86/2/5
9:19 ع
در حالی که هفته گذشته در سفر رئیسجمهور به استان فارس، نام شهرستان «گاوبندی» به «پارسیان» تغییر یافت، شماری از کارشناسان این تغییر نام را مقدمه کندن این شهر از استان هرمزگان و الحاق آن به استان فارس میدانند.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، سفر دکتر احمدینژاد به گاوبندی سابق، در حالی در خلال سفر استانی به فارس انجام شد که این شهرستان متعلق به استان هرمزگان است.
برخی منابع مدعیاند قرار دادن سفر به گاوبندی در برنامه سفر دولت به استان فارس، با وجود شهرهای بیشتر در استان فارس و تغییر نام آن به «پارسیان» (کلمهای نظیر «فارس» و «پاسارگاد») تصادفی نبوده و برنامهای حسابشده برای الحاق این شهر به استان فارس بوده است. هرچند اعلام شد این سفر به دلیل عدم حضور رئیسجمهور در این شهر در سفر به استان هرمزگان بود.
گفته میشود این جابجایی در تقسیمات کشوری که استان فارس را به دریا وصل میکند و شهرستانی در کنار تأسیسات اقتصادی عظیم عسلویه را به آن ملحق میکند، از برنامههای برخی مسئولان استان فارس است و بسیاری از مردم این شهر با آن موافقند.
در عین حال به نظر میرسد مسئولان استان هرمزگان، چندان از اجرای احتمالی چنین تصمیمی رضایت نداشته باشند.
گفتنی است، روز گذشته نیز با گذشت سه ماه از انتصاب دکتر شیخالاسلامی ـ استاندار سابق هرمزگان ـ به ریاست دفتر رئیسجمهور، یکی از مسئولان سابق شهرداری تهران به استانداری هرمزگان منصوب شد که استعفای دستهجمعی همه نمایندگان این استان را به همراه داشت.
شهرستان گاوبندی یا پارسیان، تا چند سال پیش یکی از بخشهای شهرستان بندر لنگه بوده که بعداً به سطح شهرستان ارتقاء یافتهاست.
فاصلهاش تا بندر لنگه ۲۲۰ کیلومتر است. با توجه به اینکه این ناحیه گرم و مرطوب است، اما آب و هوای گاوبندی از سایر نقاط استان معتدلتر است.
از سمت شمال به شهرستان لامرد واز سمت جنوب به خلیج فارس ، و از مغرب به بندر عسلویه، از توابع شهرستان کنگان و از سمت مشرق به بخش شیبکوه از توابع شهرستان بندر لنگه، محدود میشود.
جمعیت این شهر حدود 50 هزار نفر است. عده کمی در کشورهای حوزه خلیج فارس مشغول به کارند. درصد سواد در این منطقه نسبت به دیگر نقاط استان در سطح بالاتری است. مردم این منطقه، از نظر کشاورزی بسیار فعال بوده و محصولات خود را به سایر شهرستانها ارسال میکنند و عمده محصولات کشاورزی این منطقه گوجه فرنگی، بادنجان، سبزیجات و خرماست.