبق قرارداد ترتیبات اجرایی نیز ما پذیرفتیم که هر طرحی در ذهن دانشمندان کشورمان در موضوع هستهای نقش بست قبل از هر اقدامی بایستی ماموران آژانس از آن اطلاع شوند و آیا از این سنگینتر میتوانست بر ایران تحمیلی صورت بگیرد؟
وی با تاکید بر اینکه جهت اطلاع آقای موسوی این نکات را عرض میکنم، اظهار داشت: در همان فاصلهای که تاسیسات هستهای کشورمان در دولت سابق سنگین ترین تعلیق را پشت سر گذاشت 7 قطعنامه شورای حکام علیه کشورمان صادر شد در حالی که عقب نشینی دولت وقت مطلق بود.
احمدی نژاد با بیان اینکه به لحاظ حقوقی قطعنامه های شورای حکام مهمتر از قطعنامه های شورای امنیت است اظهار داشت: قطعنامههای شورای امنیت سیاسی است و اعتبار حقوقی ندارد اما قطعنامه های شورای حکام حقوقی است.
وی در خصوص روند پیگیری موضوع هستهای در دولت نهم نیز گفت: تمام ادعای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در دوره نهم در شش سر فصل حل و فصل شد و ما نامه این حل و فصل را از آژانس دریافت کردیم اما آمریکایی ها ادعاهایی را مطرح کردند که بی اساس بود.
احمدینژاد خطاب به موسوی ادامه داد: آقای موسوی در سعدآباد، بروکسل و پاریس چه گذشت؟ امروز ما هستهای شدهایم اما شما بروید و صورت گزارشات دولت سابق را بخوانید که برای برای راه اندازی 3 سانتریفیوژ چه خواهشهایی میشد. اما الان 7 هزار سانتریفیوژ در دولت نهم و در اوج عزت راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه جرج بوش رئیس جمهور سابق آمریکا بعد از آن هم همکاری دولت سابق، ایران را محور شرارت نامید و ایران به حمله نظامی تهدید کرد، اظهار داشت: اما امروز بوش علنا میگوید که ما دنبال براندازی نیستیم.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: 27 سال در دوره آقای موسوی، آقای هاشمی و خاتمی آمریکایی ها و غرب به دنبال بر اندازی نظام جمهوری اسلامی ایران بود اما امروز رسما اعلام میکنند که ما دنبال براندازی نیستیم و من از آقای موسوی میپرسم که کدام سیاست خارجی موفق بود و کدام ذلت آفرین؟ کدام سیاست خارجی استقلال ما را حفظ کرد و کدام امتیاز داد و دستاوردی نداشت؟
احمدینژاد در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه من 2 سوال در مورد هولوکاست مطرح کردم که تمام نظام حقوق بشری قبل زیر سوال رفت اظهار داشت: از آقای موسوی تعجب میکنم. اسرائیلیها و غربیها الان دارند فریاد میزنند اما در عین تعجب میبینیم که بعضی از دوستان میگویند آبروی ایران رفته است و سوال من از آنها این است که آیا ما باید بنشیم و دشمن بیاید پشت در خانه ما و سپس با هم درگیر شویم؟
وی تاکید کرد: امروز تهدید برای همیشه از ایران بر طرف شده که این حاصل ایستادگی و فداکاری ملت بزرگ ایران و رهبری عزیز و عنایات حضرت ولی عصر است.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: بهتر از آقای موسوی یک سفر خارجی بروند و استقبال ملتها و استقبال ملتها را ببیند.
احمدی نژاد در ادامه سخنان خود در خصوص مباحث مطرح شده از سوی موسوی درباره مباحث سیاست خارجی تاکید کرد: اگر نگاه شما این است که ما باید 4 قدرت بزرگ را راضی کنیم این خلاف نظر امام و منطق و استقلال ما است. اما اگر منظور شما این است که باید با توده های وسیع ملتها ارتباط برقرار کنیم این کار در حال حاضر صورت میگیرد.
وی افزود: در دوره دولت نهم بیش از 60 رئیس دولت به ایران سفر کرد که این تعداد سفر در هیچ دوره سابقه نداشته است ضمن اینکه در دوره دولت نهم 118 عضو کشور گروه عدم تعهد از ایران حمایت کردند.
