مصاحبه رادیوفردا با غلامحسین کرباسچی، شهردار اسبق تهران با پاسخهای صریح وی به درگیری کشید.
به گزارش خبرنگار تابناک غلامحسین کرباسچی، عدم تاثیر حضور احزاب منتقد را القائات رادیوهای بیگانه و افراد ناآگاه خواند.
دبیر کل کارگزاران با رد شدید نظارت بین المللی آن را تجربه ای ناموفق خواند و گفت: در هیچ مکانی شخصی از خارج نمی تواند مسائل داخلی کشور را حل و فصل بکند. وی در مقابل از خبرنگار این رادیوی آمریکایی پرسید کدام کشور بوده که یک سازمان بین المللی دخالت کرده و وضعیت آنجا بهتر شده است که خبرنگار مذکور از پاسخ ناکام ماند.
وی در پایان با بیان این که قدرتهایی مانند آمریکا و امثالهم تاکنون برای ایران جز ضرر و گرفتاری چیزی ایجاد نکرده اند، گفت: شما یک رادیوی وابسته به بیگانه هستید، هیچ ارزشی از نظر مردم کشور ما ندارید . هم شما و هم صدای امریکا تمام تحلیل هایتان سطحی و بسیار مزخرف است و من هم دیگر بیشتر از این حاضر نیستم با شما صحبت بکنم.
مشروح این گفت وگو را در زیر می خوانید:
ارزیابی شما از استقبال مردم از لیست اصلاح طلبان در انتخابات چگونه خواهد بود؟
به هرحال من فکر می کنم که اگر مردم استقبال خوبی داشته باشند، امید این هست که تعداد قابل توجهی از لیست ائتلاف اصلاح طلبان در مجلس حضور داشته باشند ولی اگر احیانا" تعداد شرکت کننده ها کم باشد ممکن است که این ائتلاف نتواند تعداد زیادی صندلی در مجلس بدست آورد.
پیش بینی شما چیست، آیا مردم استقبال خواهند کرد یا خیر؟
من فکر می کنم نسبت به انتخابات های گذشته، یا در همان حد یا بیشتر از آن استقبال خواهند کرد.
یک پرسش این است که می گویند اگر همه اصلاح طلب ها هم در این انتخابات رای بیآورند، ترکیب مجلس طوری خواهد بود که در هرحال نتوانند کاری بکنند، نظر شما چیست؟
این حرف ها القائات همین رادیو فردا و رادیو امریکا و امثالهم و یا افرادی خیلی مطلع نیستند، مگر قرار است که مجلس در کشور چه کاری انجام دهد؟ مجلس باید قانونگذاری و نظارت بکند . طبیعی است که حتی اقلیت قابل توجهی باشند می توانند بسیاردر مسائل اجرائی و برنامه ای دولت تاٌثیرگذار باشند و هر نارسائی را که در کشور می بینند با آن مقابله کنند.
این طور نیست که اقلیت نقشی نداشته باشد . همه جای دنیا اقلیت، اگر بفرض هم اقلیت باشد، اگر کار خود را بداند و بتواند کار بکند حتما" در مجلس تاٌثیر دارد .
منتهی عده ای علاقه مند نیستند که اقلیت قوی اینجا باشد یا تعداد قابل توجهی از اصلاح طلبان باشند، مدام این مسئله را بزرگ می کنند که اینها چه کاری می توانند انجام دهند، این گونه نیست، ما به این صورت فکر نمی کنیم.
این به قول شما، القائات رادیوها یا رسانه های خارجی در خود ایران هم از سوی بسیاری از نیروهای سیاسی مطرح می شود، واقعا" این فقط القائات رسانه های خارجی است یا اینکه ...؟
در داخل ایران هیچکدام از نیروهای سیاسی، حداقل گروه های سیاسی، این حرف را نمی زنند . تمام گروه ها حتی گروه هایی که در انتخابات قبل تجربه کرده اند که عدم شرکت در انتخابات چه مضراتی دارد، در این انتخابات با قاطعیت و جدیت از مردم خواسته اند که بیایند حتی اگر یک نماینده هم از گروه یا از نیروهای خود می توانند، به مجلس بفرستند.
