آیا ایران اسراییل را به حمله به تاسیسات هسته ایش تحریک می کند؟ این عنوان مقاله روز جمعه "نیویورک تایمز " است که در آن تحلیلگران و کارشناسان بین المللی مسایل هسته ای، اقدام اخیر ایران در خارج ساختن تقریبا تمامی ذخایر اورانیوم خود از انبارهای زیرزمینی را مورد بررسی قرار داده اند.
به گزارش "تابناک"، این روزنامه آمریکایی در این گزارش با اشاره به تازه ترین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی می نویسد: «ایران زیر نظر 14 تن از بازرسان هسته ای آژانس بیش از 2000 کیلوگرم از اورانیوم با درصد غنای پایین خود را از انبارهای زیرزمینی بیرون آورده است.»
تصور می رود این میزان اورانیوم غنی شده که باید تا سطح 20 درصد غنی سازی شود برای رآکتور تحقیقاتی تهران مورد استفاده قرار گیرید که برای تجهیزات پزشکی، ایزوتوپ تولید می کند.
"نیویورک تایمز" در گزارش خود با بیان این مطلب که ایران برای راه اندازی یک رآکتور قدیمی در تهران به این اندازه سوخت نیازی ندارد، این اقدام را بی معنا می خواند.
در این گزارش تحلیل گران با اشاره به سپتامبر سال گذشته و آشکار شدن اقدام ایران در ساخت یک سایت غنی سازی زیرزمینی در نزدیکی شهر قم، از اقدام اخیر ایران اظهار تعجب می کنند. جمهوری اسلامی در این خصوص اعلام کرد این سایت را با توجه به دلیل تهدید احتمالی حمله اسراییل یا آمریکا به صورت مخفیانه ساخته است.
نیویورک تایمز به نقل از یک دیپلمات اروپایی می نویسد: «حمله نظامی اسراییل می تواند برای حکومت ایران بسیار مفید باشد چرا که این مساله می تواند مردم ایران را با دولتشان همراه و علیه یک دشمن مشترک بشوراند.»
برخی دیگر معتقدند ایران برای اورانیوم غنی سازی شده خود با کمبود جا روبه رو است از این رو مجبور شده است تا تقربیا تمامی آن ها را نقل مکان دهند.
به گفته یک محقق، ایران به دنبال دستیابی به موقعیتی بهتر در مذاکره با غرب است.
این گزارش می افزاید: «در واشنگتن و اروپا این اطمینان وجود ندارد که آیا ایران واقعا به دنبال ساخت سلاح هسته ای است یا در شرف دستیابی به قابلیت ساخت بمب اتمی است.»
با این همه اخبار منتشره حاکی از آن است که اوباما در نظر دارد تل آویو را از حمله به ایران منصرف سازد و در همین راستا نیز مشاور امنیت ملی و رییس ستاد مشترک خود را به اسراییل فرستاده است.
با تحلیل محتوای اخبار و تحلیل های ارائه شده از سوی رسانه های غربی به خوبی می توان متوجه تضاد و تناقض در مواضع آنها نسبت به برنامه هسته ای ایران شد که خود ناشی از قرار گرفتن غرب در موضع انفعال نسبت به برنامه هسته ای ایران است.
اما در همین باره باراک وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با اشاره به سخنان چرچیل نخست وزیر اسبق انگلیس در زمان جنگ جهانی دوم گفت : ما می نتوانیم به ایران حمله کنیم و البته هرگز جنگ را بر حملات هوایی ترجیح نمی دهیم اما همانگونه که چرچیل گفت ؛ ادوات جنگی به ما بدهید تا ما حمله کنیم!
به گزارش سی ان ان ، او که در دانشگاه مطالعات خاورمیانه در واشنگتن سخن می گفت افزود : ایران همه جهان را به سوی خود جلب کرده و گویی سرجنگ با دنیا دارد و من نمی توانم جهانی را تصور کنم که ایران در آن به بمب اتم دست پیدا کرده باشد!
او با استفاده از استراتژِی فرار به جلو افزود : من فکر می کنم اگر ایرانی ها به بمب اتم هم دست پیدا کرده باشند هیچگاه از آن استفاده نخواهند کرد زیرا ایرانی ها سخت گیر و سرسخت هستند اما دیوانه نیستند !!
کلینتون وزیر امورخارجه آمریکا نیز در این جلسه برای خوشایند دوست صهیونیست خود گفت : ایران به خواسته های جهانی پاسخ مثبت نمی دهد و جهان در حال متقاعد کردن ایرانی هاست که به راه مستقیم برگردند!!