
دکتر محسن رضایی در روز میلاد حضرت زینب(س) با حضور در جمع نمازگزاران مسجد زینب کبری(س) در منطقه نارمک تهران، از عدم پایبندی دولت به ارزشهای اخلاقی انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار ایفنا نیوز ، دکتر رضایی ساعاتی پس از آنکه بیانیه اعلام کاندیداتوری خود را با رمز یا زینب(س) منتشر کرد، در جمع نمازگزاران گفت: قرار ما و دوستانمان این بود که چند روز پیش اطلاعیه اعلام حضور را منتشر کنیم ولی انتشار این بیانیه چند بار به تعویق افتاد تا اینکه در شب میلاد حضرت زینب(س) منتشر شد و فردای آن هم این توفیق حاصل شد که به مسجدی مزین به نام آن حضرت آمدم.
دکتر رضایی زندگی حضرت زینب(س) را یکی از زندگی های عجیب بشریت دانست و گفت: ایشان از ابتدای تولد در رنج و سختی افتاد؛ ابتدا مادرش را از دست می دهد و بعد پدر و بعد از آن برادر بزرگش را و در حادثه کربلا برادر عزیز دیگرش را از دست می دهد و تعداد زیادی از خانواده اش به آن وضع کشته می شوند و بعد به اسارت به شام می رود اما مثل یک کوه پابرجا می ماند.
دکتر رضایی با بیان اینکه کتاب زندگی زینب(س) در عالم بی نظیر است، افزود: حضرت زینب(س) با اخلاق و ادبش یک دانشگاه بزرگ اخلاقی برپا کرد که هنوز دانش آموختگان این مکتب اخلاقی نقش موثری در جهان اسلام دارند.
دکتر رضایی باظهار داشت: حضرت زینب(س) در سنین پایین، مادر گرامی خود را از دست داد و با یک احساس مسئولیت فوق العاده عمیق نسبت به پدر و برادرها بزرگ شد. احساس مسئولیت، اولین احساسی است که در وجود او جوانه می زند و او خود را در هر صحنه ای مسئول می بیند.
دکتر رضایی یادآور شد: هنگامی که خانه نشینی امیرالمؤمنین(ع) شروع می شود، حضرت زینب(س) می بیند که چگونه عزیزترین فرزند و بهترین یار رسول خدا(ص) به حاشیه رفته است.
دکتر رضایی تصریح کرد: زینب(س) عمیقاً درک می کند که اگر مسئله قدرت و حکومت، همراه با ارزشهای الهی نباشد آنچنان صورتی به خود می گیرد که فرزندان رسول خدا(ص) را خانه نشین می کند.
دکتر محسن رضایی در ادامه سخنان خود در جمع نمازگزاران مسجد حضرت زینب کبری(س) در منطقه نارمک تهران گفت: اگر قدرت و سیاست از ارزش ها جدا شود، بزرگترین ضربه را جامعه می زند؛ حتی اگر صاحبان قدرت کسانی باشند که سالها در رکاب پیغمبر خدا (ص) بودند. بنابراین اگر سیاست برای یک لحظه از ارزش ها جدا شود، بلای دین خدا می شود.
دکتر رضایی تصریح کرد: سیاست یک شمشیر دو لبه است که به وسیله آن هم می توان دشمن را راند و هم می تواند به ابزاری علیه خودی ها تبدیل شود. بنابراین شمشیر اسلام باید در دست مؤمن باشد.
دکتر رضایی با یادآوری گوشه ای از وقایع تاریخی پس از حماسه کربلا، افزود: وقتی اشرار کوفه و شام به حضرت زینب(س) گفتند دیدی خداوند چگونه شما را ذلیل کرد، حضرت زینب(س) گفت "ما جز زیبایی چیزی ندیدم". این حرف، فقط از انسانی می تواند صادر شود که ظرفیت روحی بالایی داشته باشد.
دکتر رضایی افزود: وقتی که یک زن در آن وضع بگوید "ما رأیت الّا جمیلا" حقیقتاً موثرتر از عصای موسی خواهد بود و نشان می دهد که معجزه صبر و مقاومت و روحیه بلند، از عصای موسی قوی تر است.
دکتر رضایی با اشاره به وضع کنونی اخلاق در سیاست کشور گفت: امروز هر کس که می خواهد مسئولیت پذیری، صبر، استقامت، برادری و صمیمیت را یاد بگیرد باید به دانشگاه زینب(س) برود که کلاس های آن در مساجد و در مراسم عزای محرم و صفر برگزار میشود.
وی تصریح کرد: زینب(س) نه در کتاب درس مکتوب بلکه در کتاب حقیقت این درس را به بشریت داد و چون او معلم ارزشها شد، این ارزش ها حفظ شد وگرنه چیزی از اخلاق نمی ماند.
دکتر رضایی تأکید کرد: در جامعه امروز ما برادری، صمیمیت، صداقت و در یک کلمه اخلاق در حال کمرنگ شدن است. فضای همدلی اوائل انقلاب آنچنان شده بود که همسایه ها آنقدر صفا و صمیمیت داشتند که به معنای حقیقی برادر یکدیگر بودند و این طور نبود که فقط در لفظ همدیگر را برادر صدا بزنند. اخلاق هم در جامعه و هم در بین دولتمردان رواج داشت و همه اخلاقمدار بودند.