پرسش آخر این است بخشی از گروه های سیاسی هستند که مسئله نظارت بین المللی را مطرح کرده اند، نظر شما در این مورد چیست؟
نظارت بین المللی در دنیا تجربه ای ناموفق است. در هیچ مکانی شخصی از خارج نمی تواند مسائل داخلی کشور را حل و فصل بکند .
در هر کشوری باید مردم با هوشیاری و آگاهی و درک خود بتوانند شرایط داخل کشور را مطابق خواسته خود ترسیم بکنند . تجربه ما در افغانستان و عراق و هر جای دیگری که یا دولت خارجی یا سازمان های بین المللی دخالت کرد، آنچه که در افریقا دارد اتفاق می افتد، تمام این ها ناموفق بوده .
مسائل هر کشوری باید در داخل کشور توسط نیروهای داخلی آن کشور و گروه ها و احزاب حل شود، اینهم از آن القاعاتی است که معمولا" گروه ها یا سازمان هایی که یا تجربه کافی ندارند یا احیانا" وابسته به دیدگاه های خارج از ایران هستند و گاهی احیانا" همین صدای امریکا , رادیو فردا و همین هایی که دائما" دارند اینگونه تبلیغ می کنند و طبیعی است که خود شما هم در این جهت موضع گیری دارید و دائما" در این جهت تبلیغ می کنید، بنابراین حرف ها و بحث های شما خیلی اعتباری ندارد، چون شما به عنوان یک رسانه نیستید، شما همیشه وابستگی دارید به آن دیدگاه های خاصی که آمریکا و سازمان های در واقع امریکایی می خواهند در ایران القا بکنند مردم هم خیلی به این مسائل توجهی ندارند. فکر می کنم به نسبت همه در انتخابات شرکت می کنند و ما درصد خوبی خواهیم آورد.
مجبور شدم بازهم سئوالی مطرح کنم، آیا شما رادیو فردا را گوش می کنید؟
من رادیو فردا را گوش نمی کنم ولی حرف های رادیو فردا را گاهی در روزنامه ها و بعضی سایت ها می بینم که گفته هایشان چیست.
یعنی به صورت انتخابی.
رادیو فردا اصولا" رادیویی موضع دار است، رادیویی بی طرف نیست، شکل رسانه ای ندارد، رادیویی است که دائم می خواهد مسائل خود را القا کند.
ولی بازهم برمی گردم به مطلبی که شما فرمودید در مورد بی نتیجه بودن نظارت بین المللی، تجربه نشان داده که در بسیاری از کشورها نظارت بین المللی باعث شده است که آنهایی که قدرت را در دست دارند در انتخابات هرکاری که خواستند انجام ندهند و به رقیب انتخاباتی هم شانسی بدهند. چرا شما...
اولا" همین سئوال و القا شما نشان موضع گیری شما است. شما نباید کسی که حرفی می زند با او بحث کنید، فقط حرفش را منتقل کنید . ثانیا" کدام کشوری بوده است که یک سازمان بین المللی دخالت کرده و وضعیت آنجا بهتر شده است ؟
کشورهای اروپائی بودند .
کدام کشور؟
مثلا" بوسنی یا در مورد صربستان
بوسنی وضعش خوب شد؟ بوسنی و صربستان که یک کشور را تجزیه کردند و این بلا را بر سرشان آوردند و انقدر آدم کشی کردند، وضعش خوب شده؟
نه، منظور این بوده که در واقع آن کسانی که قدرت را داشتند..