احمدی نژاد خطاب به موسوی با تاکید بر اینکه من به شما علاقمندام اما در خصوص این صحبت که گفتید نگران هستید صحبت دارم اظهار داشت: آقای موسوی در زمان آقای هاشمی تورم به نرخ 49 و نیم درصد رسید و 49 میلیارد دلار و استقراض خارجی پیدا کردیم و آن هم بحران های اجتماعی شهرهای بزرگ کشور را در گرفت و عدهای زیادی کشته شدند. آیا در آن دوره احساس نگرانی نکردید .
وی تاکید کرد: آقای موسوی وقتی که کشور ما تحریم شد و آمریکا اعلام کرد که هر شرکتی که بیش از 20 میلیون دلار با ایران قرار داد نفتی ببیند را تحریم میکند، احساس خطر نکردید و نگران نشدید؟ وقتی در 18 تیر یک جریان بر انداز میخواست ایران را بگیرد و میخواست به سمت مرکز حکومت حرکت کند و علنا اطلاعیه دادند و از سوی بیگانگان حمایت شدند و به قول خودشان میخواستند انقلاب مخملین راه بیندازند، نگران نشدید؟
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: آقای موسوی وقتی در مجلس ششم نمایندگان تحصن کردند و از همانجا با کنگره آمریکا تماس گرفتند و کمک خواستند، شما نگران نشدید؟ و امروز میگوید که نگران شدم؟
احمدی نژاد تاکید کرد: آقای موسوی میگویید چرا بحث هولوکاست را مطرح میکنید که من به شما میگویم چرا نگویم هولوکاست؟ آیا میگویید بنشینیم تا آنها ما را به نقض حقوق بشر متهم کنند؟
وی تاکید کرد: سیاست خارجی دولت نهم سیاست بر آمد از متن مردم، خط امام و عزت آفرین و کاملا به نفع مردم ایران است.
احمدی نژاد در ادامه خطاب به موسوی گفت: میگویید خط قرمز شورای امنیت سازمان ملل قرار بدهیم، ولی مگر میشود اگر از موضع نرمش در برابر مستکبرین ایستاد؟
وی ادامه داد: در دوره قبل در روزنامه مقاله نوشتند و گفتند که دوره امام تمام شد و شما سکوت کردید، دولت وقت حمایت کرد و شما باز هم سکوت کردید و سوال من این است که آیا در آن دوره شما نگران نشدید و احساس خطر نکردید؟
احمدی نژاد خطاب به موسوی تاکید کرد: آقای موسوی من به شما علاقمندم ولی نمیخواهم از اتهامات بی اساس و توهینی های که در حق ملت صورت میگیرد بگذرد.
در ادامه مناظره موسوی به ذکر خاطرهای از امام پرداخت و گفت: وقتی اسرائیلیها حمله کرده و جنوب لبنان را به اشغال خود در آوردند در داخل کشور همه اتفاق نظر داشتند که باید نیرو بفرستیم و اسرائیل را از جنوب لبنان بیرون کنیم و شهید همت نیز قرار شد که رئیس این نیروهایی باشد که با آنجا اعزام میشوند اما در شبی که سران سه قوه جلسه داشتند خبر رسید که امام گفتهاند راه قدس از کربلا میگذرد و بحث ما با دولت نیز همین است.
وی خاطر نشان کرد: برای اینکه با هنجارهای بین المللی سازگار باشد نظام تصمیم گرفت که بگوید راه حل ما در مورد مسئله اسرائیل این است که همه مردم فلسطین حتی کسانی که از این کشور مهاجرت کردهاند در یک همهپرسی سرنوشت خود را معلوم کنند. اما وقتی ما به اجتهاد خود و بنا بر تندروی خود از این موضوع فراتر میرویم، همین مصیبتها برای ما ایجاد میشود و اسرائیل در موضع مظلومیت قرار میگیرد.
موسوی ادامه داد: برای مثال در همین اجلاس دوربان -2 اروپاییها میخواستند قطعنامهای علیه اسرائیل صادر کنند اما به دلیل موضعگیری ما همه آنها پشت اسرائیل دوباره جمع شدند و «IPAC» بزرگترین سازمان صهیونیستی وجود این سیاست از سوی دولت نهم را برای خود نعمت میشمرد.
وی با بیان اینکه ما بایستی با تدبیر و واقعا بینانه عمل کنیم، اظهار داشت: آیا وزارت خارجه و کارشناسان این روشی که دولت نهم در عرصه سیاست خارجی پیش گرفته است را میپذیرند. من یقینا دارم که آنها این روش را تائید نمیکنند.
