در حالی که امروز دکتر احمدینژاد در سخنانی در حاشیه مراسم گشایش نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، اظهار کرده از همه کسانی که در این چهار سال علیه ایشان سخن گفتهاند، گذشت میکند، این پرسش پدید آمده که آیا کسانی که رئیسجمهور در این چهار سال، تلویحا علیه آنان سخن گفته، نیز از وی گذشت میکنند؟
به گزارش خبرنگار «تابناک»، رئیسجمهور امروز در مراسم افتتاح نمایشگاه کتاب، ظاهرا به دلیل نزدیکی انتخابات ریاستجمهوری، در سخنانی گفت: «از همه کسانی که در این چهار سال علیه من حرف زدند و الان هم میگویند، گذشت کردم و هیچ دنبال نکردم و دنبال هم نمیکنم... همین الان در این مراسم فردی به من گفت، نمیخواهید به دروغهایی که علیه شما میگویند، جواب بدهید؟ گفتم: من وقت ندارم. باید کار کنیم و به نظرم ورود به این عرصه به حال کشور مضر است؛ بنابراین، هیچ کس حق ندارد به ویژه به بهانه طرفداری از بنده به دیگران حرفی بزند».

با وجود آنکه عدهای از مخالفان رئیسجمهور در پیش گرفتن چنین مواضعی از سوی دکتر احمدینژاد را مظلومنمایی در آستانه انتخابات ارزیابی میکنند، برخی دلسوزان نظام معتقدند چنین سخنانی از دکتر احمدینژاد، نوعی اصلاح رویه و زمینهساز بازگشت همدلی به اردوگاه هواداران نظام است.
یک کارشناس سیاسی در این باره به خبرنگار «تابناک» گفت: واقعیت آن است که در چهار سال گذشته، دکتر احمدینژاد، آماج انتقادات گستردهای قرار گرفت که البته برخی از آنها، کارشناسی و برخی دیگر با رویکرد تخریبی بود و منتقدان دولت، به ویژه کسانی که به دلیل انتقاد از دولت، از آنها شکایت شده یا تحت پیگرد قانونی قرار گرفتهاند، استقبال میکنند.
وی افزود: البته باید توجه داشته باشیم که در این چهار سال، شمار بسیاری از شخصیتهای برجسته نظام از رئیس مجلس خبرگان گرفته تا سران قوا (آیتالله هاشمی شاهرودی، دکتر حداد عادل، دکتر علی لاریجانی)، خاتمی، رئیسجمهور سابق، مسئولان سابق و لاحق نظیر علیاکبر ناطق نوری، حسن روحانی، حسین موسویان، محمدباقر قالیباف و حتی اعضای کابینه دولت نهم نظیر داود دانش جعفری، مصطفی پورمحمدی، طهماسب مظاهری و ابراهیم شیبانی در سخنرانیهای رئیس دولت نهم، مورد عنایت ایشان قرار گرفتند.
این کارشناس افزود: البته تفاوت انتقادها به رئیسجمهور و سخنان رئیسجمهور علیه دیگر افراد آن است که موارد نخست در برخی روزنامهها یا سایتهای اینترنتی انجام شده و سخنان رئیس جمهور علیه دیگران، معمولا در تریبونهای عمومی و رسمی مطرح و بعضا از رسانه ملی نیز پخش شده است.
وی در ادامه گفت: البته صرف انتقاد در صورتی که کارشناسی و منصفانه باشد، از سوی رئیسجمهور هم اشکالی ندارد، اما متأسفانه در مواردی اتهاماتی چون جاسوس، دزد، مافیا و ... به برخی شخصیتها و مسئولان نظام نسبت داده شده که مشخص نیست چگونه قابل جبران است.
این در حالی است که در بیشتر این موارد، پس از فضاسازی گسترده، به ویژه از سوی رسانههای حامی دولت، اتهامات مذکور نظیر جاسوسی و مافیا در برخی موارد با تذکر مقامات عالیرتبه نظام پیگیری شد و وزارت اطلاعات و وزیر اقتصاد دولت نهم دو مورد از اصلیترین اتهامات را رسما رد کردند و پس از بررسی دستگاه قضایی، وزیر نفتی که مرتبط با مافیای نفتی خوانده شد، به عنوان «مدیر پاک» مورد تقدیر قرار گرفت.
این کارشناس در پایان گفت: به هر روی، در صورتی که همه شخصیتهای نظام با رویکرد عملی و صادقانه ـ و نه تبلیغاتی و شعاری ـ به اصلاح اشتباهات خود پرداخته و از کسانی که مورد هجمه قرار گرفتهاند، عذرخواهی کنند، میتوان امیدوار بود در آستانه انتخابات، فضای مناسبی از نظر اخلاق سیاسی در کشور حاکم شود و قطعا مردم نیز چنین فضایی را بیشتر میپسندند.