همزمان با اعلام نتایج اولیه انتخابات عراق، ایاد علاوی کاندیدای مورد حمایت آمریکا مدعی شد در انتخابات تقلب شده است.
به گزارش جهان، این سومین ادعای تقلب در انتخابات سه کشور همسایه ایران، افغانستان و عراق در نه ماه گذشته است که طی آن کاندیداهای مغلوب ادعا می کنند به دلیل وجود تقلب در انتخابات شکست خورده اند.
اما نکته جالب اینکه در انتخابات هر سه کشور جریان مخالف رهبران آمریکا موفق شده اند اقبال مردم کشورشان را به خود جلب نمایند.
تحلیل گران سیاسی معتقدند عدم شناخت دولتمردان آمریکایی از مسائل خاورمیانه و بویژه کشورهای مسلمان و نقش استراتژیک آرمانهای انقلاب اسلامی در بین کشورهای منطقه از دلایل اصلی ناکامی دولت آمریکا در این کشورهاست. به خصوص آنکه ظاهراً استراتژی تقلب در انتخابات از نسخه های تکراری بود که شکست آن در ایران دیگر کشورهای منطقه را نیز از گزند آن بیمه نمود.
با این وجود دخالت و حمایت مستقیم آمریکا از کاندیداهای مغلوب تفاوتهای قابل ذکری نیز داشت که اوج پیچیدگی آن را می توان در انتخابات ایران رصد نمود.
هر چند که نمی توان ادعا نمود کاندیداهای معترض در ایران به مانند افغانستان و عراق ارتباط مستقیمی با دولتمردان و سرویسهای اطلاعاتی این کشور داشتند اما استفاده از نقاط ضعف این افراد و احاطه نمودن آنها توسط افراد نفوذی و آموزش دیده منجر شد تا آنها عملاً در راستای منافع آمریکا و جریان استکباری قدم بردارند به نحوی که نهایتا دولتمردان آمریکایی چندین بار مجبور شدند رسماً از این افراد اعلام حمایت کنند.
نقاط ضعفی مانند غرور و کم خردی از یک سو و جاه طلبی مفرط از سوی کاندیدای معترض دیگر، هر چند که نزدیک به هشت ماه کشور را دچار نا امنی و بحران و خسارتهای جانی و اقتصادی فراوانی نمود اما لطف و عنایت الهی و نیز صبر و تحمل و درایت بالای دلسوزان نظام منجر شد تا نظام اسلامی با تصفیه نا خالصی های خود، برای سالیان آینده بیمه شود.
باید توجه داشت امروز انقلاب اسلامی نه تنها در بین کشورهای شیعی و مسلمان بلکه در بسیاری از ملتها و دولتهای عدالتخواه به الگویی تبدیل شده که موفقیت و یا ناکامی مقطعی آن می تواند نقش به سزایی در روند اصل جهانی شدن بر محور اسلام ایفا نماید.
لذا توجه به اصلاح امور داخلی علاوه بر کمک به حرکت در مسیر تحقق کامل دولت اسلامی، الگوی اجرایی شایسته ای را می تواند برای سایر کشورها و ملتهای همراه به نمایش بگذارد.