کجا وضعش خوب شده؟
قدرتمندها نمی توانستند در انتخابات هر کاری دلشان می خواست بکنند
نه، کدام کشور بوده که نیروهای بین المللی دخالت کردند و وضع آنجا از قبل بهتر شد؟
موضوع بهتر یا بدتر شدن وضع نیست، موضوع این است که آن دولتی که...
آقا الان گفتید که ....
در انتخابات
نیروهای بین المللی دخالت کردند در انتخابات و نگذاشتند که هر کسی کاری که می خواهد انجام دهد . کدام کشور؟
به عنوان مثال آخرین مورد در کنگو.
وضع کنگو خوب شده است؟
عرض نمی کنم وصع آنجا خوب شده، عرض من این است که دولت حاکم نتوانست آنگونه که دلش می خواست...
ایران کنگو نیست. ایران یک کشور بزرگ با سابقه و تمدن و فرهنگ بزرگی است . مردم ایران می دانند چه کاری باید انجام دهند و هیچ نیازی هم به سازمان های بین المللی نیست.
تا الان در این کشور هر کاری انجام شد توسط مردم بود و سازمان های بین المللی هیچ دخالتی نداشتند .
گاهی هم قدرت هایی مانند آمریکا و امثالهم تاکنون برای کشور ما جز ضرر و گرفتاری چیزی ایجاد نکرده اند.
موضوع و صحبت مردم ایران نیست بلکه موضوع اینست که چرا دولت به تمام نیروهای سیاسی که نظر دیگری دارند اجازه نمی دهد که در انتخابات شرکت کنند؟
این موضوع مسئله داخلی ایران است، توسط گروه ها و احزاب داخلی ایران با دولت که آنهم یکی از گروه هایی است که قدرت گرفته و آمده روی کار، حل و فصل می شود. ولی اینکه یک کسی در مقام یک رسانه، آن هم رسانه ایکه وابسته به یک دولت بیگانه است، بخواهد در این زمینه این گونه بحث و القا بکند، این دخالت در مسائل داخلی کشور است و مطمئن هستم این حرف ها را رادیو فردا سانسور می کند و منتشر نخواهد کرد.
ولی مسئله حقوق بشر و رعایت حق شهروندی مطلبی نیست که مربوط به یک کشور باشد
اگر قرار است حقوق بشر رعایت بشود، باید در همه جای دنیا دنبال آن بود. اگر رادیویی بخواهد در کشور دیگری حقوق بشر را اعمال بکند، اول باید دید که خواستگاه آن کشور دارد آیا حقوق بشر در آنجا رعایت می شود؟ آنچه که آمریکا دارد در دنیا انجام می دهد با حقوق بشر هم خوانی دارد؟ آن کشورهایی که در آنجا هیچ انتخاباتی نیست ولی بهترین رابطه را امریکا با آنان دارد، آیا آن کشورها حقوق بشر را رعایت می کنند؟ آیا رادیو فردا تا حالا یکبار راجع به حقوق بشر در کشورهای عربی، که ان قدر آمریکا خوبی آنها را می گوید و روابط خوبی با آنها دارد، تا کنون راجع به حقوق بشر در این کشورهای سلطنتی صحبت کرده اید؟
همین نشان می دهد که شما به رادیوی ما گوش نمی دهید. ما در مورد حقوق بشر در تمام کشورها گزارش می دهیم. ولی فرض کنیم...
شما کاملا" موضع دارید. شما فقط در رابطه با ایران می گوئید، من نمی گویم که در ایران حقوق بشر رعایت می شود. ما ممکن است که خیلی اشکالات داشته باشیم.
فرض کنیم حرف شما هم درست باشد که در آمریکا ...
شما یک رادیوی وابسته به بیگانه هستید، هیچ ارزشی از نظر مردم کشور ما ندارید . هم شما و هم صدای امریکا تمام تحلیل هایتان سطحی و بسیار مزخرف است و من هم دیگر بیشتر از این حاضر نیستم با شما صحبت بکنم.