88/6/23
2:26 ع
تحقیر انگلیس در دیدار سایمون گس با احمدی نژاد
سفیر انگلیس که پس از 5 ماه به حضور احمدینژاد پذیرفته شده بود، با برخورد متفاوت و قاطع رئیس جمهوری اسلامی ایران مواجه شد.
به گزارش خبرنگار "سرویس فضای مجازی " خبرگزاری فارس، سایمون گس که از فروردین ماه سالجاری به عنوان سفیر جدید انگلیس جایگزین جفری آدامز در تهران شده بود، سرانجام پس از 5 ماه در روز یکشنبه 22 شهریور به حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران پذیرفته شد تا به همراه سفرای جدید چهار کشور دیگر استوارنامه خود را تقدیم محمود احمدینژاد کند.
رجانیوز در این زمینه نوشت، در جریان تقدیم استوارنامه از سوی سفرای کشورهای نیوزلند، گرجستان، ارمنستان، قزاقستان و انگلیس به احمدینژاد که روز یکشنبه در محل دفتر رئیسجمهوری اسلامی ایران انجام شد، برخورد متفاوت و قاطع احمدینژاد با سفیر انگلیس موجب جلب توجه حاضران شد.
رئیسجمهور در جریان گفتوگوی کوتاه خود با سایمون گس سفیر انگلیس، لبخند نزد و از موضع عزتمندانه و تحقیر رفتارهای دولت مداخلهگر متبوع وی، با او سخن گفت.
احمدینژاد در واکنش به بخشی از اظهارات سفیر انگلیس مبنی بر اینکه "دولت بریتانیا قصد دخالت در امور ایران را ندارد "، تأکید کرد: ملت ایران اساساً اجازه دخالت به بیگانه را نمیدهد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: البته در مسیر توسعه روابط نگاه ما به آینده است و امیدواریم دولت انگلیس از گذشته خود تجربه خوبی گرفته باشد و در مسیر اصلاح رفتارهای گذشته خود گام بردارد. از این رو مهمترین ماموریت شما به عنوان یک سفیر این است که این خاطرات منفی را به خاطره مثبت تبدیل کنید.
در ادامه این دیدار، سفیر انگلیس که گویا توقع این برخورد قاطع را از سوی رئیسجمهوری اسلامی ایران نداشت، با بیان اینکه انگلیس به آنچه در گذشته بین دو کشور اتفاق افتاده است به هیچ عنوان افتخار نمی کند، گفت: انگلیس خواهان ایجاد مناسبات مدرن و توسعه روابط بر اساس احترام متقابل با جمهوری اسلامی ایران است.
دولت انگلیس در جریان حوادث پس از انتخابات ایران، نقش مهمی در سازماندهی و تحریک اغتشاشات برعهده داشت. رهبر انقلاب اسلامی در نماز جمعه تاریخی 29 خرداد ماه خود با اشاره به بخشی از این شرارتها از دولت انگلیس به عنوان یک دولت خبیث یاد کرده بودند.
شبکه ایران نیز در همین زمینه نوشت، خوشآمد گویی احمدینژاد به سفیر سفارتخانهای که بنابر اعترافات متهمان آشوبها در جریان اغتشاشات اخیر نقش مهمی داشته است، در نوع خود جالب توجه بود چراکه علاوه بر اعترافات متهمان درباره نقش عناصر انگلیسی، این حسین رسام کارمند ایرانی الاصل سفارت انگلیس در تهران بود که از نقش این سفارتخانه در جریان اغتشاشات اخیر پرده برداشت.
از این رو رفتار رئیس جمهوری پیش از آنکه نشانگر استقبال از سفیر جدید انگلیس باشد، هشداری بود نسبت به رویکرد نادرست مقامات این کشور، بویژه در ماههای اخیر.
این موضوع در "نگاههای معنیدار " رئیس جمهور کشورمان به سفیر جدید انگلیس و همراهانش کاملا مشهود بود. نگاههایی که به نظر میرسد "سایمون گس " و دوستان او به خوبی معنی آنرا دریافتهاند.