88/6/20
7:27 ع
حجتالاسلام دکتر جهانبزرگی استاد دانشگاه وحوزه وکارشناس مسائل سیاسی در جلسه هفتگی انصار حزبالله به تشریح روند شکل گیری نهضت دموکراسی خواهی در جنگ نرم پرداخت و با بیان اینکه این روند بعد از شکست استکبار در عرصه تهاجم نظامی و مأیوس شدن از آن در پروسه تسلط بر جهان وبه گونه ای دیگر تشکیل دنیای تکقطبی به رهبری آمریکا کلید خورد، افزود : برای جلوگیری از چند قطبی شدن جهان شامل قطب چین و روسیه، قطب اروپا که با اتحادیهاروپا میخواست سربلند کند، قطب شرق آسیا با اتحادیه احتمالی بین کره و ژاپن و اندونزی و مالزی و قطب کشورهای اسلامی، آمریکایی ها مصمم به ایجاد جهان تکقطبی به رهبری خودشان شدند.
از طرفی خاورمیانه قلب کشورهای اسلامی است که ممکن است بخواهند به عنوان یک قطب خود را مطرح کنند ، لذا باید خاورمیانه گرفتهشود و اگر این طور شد دیگر نظام چند قطبی در جهان سر بلند نخواهندکرد و ما می توانیم رهبری دنیا را به دست بگیریم.
این تحلیل گر مسائل بین الملل با بیان اینکه این سناریوها برای کشورهای عراق ، افغانستان ، سوریه ، سودان ، کره شمالی و لبنان و فلسطین و ایران تدوین شده بود افزود : اولین و دومین سناریو برای عراق و افغانستان بود و گاهی نیز اولویت ها را عوض می کردند ، یعنی اول عراق را بگیریم بعد افغانستان و گاهی برعکس.
وی در ادامه با بیان اینکه آمریکاییها قرار گذاشته بودند در سال 2003 به عراق حمله کردند و با زد وبندهایی که پشت پرده انجام دادند ، عراق را به تصرف خودشان درآوردند. در همان سال هم قرارگذاشتند که به ایران حملهکنند و حتی نیروهایشان را به سمت شلمچه حرکتدادند ، منتها کشورهای دیگری که درون عراق بودند را آنها موافقت نکردند و گفتند اگر چنین کاری را بکنید ما همراه شما نخواهیم آمد چون درگیری خیلی سخت خواهد شد و معلوم نیست اصلا منطقه خاورمیانه چگونهشود.
وی با بیان اینکه آمریکاییها در برخورد با جمهوریاسلامی به این نتیجه رسیدند که کار اطلاعاتی انجام دهند ، گفت : آنها گفتند از طریق جنگ که نتوانستیم ، پس بررسی کردند تا گروههای مسلح داخل ایران را تقویت کنند ، متوجه شدند که همه خلع سلاح شدهاند ، نه گروهی به نام «کومله» و «دموکرات» کردستان در داخل ایران عمل میکند ، نه جبههالتحریر در خوزستان ، نه سازمان بلوچستان آزاد. لذا نتیجه گرفتند که ایران را از طریق اپوزیسیون داخلی به هیچ وجه نمی توانند تضعیف کنند یا از بین ببرند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه دشمنان نظام اسلامی در تحلیلها و نشستهای خود به این نتیجه رسیدند که آن چیزی که در نظام اسلامی محوریت دارد ، محوریت «ولایت فقیه» است که در داخل ایران وجود دارد پس باید آن را به طریقی از بینببریم ، گفت : تقریبا تحلیلگران قوی خاورمیانه و همچنین تحلیلگران غربی و تحلیلگران داخلی که به آنها خط میدادند مثل دیده بان حقوق بشر، موسسه سوروس، یا موسسات دیگر از داخل، به غربی ها خط و تحلیل میدادند که در داخل ایران چه کار باید انجام داد. همه اینها به این نتیجه رسیده بودند که اگر «ولایت فقیه» در داخل ایران وجود داشته باشد، نمیتوانند تا پنجاه سال دیگر کاری انجام دهند و لذا بر آن شدند تا این محوریت حداقل تا حدی تضعیف شود.
وی به روند شکلگیری نهضت دموکراسیخواهی در کشور از سوی آمریکاییها اشارهکرد و افزود : آمریکاییها نهضت دموکراسیخواهی را در دانشگاهها از طریق دفتر تحکیموحدت شروع کردند وگروه دموکراسیخواهی توسط این جنبش از سالها پیش برای خودشان با تابلویی به همین نام شروع به کار کردند.
موثرترین سازمانی که در داخل ایران شناسایی کردند تا از طریق آن به این هدفی دست پیداکنند و بتوانند عواملی در داخل آن داشتهباشند و آنها را منبع خود قراردهند جبههمشارکت بود. چون هم گستردگی زیاد و هم یک سازماندهی قوی داشت و هم اینکه قبلا هم بسیاری از افرادشان در داخل ایران کار کردهبودند و توانایی خودشان را در قسمت های مختلف نشان دادهبود.
اینها در پایان دوره هشتساله آقایخاتمی تصمیم گرفتند که یک فرد دیگری که باز قبلا به آنها بها داده بود ، او را انتخاب کنند و در درون تشکیلات خودشان به تصویب رساندند تا از آقایهاشمیرفسنجانی بخواهند تا بیاید و کاندید شود تا اینکه بتوانند باز هم از او استفاده کنند. در آن دوره تمهیداتی فراهم شد و آقای معین در کنار کاندیداها قرار گرفت و رای این افراد که همه می خواستند دنبال آقای هاشمی باشند در دور اول شکسته شد و دور دوم هم که آقای هاشمی راینیاورد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به اینکه مشارکت ومجاهدین نتیجتا بعد از کنگره آبان ماه سال گذشته احساسکردند که آقایخاتمی موفق هست که منویات آنها را پیاده کند، لذا کنار او قرار می گیرند. اما افرادی هم پیدا می شوند که با ایشان شروع به مخالفت میکنند ، اضافه کرد : از جمله افراد موثری که با او مخالفت میکنند فردی است به نام «ابوالفضل فاتح» که در انگلستان درس میخوانده و در جهاد دانشگاهی فعالیت داشته و فرد دیگر محمدرضا تاجیک که مشاور رئیسجمهوری خاتمی در دوران هشتساله بوده که باز ایشان هم در انگلستان درس خوانده و ایشان هم مخالفت میکند. اما اینکه چگونه شد که خاتمی نظرش را تغییر داد و کنار کشید هنوز مجهول ماندهاست.
بدین ترتیب ستادهای آقایخاتمی در اختیار موسوی قرار میگیرد. البته ستاد قیطریه که امینزاده مسئولیت آن را بر عهده داشته، وظیفه تخریب کاندیداهای رقیب از جمله دکتر احمدینژاد را به عهده گرفتهبود و آن سیدی که سیدی 90 مشهور شد و علیه آقای احمدینژاد پخششده از جمله اینهاست.
متن کامل صحبتهای جهان بزرگی در شماره 539 هفتهنامه یالثارات به چاپ رسیدهاست.