85/10/13
8:49 ص
یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «بازتاب» از برکناری قریبالوقوع رحیم مشایی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خبر داد.
این نماینده مجلس با تأکید بر اینکه مشایی به دلیل عملکرد و سابقه خود، از این مسئولیت برکنار میشود، افزود: وی به سمت سفیر جمهوری اسلامی در یکی از کشورها منصوب خواهد شد.
«بازتاب» ماه گذشته نیز در گزارشی، عملکرد مشایی را مورد بررسی قرار داده بود. در این گزارش، به سفرهای خارجی و اظهارات وی اشاره شده است.
«بازتاب» پیشتر، نحوه عملکرد رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را این گونه مورد بررسی قرار داده بود:
تلاشهای طاقتفرسای یک مدیر ارشد فرهنگی دولت در دوره کوتاه مسئولیت، تعجب ناظران و اهالی فرهنگ را برانگیخته است و به ویژه جمع زیادی از هواداران دکتر احمدینژاد از تناقض عملکرد وی با دیدگاههای رئیسجمهور حیرتزده شدهاند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ، که به داشتن دیدگاههای جالب توجه در زمینه پایان تاریخ و موضوعات ماوراءالطبیعه مشهور است، در دوره دوماهه مسئولیت خود، چند اقدام عمده را برای گسترش گردشگری و پاسداشت میراث کهن ایران و جهان انجام داده که از جمله آنها میتوان به دو سفر به لندن در فاصله کمتر از یک ماه از یکدیگر و یک سفر خارجی دیگر برای بازدید از جاذبههای تایلند اشاره کرد.
مذاکره و رایزنی با مسئولان فرهنگی واتیکان برای ایجاد یک مرکز ترویج مسیحیت در کشور به عنوان مرکز فرهنگی در جوار کلیسای جلفای اصفهان به منظور ارج نهادن به میراث فرهنگی مسیحی در ایران، که در جلسه سفیر واتیکان با وی درخواست شده بود و همچنین مذاکره و رایزنی با جک استراو، وزیر امور خارجه انگلیس و مقام ضدایرانی اروپا بدون هماهنگی با مسئولان وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات، از دیگر فعالیتهای این مدیر سختکوش فرهنگی در دوره مسئولیتش به شمار میرود.
گفتنی است، دو سفر به انگلیس و یک سفر به تایلند، برنامههای اصلی برونسازمانی این شخصیت فرهنگی در دوره مسئولیت جدید بوده، هرچند گفته میشود، وی در دوره مسئولیت سابق، خدماتی چون برجای گذاشتن بدهی چند میلیارد تومانی و صرف کامل بودجه سالیانه در شش ماه نخست سال را هم به انجام رسانده است.
چنانکه با بررسی مدیر جدید این سازمان، مشخص شده است که نزدیک به پنجاه میلیارد تومان از بودجه این سازمان، خارج از ردیف خرج شده و سرنوشت هفدهمیلیارد تومان از اموال سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران نیز نامعلوم است.
گزارش خبرنگار «بازتاب» میافزاید: یکی از سفرهای رحیم مشایی به لندن برای شرکت در نمایشگاه «اکسل» بوده که اصولاً جنبه عمومی ندارد و تنها مربوط به مؤسسههای گردشگری در سراسر جهان است و این مطلب همراه با تعجب، در خبر ارسالی خبرنگار ایرنا در انگلیس به ایران منعکس شده است.
این مدیر فرهنگی، با وجود ارائه این خدمات در دوره کوتاه مسئولیت خود، از حضور در مسائل مناقشهانگیز مربوط به حوزه کاریاش خودداری و برای نمونه؛ در جریان اختلافات و مسائل گوناگون پیرامون سد سیوند، از حضور در منطقه و بازدید تخریب احتمالی یکی از میراث های فرهنگی کشور سر باز زده بود.