موسوی با اشاره به اینکه هر گاه افراط داشته باشیم به دنبالش تفریط میآید اظهار داشت: ما هولوکاست را مطرح میکنیم بدون اینکه به فایده و هزینهاش توجه داشته باشیم لذا معلوم است که بعد از آن معاون ما میآید و میگوید ما دوست مردم اسرائیل هستیم و از آن موضع خود دست برنمی دارد مگر اینکه یک تشری وارد شود هر چند بعد از آن هم ما این معاون خود را حفظ کردیم.
وی ادامه داد: مردم ما طعم این سیاست های دولت نهم را کشیده اند که همان تحقیر شدن ایرانیان است و سوال من این است که آیا دولت در مقابل عزت ایرانیان برای خود مسئولیت دارد یا نه؟
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه من دلم برایم مردم میسوزد گفت: دولت متاسفانه به مسائل مربوط به رنج و درد مردم بسیار بی اعتنا است.
موسوی در خصوص سخنان احمدی نژاد راجع به هاشمی نیز گفت: هاشمی مرد بزرگی است اما نقاط ضعف و قوتی دارد که خودش بایستی در این باره صحبت کند.
وی ادامه داد: ما نباید برای اینکه بگوییم تنها هستیم 3 دوره را با یکدیگر پیوند دهیم و بگوییم آنها مقابل من هستند چرا که این را کسی نمیپذیرد.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه خاتمی آدمی کسی نیست و در سطح کشور مطرح است اظهار داشت: بهتر است آقای احمدی نژاد با خود آقای خاتمی به گفت و گو بنشیند چرا که ماشاالله صدا و سیما هم در اختیار دوستان است و آقای خاتمی ربطی به من ندارد.
موسوی با بیان اینکه سیاست خارجی دولت نهم موجب شده که حیثیت ما لطمه ببیند، ادامه داد: این دولت شیر غران ایران را در بند کرد.
وی در ادامه با طرح این پرسش که چه کاری در دوره دولت نهم صورت گرفته است و چه بلایی بر سر دانشگاه و جوانان و مردم آمده که هر جا میرویم اعتراض است، اظهار داشت: در این دوره برخی دانشجویان ستار دار شدند و برخی دیگر را دستگیر و برخی را از دانشگاه بیرون کردند.
موسوی همچنین با بیان اینکه من یک روشن فکر و عضو فرهنگسرای هنر هستم با اشاره به مشکلات انتشاراتیها اظهار داشت: وقتی یک فردی 15 بار کتابش چاپ شده و ما در چاپ 16 جلوی آن را میگیریم چه معنی میدهد.
وی تاکید کرد: هر دولتی باید به حرفها و قوانین خود مقید باشد.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با طرح این پرسش که چرا این همه هنرمند در مقابل دولت هستند اظهار داشت: هنرمندان سیاسی نیستند بلکه به تنگ آمده اند.
موسوی ادامه داد: وضعیت رابطه دولت با روحانیت و مرجعیت هم معلوم است ضمن اینکه توهین به پیامبر اعظم در آموزش و پرورش دولت نهم موجب بد بینی مردم به دولت شد و آیا دولت بر روی این نکته فکر کرده است که چرا رابطه اش با روحانیت خراب شده است؟
وی در پایان این بخش از سخنان خود گفت: دولت باید فکر کند که چرا با جوانان ارتباط خود را از دست داده است؟
محمود احمدینژاد رئیسجمهور کشورمان در بخشی دیگری از مناظره با میرحسین موسوی کاندیدای دهمین دوره ریاست جمهوری خطاب به موسوی گفت: من واقعا بعضیوقتها دلم میسوزد که شما اطلاعاتی را مطرح می کنید که میدانم از روی بیاطلاعی است و من یکی از آنها را باز میکنم تا معلوم شود اطلاعات شما از کجاست.
وی افزود: شما در خصوص دانشجویان ستاره دار صحبت کردید سوال این است این ستارهدارها از کجا آمده؟ که شما آن را توی سر این دولت میکوبید و به حرف یک عدهای استناد میکنید و من نمیدانم آن عده چه کسانی هستند. موضوع ستاره دار در زمان آقای معین درست شد که در سال 80 بود یعنی زمان دوست خود شما آقای موسوی که امروز از شما هم حمایت میکنند و آنها آمدند در بحث کارشناسی ارشد در برابر قبولیها یک ستاره و دوستاره قرار میدادند که یک ستاره یعنی آن فرد در آموزش مشکل دارد و مثلا پرونده آنها نقص و مدرکی کم دارد. که مثلا باید آن را برطرف کند و دانشجوی دو ستاره یعنی اینکه آن دانشجو در کمیته انضباطی مشکل دارد و تخلفی مرتکب شده و محکوم شده است لذا باید مراعات کند.
