در روزهای اخیر بحث تفکیک ریاست فراکسیون اصولگرایان از ریاست مجلس به موضوع اصلی در مجلس در کنار بحث انتخاب کابینه و حوادث اخیر تبدیل شده است.
به گزارش جهان ،ماجرا از آنجا آغاز شد که ورود لاریجانی به برخی از مسائل سیاسی روز بویژه موضع گیری دو پهلوی وی در قبال تحولات پس از انتخابات باعث بروز برخی ناراحتی ها و کدورت ها در مجلس و دولت گردید و واکنش برخی از اصولگراها را در پی داشت.
در همین حال از چند هفته پیش هم اخباری مبنی بر واگذاری مسند ریاست مجلس به فرد همسو و هماهنگ تر با دولت به گوش می رسید . هر چند برخی این اخبار را جدی نگرفتند اما به مرور زمان موضوع جدی شد و اخبار رسیده حاکی از آن است که احتمالاً با تداوم شرایط موجود برخی نمایندگان تلاش های خود را برای جایگزین کردن فرد دیگری بجای لاریجانی سرعت خواهند بخشید.
تلاش برای بالابردن محبوبیت و اقبال عمومی و مطرح ساختن خود بعنوان یک نامزد موثر برای انتخابات بعدی ریاست جمهوری از جمله انتقاداتی است که مخالفان لاریجانی به وی وارد می سازند که البته با توجه به عملکرد لاریجانی، این موضوع دور از ذهن نیست و عقل حکم می کند که این مصلحت و آینده نگری را در بخشی از رفتارهای لاریجانی تعقیب کرد. انتقاد از شورای نگهبان و برخی دیگر از اظهار نظرهای لاریجانی که بر خلاف مشی قبلی وی بوده است را می توان در همین قالب تعبیر و تفسیر کرد.
ورود علی اصغر زارعی نماینده تهران به صحنه و طرح مسئله عدم تمایل لاریجانی به ادامه ریاست بر فراکسیون اکثریت اصولگرایان نقطه آغازین تحرکات جدید است.
به نظر می رسد در گام اول مخالفان وی تلاش دارند لاریجانی را از ریاست فراکسیون اصولگرایان بیندازند و در مرحله دوم بحث حذف وی از ریاست مجلس را پیش ببرند که به نظر این سناریو منطقی تر و قابل اجراتر است.
برجسته کردن موضوع قرار گرفتن دیگر برادر لاریجانی بر مسند قوه قضاییه و طرح برخی پرسش ها و ابهام ها در خصوص ریاست دو برادر بر دو قوه مقننه و قضاییه نیز شاید با همین هدف و فضاسازی برای حذف راحتتر لاریجانی صورت گرفته باشد .
مرکز توجه مخالفان در مواجهه با لاریجانی برجسته نمودن تفاوت ریاست فراکسیون به عنوان مجمع حزبی با کارکردهای سیاسی مشخص و ریاست مجلس به عنوان یکی از قوای سه گانه کشور است که اظهار نظر از منظر ریاست فراکسیون اصولگرایان مواضع ریاست مجلسی لاریجانی را تحت الشعاع قرار می دهد و محدودیت هایی را متوجه وی می کند.
در صورت موفقیت این پروژه اجرای موفق پروژه بعدی یعنی کنار گذاشتن لاریجانی از ریاست مجلس دور از ذهن نخواهد بود از همین رو باید منتظر ماند و واکنش و تحلیل لاریجانی از این اقدامات را دید.
قطعی شدن نامزدی لاریجانی برای ریاست فراکسیون می تواند گواهی بر جدی بودن این سناریوها باشد.
در صورت موفق شدن مخالفان لاریجانی برای حذف وی از ریاست مجلس، یکی از اصلی ترین امیدهای لاریجانی برای رسیدن به صندلی ریاست جمهوری یازدهم از بین خواهد رفت و آینده سیاسی لاریجانی را با ابهام جدی مواجه می کند.