88/7/27
9:2 ع
در حالی که طی 5 سال گذشته یک گروه کوچک تروریستی اقدام به دهها جنایت و قتل عام در جنوب شرق کشور کرده که آخرین آن جنایت دیروز به شهادت رساندن چهار فرمانده جان بر کف سپاه و شماری از سران طوایف شیعه و سنی بوده است، این پرسش به وجود آمده که آیا مسئولان امنیتی و نظامی کشور، هنوز در برخورد قاطع با این گروه تردید دارند؟
به گزارش خبرنگار آینده، گروهک مذکور که گرایشهای سلفی و تجزیهطلبانه دارد به دلیل سوء مدیریت و ناتوانی مسئولان دولت پاکستان و ارتباط با برخی از عناصر موجود در سازمان اطلاعاتی پاکستان (ISI) و ارتش این کشور از خاک پاکستان به عنوان پایگاه و مرکز پشتیبانی جهت انجام فعالیتهای تروریستی استفاده میکند. امروز نیز سردار جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اسناد در اختیار خود، رسماً حمایت ISI از این گروهک را تأیید کرد.
در این حال یک کارشناس امنیتی در گفتوگو با آینده، ضمن انتقاد از تعلل در برخورد با این گروه گفت: مطابق با قوانین بینالمللی در صورت استفاده مستمر از خاک یک کشور برای حملات تروریستی به کشور دیگر، دولت مورد حمله واقع شده اجازه سرکوب تروریستها را در خاک کشور مقابل خواهد داشت و با توجه به آنکه دولت پاکستان عملاً از برخورد با این گروه تروریستی ناتوان است و در چند سال گذشته علایم روشنی از ارتباطات تروریستها با ارتش پاکستان و ISI به دست آمده است، هیچ دلیلی برای عدم برخورد با این گروه در داخل خاک پاکستان وجود ندارد.
این کارشناس افزود: به دلیل ارتباط تروریستها با سازمان اطلاعات و ارتش پاکستان، شیوه ارائه اطلاعات از موقعیت تروریستها در خاک پاکستان به دولت این کشور جهت برخورد با آنها، عملاً کارآیی خود را از دست داده است و ما چارهای جز برخورد مستقیم با این گروه را نداریم.
وی با اشاره به تجربه موفق چندی پیش کشور در برخورد با تروریستهای پژاک گفت: پس از چند سال مدارا، برخورد قاطع با این گروه در خاک عراق موجب متلاشی شدن پژاک و در آستانه انحلال قرار گرفتن آن شده است و این نشان میدهد برخورد قاطع بهترین جواب را در حوزه امنیتی به همراه خواهد داشت.
این کارشناس در ادامه گفت: در شرایط فعلی دولت آصف زرداری از یکسو به دلیل اقدامات خودسرانه ارتش و ISI با بحران جدی در روابط با هند مواجه است و از سوی دیگر به تازگی عملاً با طالبان پاکستان وارد جنگ شده که دیروز هم در این جنگ حدود 60 تن از شبه نظامیان طالبان کشته شدند. با این وصف اکنون دولت پاکستان قادر به کنترل شرایط امنیتی غرب این کشور که تروریستها از آن برای حمله به ایران استفاده میکنند، نیست و از سوی دیگر در صورت برخورد مستقیم ایران نمیتواند واکنش جدی بروز دهد. بنابراین با توجه به توانمندیهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی برای زدن رد و موقعیتیابی تروریستها، ارائه یک اولتیماتوم به پاکستان، برای برخورد با این گروه و برخورد مستقیم نیروهای نظامی جمهوری اسلامی با تروریستها در صورت عدم توجه دولت پاکستان میتواند خاتمهای بر چهار سال جنایت این افراد باشد.
وی در پایان گفت: سال گذشته و پس از برخی اقدامات کورترویستها، متاسفانه آنها فقط به صورت جلسه کردن گزارشات اقدام میکنند و هیچ فعالیت عملی از آنها مشاهده نمیشود. پاکستان هر بار عذر و بهانهای میآورد ولی اگر از برخورد با این اشرار ناتوانند ما آمادگی و قدرت برخورد جدی با گروهکهای تروریستی در خاک پاکستان را داریم.
اکنون نیز با مواضع صریح روز گذشته دکتر احمدینژاد و وزیر کشور به نظر می رسد دیگر دلیلی برای تأخیر نیست و باید هر از چند گاهی در انتظار فجایع تلخی نظیر عملیات دیروز و از دست دادن سرمایههای بزرگی نظیر سردار شوشتری باشیم.