
کابینه دهم دکتر محمود احمدی نژاد، هر چند که از لحاظ کارآمدی تفاوتهای چندانی با کابینه نهم ندارد اما از حیث ویژگیهای ماهوی دارای افتراقات بسیاری است.
به گزارش جهان، پس از مشخص شدن عدم حضور هفت وزیر پیشین در کابینه که با نگارش نامه ای، ادامه حضور مشایی را در پست معاونت اولی را با توجه به نظر مقام معظم رهبری نامشروع دانستند و نیز معرفی مجدد برخی وزرای ناکارآمد که بنا به علاقه اشان به خدمت! از امضای این نامه خودداری کرده بودند، این تفاوت ها در کابینه نهم و دهم بیش از پیش به چشم می خورد.
بنابراین گزارش در حالی که منابع خبری از شواهدی مبنی بر آماده شدن مشایی برای کاندیدا شدن در انتخابات دوره یازدهم پرده بر می دارند و ترکیب اعضای کابینه و انتصاب برخی منتسبین به مشایی در جایگاههای حساس و مهم، صحت این گمانه زنی ها را افزایش می دهد، سرنوشت حلقه اصلی و یاران نزدیک احمدی نژاد که اتفاقا از ویژگیهای مثبتی نظیر تعهد و تخصص نسبت به برخی افراد معرفی شده بهره می گرفتند در هاله ای از ابهام قرار دارد.
پس از اخراج احساساتی محسنی اژه ای و صفار هرندی در آخرین دقایق فعالیت دولت دهم که ناشی از عمق تسلط مشایی بر رئیس جمهور کشور را دارد، بررسی آخرین وضعیت دیگر یاران نزدیک احمدی نژاد که با انتقاد به ادامه حضور مهندس مشایی به استناد نامه مقام معظم رهبری، در حاشیه قرار گرفتند اندکی به فهم این موضوع کمک می کند.
محمد باقری لنکرانی که احمدی نژاد پیش از جلسه چهارشنبه معروف! او را بهترین و کارامدترین وزیر خود می دانست، پس از عدم معرفی در کابینه و رد شایعاتی مبنی بر تصدی معاونت علمی رئیس جمهور، پیشنهادی بهتر از سفیر شدن دریافت نکرد. گفته می شود وی علیرغم انتشار اخباری مربوط به بازگشت به زادگاهش، قصد دارد در تهران مانده و فعالیتهای علمی خود را در دانشگاه ادامه دهد.
پرویز فتاح دیگر وزیر مردم دار و موفق کابینه که ویژگیهای اخلاقی و مدیریتی وی بسیار نزدیک به دکتر احمدی نژاد است، با ناراحتی از سخنان اخیر رئیس جمهور در جمعی اعلام داشته که نزدیک به یک ماه است که هیچ تماسی از دفتر رئیس جمهور نداشته و ماجرای معاونت اولی وی و حتی استاندار شدنش هم که در برخی محافل خبری مطرح می شد صحت ندارد. البته روز گذشته رئیس جمهور با انتصاب وی به عنوان رئیس نیروگاههای کشور، ضمن تنزل چند رده ای فتاح به شایعات مربوط به معاونت اولی و یا احتمال حضور وی در کابینه پاسخ داد!
به اعتقاد برخی نزدیکان رئیس جمهور، برکناری الهام سخنگوی وفادار دولت که روزگاری آچار فرانسه احمدی نژاد بود و در مسئولیتهایی که نیاز به اعتماد بیشتری داشت اولین گزینه بود، محمد سلیمانی یار و دوست دیرین رئیس جمهور که به تعبیر احمدی نژاد وزارت ارتباطات را متحول کرده بود، سعیدی کیا شیخ الوزرای کابینه، حجت الاسلام علی اکبری معاون اخلاق مدار و دوست داشتنی رئیس جمهور، صادق محصولی رفیق چند ده ساله اش که این روزها به حالت قهر از وی جدا شده و اعلام کرده که به دولت بر نخواهد گشت، همگی از تبعات تبعیت نداشتن از عالیجناب مشایی است. چرا که اتهام عدم همراهی با رئیس جمهور به نزدیکترین یارانش و نیز اتهام ناکارمدی به آنها با توجه به سوابق و کارنامه وزرای جدید پیشنهادی غیر واقعی به نظر می رسد.
... اما در سوی دیگر میدان مشایی که این روزها با تحلیل های خود، ضمن تلاش برای نشان دادن اختلاف در سطح عالی مسئولان کشور، اصرار عجیبی دارد که معترضان اخیر کشور را مخالفان رهبری و نه رئیس جمهور قلمداد کند! کادر سازی و چینش افراد نزدیک به خود را آغاز کرده است.
انتصاب بقایی نزدیک ترین فرد به مشایی به عنوان معاون رئیس جمهور، تسهیل حضور احتمالی رحیمی و کردان به عنوان معاون و مشاور در کابینه، معرفی و انتصاب قریب الوقوع نزدیکان فکری وی در صنایع خودرویی و ماشین سازی کشور و تلاش ناکام برای معاون رئیس جمهور شدن ملک زاده که با دخالت رئیس وقت قوه قضائیه منتفی شد، از جمله این کادرسازی هاست.
برخی تحلیلگران معتقدند، مشایی که به خوبی از میزان محبوبیت و اعتبار خود در مجلس آگاه است در این مرحله کمتر وزیران مد نظر خود را به مجلس معرفی کرده ولی شرط حداقلی تبعیت پذیری از مشایی یکی از ملاکهای انتخاب وزرا بوده است.
بنابراین پیش بینی می شود در روزهای آتی شاهد انزوای بیشتر یاران حقیقی احمدی نژاد و ظهور عناصر منتسب به مشایی در دولت دهم باشیم.
در این زمینه بیشتر خواهیم نوشت.