آیتالله عبدالله جوادی آملی در دیدار شهرداران نواحی تهران اظهار داشت: تنها زندگی کردن هیچ کسی را به مقصد نمیرساند، همان طور که با هم بودن ولی هماهنگ عمل نکردن نیز کسی را به مقصد نمیرساند.
وی با بیان اینکه در اسلام کار به عنوان یک عبادت مطرح است، گفت: کسی که با هدف برطرف کردن مشکل جامعه اسلامی کاری انجام دهد، خدمتی ارائه کند و تولیدی عرضه کند، تمامی فعالیتهایش از نظر اسلام عبادت است.
امام جمعه قم ادامه داد: باید توجه داشت کارها صبقه الهی و دینی داشته باشد و کاری الهی است که با کرامت، شرافت و عزت انسان همراه باشد زیرا دین اسلام کاری را مورد تشویق قرار میدهد که با استقلال همراه باشد.
جوادی آملی با بیان اینکه اسلام برای کارگران احترام زیادی قائل است، افزود: دینی که برای کار این همه حرمت قائل است، مزدوری را مکروه میداند از این رو باید بین کارگری و مزدوری تفاوت قائل شد.
امام جمعه قم خطاب به شهرداران مناطق و نواحی تهران گفت: شهرداری خدماتی را ارائه میکند که مال و جان مردم در امنیت باشد، گاهی کسی وارد کاری که ظاهر عبادی دارد میشود، اما چون انگیزه الهی ندارد هیچ بهرهای از ثواب آن نمیبرد.
وی خدمت به نظام جمهوری اسلامی را عبادت دانسته و افزود: شهروندان ما با مسئولان شهرداری باید هماهنگ باشند و آنها نیز باید بدانند فعالیتشان عبادت محسوب میشود، اگر اینگونه باشد آنگاه رعایت بهداشت در جامعه تبدیل به کار فرهنگی میشود.
جوادی آملی خواندن نماز شب را برای همه به ویژه مسئولان لازم دانسته و گفت: این خدمت سیاسی و اجتماعی باید از یک ریشه فرهنگی و عبادی مدد گیرد، اسلام به کسانی که در شرایط خاصی که احتمال خطایشان است، دستور داده که شبها نماز بخوانند.
وی افزود: در نماز شب حداقل 40 نفر را باید دعا کرد و اگر مسئولی این کار را بکند، قطعاً روز به فکر خدمت به 400 نفر است.
امام جمعه قم در بخش دیگری از سخنان خود، به موضوع تزیین مساجد اشاره کرد و گفت: تزیین مساجد امری بیهوده است و مسجد باید ساده و بیآلایش باشد و در هیچ روایتی نیز از تزیین مسجد سخن به میان نیامده است.
وی همچنین به رعایت حقوق شهروندان تأکید و تصریح کرد: هیئت امنای مساجد باید رعایت حال همسایگان را بکنند و بلندگوهای خارج از مساجد را تنها هنگام اذان روشن کنند.