رئیسجمهور ادامه داد: مسئله دانشجویان ستاره دار در زمان آقای معین وضع شد و در اول این دولت منتفی شد چرا که ما معتقد بودیم این امر توهین به دانشجویان است و وزیر علوم این دولت این امر را منتفی کرد و برداشت و جالب است که آقای موسوی به جای اینکه به دوستانشان انتقاد کنند به ما انتقاد میکنند و من واقعا متاسفم که شما اینگونه قضاوت میکنید.
احمدینژاد با اشاره به این سخن موسوی که مدعی شد در جلسات مختلف من افرادی به سیاستهای دولت اعتراض میکنند، گفت: بالاخره یک سری دور شما جمع میشوند و زمانی هم که ما جایی میرویم و مردم دور ما جمع می شوند و حرف میزنند. مثلا من در مشهد رفتم و چند صد هزار نفر حضور پیدا کردند و آیا این افراد آدم نیستند چرا شما خیال میکنید آن افرادی که دور شما جمع میشوند فقط آدم هستند و فقط مردم ایران هستند. لذا شما دارید مردم را جدا میکنید.
وی در پاسخ به این اظهارات موسوی در خصوص ورشکست شدن انتشاراتیها در دولت نهم گفت: شما در خصوص کتاب صحبت کردید و بنده با شما هم نظرم و به وزیر ارشاد نامه نوشتم و تذکر دادم اما آمارهای ما نشان میدهد نسبت به دوره هاشمی و خاتمی دولت نهم کمترین کنترل را داشته است که البته من این میزان را هم قبول ندارم و نامه مکتوب من خطاب به وزیر ارشاد موجود است.
رئیسجمهور ادامه داد: آقای موسوی شما هشت سال نخستوزیر بودید و در دوره شما تنها یک روزنامه منتقد وجود داشت و آنهم از سال 64 راه افتاد که هفتهای یک یاداشت نقد اقتصادی بر شما مینوشت و آمار وارقامی که من اینجا دارم این حرفها را تائید میکنم که آن را خواهم گفت و خود شما چند بار علیه آن روزنامه علیه آن روزنامه صحبت کردیم که من متن سخنان شما را دارم و خواهش میکنم که به آنها مراجعه کنید چرا که نباید حافظه تاریخی از بین برود.
احمدینژاد در پاسخ به این سخن موسوی که احمدینژاد را در خط دشمن نامیده بود، گفت: شما به من گفتید که ما داریم بر ضد انقلاب عمل میکنیم و به کشور ضربه میزنیم در حالی که آن گزارشی که آن روزنامه در زمان شما نقد کرده بود، گزارشی از برنامه و بودجه خود جنابعالی بود و آمده بود و به کمیسیون کشاورزی مجلس مراجعه کرده بود و افرادی که مرتبط بود آن را گرفته بود و بر آن نقدی نوشته بود و شما آنقدر فشار آوردید که بخشی از آن نقدها تعطیل شد.
وی گفت: شما امروز را مشاهده کنید و ببینید که این همه تیتر توهینهایی است که به من شده است و بنده اینها را تحمل کردم و شما در سخنرانیهایتان بنده را دیکتاتور متهم کردید آیا این دیکتاتوری است و زمان آقای هاشمی هم همینطور بود واین که شما باید با هم مقایسه کنید درست است اتفاقا در زمان آقای هاشمی هم یک روزنامه منتقد بود البته من کاری به مواضع آن روزنامهها ندارم اما شخص رئیس دولت بارها علیه آن روزنامه موضعگیری کرد و بالاخره صدای آن روزنامه را برید.
رئیس جمهور بااشاره به شرایط روزنامهها در زمان آقای خاتمی گفت: در زمان آقای خاتمی هم کسی نمیتوانست یک کلمه هم انتقاد کند و همان علمایی که شما میفرمایید اگر یک اظهار نظر میکردند کاریکاتور او را میکشیدند که ما بعد از ملی شدن نفت نمونهای نداشتیم که کسی علیه علما کاریکاتور بکشد.