"مقتدر مظلوم" توصیفی است که با دوران امیرالمومنین(ع) مطابقت داده می شود. توصیفی که شاید طی ماههای اخیر نیز رواج پیدا کرد و خواه نا خواه از ناگفته ماندن بسیاری از واقعیت ها حکایت داشت.
حجتالاسلام و المسلمین محمدباقر فرزانه رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی و امام جمعه موقت مشهد مقدس از رابطه رهبر انقلاب با مردم خاطراتی را نقل می کند که در ادامه می خوانید.
یکی از خصوصیات مهم رهبر معظم انقلاب، نگاه و برداشت ایشان از مردم بود. آقا نسبت به مردم نگاه دیگری داشتند. برای همین ایشان نیروی اصلی در روند انقلاب و پیروزی آن را مردم میبینند. ایشان همیشه به مردم احترام فوقالعاده میگذاشتند و طوری رفتار میکردند که مردم جذب شوند، فرار نکنند، زده نشوند و...
ایشان همیشه میگفتند به مقدسات مردم، اهانت نکنید. مردم بعضی چیزها را چه به درست و چه به غلط مقدس میپندارند. کسی حق اهانت به آن مقدسات را ندارد، بلکه اگر میخواهند کاری انجام دهند باید فکر آنها را روشن نمایید و به آنها بفهمانید که آنچه مقدس میشمارید، مقدس نیست. باید مقدسات را با خصوصیات و ویژگیهایش به مردم شناساند، نه اینکه با مقدسات مردم مبارزه کرد.
به همین دلیل آیتالله خامنهای بسیار به مردم کمک میکردند. به عنوان نمونه در سیل قوچان، زلزلهی طبس و زلزلهی کاخک گناباد، ایشان نسبت به کمکرسانی به مردم بسیار حساس بودند. با اینکه در تبعید به سر میبردند ولی دائماً در فکر مردم بودند.
وقتی ایشان در "چابهار" تبعید بودند، ما به اتفاق چند نفر از علما خدمت ایشان رسیدیم. بعد از مدتی صحبت و گفتوگو، ایشان فرمودند: "یک مسألهای هست. اینکه من خیلی دوست دارم به مردم محروم این منطقه کمک کنم؛ اما پولی ندارم." ما هم پول جمع کردیم و خدمت ایشان فرستادیم و ایشان نیازهای مردم را تأمین میکردند. به تدریج مردم به ایشان گرایش پیدا نمودند. در همین حال سِیلی آمد و مردم خیلی صدمه دیدند. ایشان بلافاصله، یک ستاد کمکرسانی تشکیل دادند. همه نیروهایی که آقا را میشناختند و یا با ایشان مرتبط بودند، کمکها را آوردند و در ستاد کمکرسانی ایشان متمرکز کردند. دستگاه شاه، یک مرتبه دید که هیچکاره است و کسی به آنها مراجعه نمیکند. ادارات خلوت شد و هر کسی هر کاری داشت، به ستاد مراجعه میکرد. کار دولت مختل شده بود. بعد این ماجرا ایشان را به مکانی دیگر تبعید کردند؛ چون مردم را به طرف خودشان جذب کرده بودند. ایشان الآن هم همین حالت را دارند. آقا مسؤولی است که در عین رهبری، بیشترین ارتباط را نسبت به هر کسی که فکر میکنید، با مردم دارد. گاهی به مشهد که میآیند، با یک وانت به محلههای فقیر مشهد میروند و وارد خانهی آنها میشوند و از نزدیک با مردم صحبت میکنند.
در مسئلهی زلزلهی بم، ایشان به صورت ناشناس وارد منطقه شدند. حتی استاندار هم خبردار نشد. ایشان معتقد هستند که روحانی، برای رسالت خود در ارتباط با مردم مَثلش، مثل ماهی است و دریا. ماهی در دریا تولید میشود، در دریا رشد میکند و در دریا هم به کمال میرسد. روحانی از مردم تولید میشود، در میان مردم رشد میکند و در میان آنها هم به کمال میرسد. ایشان به مسؤولان میگویند: "مردم را کم نبینید؛ مردم را کم نگیرید. اصلاً ارتباط با مردم عادی باید جزء برنامه زندگیتان باشد." موضوع کار ما مردم هستند. مگر ما غیر از مردم کار دیگری هم داریم؟ موضوع کار ما همان موضوع قرآن است. موضوع قرآن هم مردم است، "ناس" است، "انسان" است.