به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، جنایت دجیل که دیکتاتور سابق عراق به سبب آن محکوم به اعدام شد؛ در سال 1982 به وقوع پیوست ودر آن زمان 143 تن از مردم بیگناه این منطقه به دستور صدام قتل عام شدند.
جنایت دجیل چگونه اتفاق افتاد
در آن سال به کاروان حامل دیکتاتور سابق حمله شد، بلافاصله پس از این حادثه، به دستور صدام، 143 تن از ساکنان دجیل قتل عام شدند و تمام دارایی ها و اموال آنها نابود شد، هنوز هیچ کس در روستای دجیل که در 60 کیلومتری شمال بغداد قرار دارد، از مکان دفن قربانیان این جنایت خبر ندارد با وجودی که دهها گور دسته جمعی از زمان سرنگونی رژیم منفور سابق عراق در آوریل 2003 کشف شده است.
اظهارات شاهد جنایت صدام در دجیل
عبدالحسن الدجیلی که شاهد جنایات رژیم سابق در دجیل بود، در حال حاضر رئیس سازمان زندانیان آزاده را برعهده دارد دراین باره گفته است که صدام هشتم ژولای 1982 وارد دجیل شد.
"صدام چند دقیقه توقف کرد، سپس کاروان همراه وی که متشکل از بیش از 30 خودروی نظامی بود، در مرکز شهر توقف کرد و مردان مسلح هم به سوی خودروهای حامل وی به شدت آتش گشودند.
صدام خودروی خود را تغییر داد و به مرکز دجیل رفت و آنگاه به مقر دفتر حزب( بعث) رفت و یک ساعت درآنجا ماند تا بار دیگر به مرکز دجیل برگردد و از فراز ساختمان بیمارستانی در دجیل خطاب به مردم آن گفت : هرکس دست به چنین کاری زده باشد، دستگیر خواهد شد.
روز بعد، نیروهای ارتش و گارد ویژه صدام وگارد ریاست جمهوری وارد دجیل شدند و همزمان جنگنده های رژیم سابق شروع به بمباران باغات اطراف دجیل کردند و آنگاه برنامه گسترده ای برای بازداشت مردم آغاز شد که شمار زیادی از مردان و کودکان و زنان دستگیر شدند."
الدجیلی تاکید می کند :" بیش از 250 نفر از ساکنان دجیل از جمله 8 کودک قتل عام شدند و اعضای چندین خانواده متشکل از 612 نفر بازداشت شدند و هزاران هکتار از زمینهای کشاورزی ویران شد."
الدجیلی در ادامه شرح جنایت هولناک رژیم سابق بر ضد مردم دجیل(پیش از اجرای حکم صدام) می گوید : "صدام باید به سبب قتل مردم دجیل به اشد مجازات برسد و مکانهای دفن فرزندان ما که اعدام شدند و تا کنون هیچ کس از مکان دفن آنها اطلاعی ندارد، شناسایی شود."
مسئله دجیل اولین پرونده ای است که قضات تحقیق در دادگاه ویژه محاکمه صدام وهمدستانش، آن را به پایان رساندند و در نهایت قاضی مربوطه با محکوم کردن صدام به ارتکاب این جنایت، وی و چند تن از همدستانش را به اعدام محکوم کرد.
محاکمه صدام و همدستانش از چندی پیش در دادگاه عالی جنایی عراق در پرونده کشتار کردها موسوم به انفال در سال 1988 میلادی حاضر شده بودند؛ اما با اعدام صدام، سرنوشت ادامه جلسات این دادگاه هنوز مشخص نیست.
جشن و شادمانی مردم عراق
مردم شهرهای مختلف عراق به ویژه اکثریت شیعه این کشور که صدام بیشترین جنایات خود را بر ضد آنها مرتکب شد؛ در پی به دار آویخته شدن صدام به خیابانها ریختند و شادمانی خود را از اعدام دیکتاتور بزرگ قرن ابراز کردند.
این درحالی است که برخی هواداران جنایتکار سابق عراق در شهر تکریت زادگاه وی، خشم و نارضایتی خود را از اعدام فردی که دستانش به خون صدها هزار انسان بیگناه در عراق و ایران و کویت آغشته و آلوده بود؛ ابراز کردند به همین سبب دولت عراق در شهر تکریت مقررات منع آمد و شد و حکومت نظامی اعلام کرد.
خبر دیگر اینکه مسئولان عراقی اعلام کردند که به زودی تصاویر مربوط به اعدام صدام با دار پخش خواهد شد؛ دیکتاتور سابق عراق امروز در سایه تدابیر شدید امنیتی در منطقه الخضراء به دار آویخته شد.
منبع: مهر
امانتداری و اخلاق مداری
استفاده از این مطلب فقط با ذکر منبع مجاز است
www.Republic.parsiblog.com