دکتر رضایی با ابراز نگرانی از تضعیف اخلاق در سیاست تصریح کرد: وضعیت الان جامعه تغییر کرده و اگر روند تضعیف اخلاق ادامه یابد، اسلام یکی از پایه هایش را از دست داده است.
وی با بیان اینکه تغییر رفتار مسئولین در جامعه اثر می گذارد، تصریح کرد: معمولاً بداخلاقی ها از یک اداره یا وزارتخانه دولتی شروع می شود و وارد جامعه می شود. زمانی که تازه جنگ تمام شده بود، می گفتند بدحجابی در جامعه در حال افزایش است. یک تحقیق میدانی خاصی انجام شد و متوجه شدیم این بد حجابی ها از شهرک های دولتی شروع شده و در جامعه رواج پیدا کرده است.
دکتر رضایی تصریح کرد: هفت یا هشت سال پس از جنگ، مشکل جدی جامعه رشوه بود و پیگیری ها نشان داد که این مسئله نیز از ادارات دولتی شروع شده و جامعه را فراگرفته است.
دکتر رضایی با ابراز تاسف از سهل انگاری دولت در پاسداشت ارزشهای اخلاقی در گفتار و کردار مسئولان، افزود: به نظر می رسد انقلاب ما به جایی رسیده که باید در بعضی روابط ناسالم سیاسی و نحوه برخورد دولت و مسئولان دولتی با ارزشها بازنگری کنیم. امروز دیده می شود که برای رقابت های سیاسی از هر وسیله ای حتی غیبت، انتشار آمار دروغ و نظایر آن استفاده می شود و این بسیار بد است.
وی تاکید کرد: یک مسئول دولتی چگونه به خود حق می دهد با گفتن آمارهای دروغ، ارزشهای اخلاقی مثل صداقت و راستگویی را در پای قدرت قربانی کند حال آنکه همه می دانیم آنچه پشتوانه قدرت اسلامی است، اخلاق است.
دکتر رضایی افزود: در اندیشه های اسلامی حقیقتاً نقش پر رنگ اخلاق را می بینیم. پیامبر اسلام(ص) می گوید من مبعوث شدم تا اخلاق را به کمال برسانم و در جای دیگر گفته شده پیامبران آمده اند که عدالت را برقرار کنند پس راه برقراری عدالت نمی تواند از جاده ای غیر از اخلاق بگذرد و اگر کسی چنین ادعا یا رفتاری دارد، باید در افکار یا رفتار خود تجدیدنظر کند وگرنه به مبانی اخلاقی سیاستورزی اسلامی آسیب می رساند.
دکتر رضایی با بیان اینکه بیماری اخلاقی دارد وارد خانواده ها می شود، افزود: برای جلوگیری از تولید بیماری اخلاقی از ناحیه دولت و نیز جلوگیری از رواج بیماری های اخلاقی به جامعه، نیازمند تدبیر هستیم.
دکتر رضایی در بیان راه حل های جلوگیری از گسترش بیماری های اخلاقی گفت: اولین راه حل این است که قوای حکومتی مثل قوه مجریه، قوه مقننه و قوه قضائیه رعایت اخلاق را از خودشان شروع کنند و رفتار خود را با موازین اخلاقی منطبق کنند بنحوی که وقتی مردم به ادارت دولتی مراجعه می کنند، در عمل، تحت تاثیر قرار بگیرند و ادب و اخلاق اسلامی را یاد بگیرند.
دکتر رضایی در بیان راه حل های جلوگیری از گسترش بیماری های اخلاقی افزود: دومین راه حل، احیای امر به معروف و نهی از منکر است که امروزه در جامعه ما تحقیر می شود و به تعداد خاصی از ظواهر اسلامی محدود شده است.
دکتر رضایی ضمن انتقاد از مشاجره کاندیداهای ریاست جمهوری بر سر مباحثی همچون برقراری یا جمع آوری گشت ارشاد، تصریح کرد: متاسفانه امروز شاهد این دعوا هستیم که چه کسی زودتر گشت ارشاد را بردارد. یکی از برادرها آمد و گفت من گشت ارشاد را بر می دارم و یک برادر دیگری گفت من اگر بیایم، گشت ارشاد خودش جمع می شود. ولی حرف جوانها را باید از خودشان پرسید. جوانها می گویند مساله اصلی ما بیکاری است و شما اگر برنامه و توان لازم را دارید، بیایید بیکاری را حل کنید.
دکتر رضایی تصریح کرد: کسانی که کاندیدای ریاست جمهوری هستند، بگویند مشکلات اصلی جوانها مثل بیکاری را چگونه حل می کنند. و مطمئن باشید اگر این مشکلات حل شود، جوانهای ایرانی که با میانگین سنی 22 سال جنگ را اداره می کردند، جامعه را طوری اداره می کنند که نیازی به گشت ارشاد نباشد.
دکتر رضایی در پایان گفت: امر به معروف و نهی از منکر، دو آموزه بزرگ و متعالی و جامعه ساز است و بسیار فراتر از توجه افراطی به ظواهر است و چنانچه جامعه برای امر به معروف و نهی از منکر قیام کند و دولت هم رعایت ارزشهای اخلاقی را از خودش شروع کند، جامعه ما به یک جامعه اخلاقمدار تبدیل می شود.