سال گذشته نیز گروهی از اعضای گروه مشاوران جوان شهرداری تهران با انتصاب مشایی به سمت ریاست سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، به دلیل مسائل فرهنگی و همگرایی با انجمن حجتیه و ابهامات مالی وی مخالفت کرده بودند که پس از ترتیب اثر ندادن به اعتراضات آنان، از گروه مشاوران جوان شهرداری، استعفا کردند.
اظهارات عجیب
اما یکی از موارد بروز انتقادات به عملکرد مشایی، اظهارنظر وی درباره گذشت دوره اسلامیگرایی و مقایسه اسلامگرایی با اسبسواری و ماشینسواری است. مشایی که از وی به عنوان یکی از افراد نزدیک به تفکرات «انجمن حجتیه» نام برده میشود، چندی پیش، در نشستی با اعلام اینکه تحول بزرگی در حال رخ دادن و خیلی هم نزدیک است، اظهار داشته است: بشر به سمت یک انفجار عظیم میرود.
وی در یک نشست دانشجویی گفته است: پیشروان فناوری اطلاعات، متحیرترین انسانهای روی زمین هستند، چون بهتر از من و شما میدانند که چه اتفاقی افتاده و چه روزنه عظیمی در حال گشوده شدن است.
وی میافزاید: اگر نجنبیم، بسیاری از انسانهای روی کره زمین از ما شیعیان که هزاران مجلس روضه نشستهایم، در اعتقاد به آمدن او راسختر میشوند.هماکنون در فناوری اطلاعات، دارد حرفهایی مطرح میشود که بسیار زیبا و نو است، اما متأسفانه پیشروان اینها ما نیستیم. نمیخواستم امروز این را بگویم، اما این را بگویم، اگر کسی مسئله را نگرفته بعدا از من بپرسد، بعدا میگویند، فلانی چه حرفهایی زد!
اسفندیار رحیم مشایی در ادامه در سخنان عجیبی گفته است: دوره اسلامگرایی هم به پایان رسیده است. یک انقلاب کردیم در سال 57 که انقلاب اسلامی را صادر کنیم. نیست؟ اما من اینجا عرض میکنم، دوره اسلامگرایی هم به پایان رسیده است؛ معنایش این نیست که اسلامگرایی وجود ندارد یا رو به نضج نیست، نه! دورهاش تمام شده وگرنه الان دوره اسبسواری تمام شده، ولی خوب اسب هم هست و سواریاش هم هست. دارد دوره ماشینسواری هم تمام میشود، ولی ماشین هم هست، سوارش هم هست. اشتباه برداشت نشود! معنایش این است که روند توسعه در دنیا دارد به این سمت میرود، «ان الدین عند الله الاسلام»؛ در این هیچ تردیدی نیست، اما روند تحولات این نیست که بشریت مسلمان شود تا به حقانیت برسد. این دوره رو به پایان است. تمام نشده، رو به پایان است. بشر سرعتش بالا رفته، فهمش تیز شده و به یک حقایقی میرسد که آن را لازم نیست دیگر از دوره پوسته اسلام طی کند.
وی در ادامه میگوید: مقالهای را میخواندم در فناوری اطلاعات، پیشروان فناوری اطلاعات، تحلیلشان از آینده این است که جهان آینده، جهان به شدت مذهبی است. در حالی که صد سال پیش چیز دیگری میگفتند. دیگر قرار نیست ما از این مسیر حرکت کنیم. مسیحی، یهودی، زرتشتی، بودایی، برهمایی، هندو و فلان، اینها هم باید بیایند مسلمان شوند. [دوستی] سؤال میکرد، وقتی آقا امام زمان بیاید، با این همه آدم چه کار میخواهد بکند؟ شیعه که اینقدر نیست؟ اصلا در دنیا که کسی از امام زمان اسم نمیبرد؟ او فکر میکرد که باید این سلسله طی شود، ولی اصلا اینطوری نیست.