دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: مسیر احمدی نژاد رو به پرتگاه و اصلاحات، بازگشت به گذشته است.
به گزارش خبرنگار «تابناک»، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در نخستین نشست رسانهای خود در محل خبرگزاری فارس گفت: برای انجام تکلیف به میدان آمدهام و تا آخر خط خواهم ماند.
رضایی با بیان اینکه احساس تکلیف من از آنجا سرچشمه میگیرد که احساس میکنم ملت بر سر دوراهی است، افزود: اگر راه احمدینژاد ادامه یابد، به سمت پرتگاه پیش خواهیم رفت و اگر چنانچه اصلاح طلبان میخواهند، به سمت گذشته ادامه یابد با شکست روبه رو میشویم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در تبیین علل شکست اصلاحطلبان گفت: مهمترین علت این است که افرادی که خود مسئول بودهاند، اکنون از قانون میگریزند و حاضر به پاسخگویی درباره عملکرد منفی خود که منجر به وضعیت کنونی شد نیستند، ضمن اینکه همین الان هم هیچ برنامهای برای اداره کشور در میان آنها و سخنانشان پیدا نکردهام.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دهم با اشاره به ضرورت در پیش گرفتن یک دیپلماسی حرفه ای هدفمند و فرآیند ساز در سیاست خارجی، یادآور شد در سیاست خارجی نه باید منفعلانه حرکت کرد و نه باید با ادبیات ماجراجویانه کشور را در رسیدن به منافع ملی با مانع روبهرو نمود.
رضایی گفت: اصول انقلاب را حفظ میکنم و از همه ظرفیتها استفاده خواهم کرد. ما راه سومی میخواهیم که در آن انفعال نداشته باشیم و آزادی مقابل دین قرار نگیرد. باید همه ظرفیتهای ملی را بسیج کرد و بین ایران و کشورهای منطقهای همگرایی پدید آورد.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: گفتمان ما توحیدی ـ انسانی است. انسانیت از زاویه تعالیم قرآنی و اسلامی ارزش بسیار بالایی دارد و هولوکاست انسانی که قرآن کریم نیز به آن اشاره دارد، به این معناست که اگر یک نفر به ناحق کشته شود، به معنی از بین رفتن همه بشریت است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: باید ببینیم چگونه میتوان نگاه کنونی را تغییر داد. من این نگاه را در چهارچوب تشکیل دولت ائتلافی قابل دستیابی میدانم، چرا که اقتدار جاهلانه به کشور آسیب میزند، چنانچه قانونگرایی و آگاهی بدون اقتدار نیز به نتیجه نمیرسد؛ بنابراین، اگر بتوانیم اقتدار همراه با آگاهی را در کشور ادامه دهیم به کارآمدی میرسیم و با تکیه بر توانایی همه انسانهای کارآمد و ضمنا متعهد، میتوان به یک جامعه با نشاط، با ثبات و با آرامش کافی که لازمه پیشرفت و تعالی است، دست یافت.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه من برای بیرون آمدن از دو راهی به صحنه آمدهام، تأکید کرد: دمکراسی کارآمد نمیشود، مگر اینکه کارآمدی همراه با تعهد باشد. اصولگرایی اصیل، کارآمدی همراه با تعهد است و بنده بر این باورم که من و همراهانم اصولگرایان اصیل هستیم و حتی پیش از آنکه جناح چپ و راست در کشور تشکیل و فعال شود، ما بودهایم. اگر خون برادران بسیجی و سپاهیم نبود، استقلال به این کشور بازنمیگشت و نمیتوانستیم از اصلاحطلبی و اصولگرایی بگوییم.
وی با اشاره به دیدگاههای خود درباره انتخابات آینده ریاست جمهوری گفت: دولت ائتلافی کارآمد و متعهد را تشکیل میدهیم و علاوه بر ائتلاف میان همه نخبگان معتقد به اصولگرایی اصیل و انقلابی، ائتلاف بین همه اقوام ایرانی هم مدنظر ماست تا همه اقوام اعم از کرد، آذری، بلوچ، لر و ... بتوانند در اداره جامعه و حکومت سهیم باشند. من به ایران عشق میورزم و تبعیض میان اقوام را به مصلحت نمیدانم، چرا که همه نیروهای کارآمد باید در اداره کشور سهیم شوند.
رضایی اظهار داشت: شکلگیری ائتلاف از نیروهای کارآمد، زمینه و بستر مناسبی را برای انتقال قدرت از نسل اول به دوم و سوم فراهم میکند. متأسفانه تاکنون برای نسلهای دوم و سوم، فضایی را آماده نکردهایم تا مسئولیت را به آنها منتقل کنیم.
این کاندیدای ریاست جمهوری افزود: بسترسازی و فراهم کردن بستر مناسب برای انتقال قدرت از جمله مسائلی است که میتوانیم عمر نظام را طولانی کنیم. برای انتقال قدرت به جوانان فضای بالقوهای هست که به صورت بالفعل، هنوز تحقق نیافته است. باید امروز از نسل دوم انقلاب، ده تا پانزده نفر آماده کاندیداتوری ریاست جمهوری وجود داشت، چون قطعا آینده انقلاب و تداوم آن با بسترسازی برای حضور مدیران جوان از نسلهای بعدی امکانپذیر است.
محسن رضایی در ادامه نخستین نشست خود در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی به وضعیت کنونی جامعه اشاره کرد و گفت: بیکاری در ایران زیاد است، اما افرادی دو شغله و سه شغله شدهاند و برخی که نمیتوانند شغل دیگری را به دست بیاورند، زندگی را به سختی میگذرانند. من بر این باورم با پولپاشی میان بیکاران، نمیشود ایجاد کار کرد بلکه باید با فقر مبارزه کنیم و رسیدگی به فقرا بدون مبارزه با فقر امکانپذیر نیست.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ایجاد شغل و درآمد کافی از جمله نکات مورد توجه من است، اما استفاده از فرصتهای بینظیر تاریخی ملت ایران نیز یکی دیگر از نکات است. ما با اقیانوسی از فرصتها روبهرو هستیم که متأسفانه، تاکنون نتوانستهایم به درستی از آنها در راستای منافع ملی بهرهبرداری کنیم؛ از جمله این فرصتها میتوان به فروپاشی شوروی و افول قدرت روسیه در منطقه و جهان، شکست بوش در یکجانبهگرایی و همچنین بحران اقتصادی جهانی اشاره کرد.