88/6/9
12:42 ع
وب سایت " American Spectator " در گزارشی ، واکنش های احتمالی ایران به حمله احتمالی آمریکا یا اسراییل به تاسیسات هسته ای تهران را مورد ارزیابی قرار داده است .
به گزارش عصر ایران در این مطلب آمده است : "نخستین واکنش ایران در صورت حمله احتمالی اسراییل یا ایالات متحده ( یا هر دو ) به تاسیسات هسته ای اش می تواند حمله موشکی به تل آویو یا بستن تنگه هرمز باشد .
موفقیت ایران در بستن تنگه هرمز شریان نفت از خلیج فارس به جهان را دچار اختلال خواهد کرد که صادرات نفت ایران هم در این صورت متوقف خواهد شد . در چنان وضعی نقش روسیه به عنوان یک صادر کننده نفت و گاز برجسته تر و مهم ترخواهد شد ، اما دقیقا مشخص نیست که بستن تنگه هرمز چه کمکی به موقعیت دفاع نظامی ایران خواهد کرد؟ آنچه مشخص است این واقعیت است که بستن تنگه هرمز و قطع شریان نفت از این تنگه ، ضرر چندانی برای اسراییل نخواهد داشت در حالی که این کار کاملا به ضرر دیگر کشورهای عرب صادر کننده نفت در منطقه خواهد بود .
با این وجود ایران هم برای بستن تنگه هرمز موانعی جدی دارد . مهم ترین آنها مختل شدن روند صادرات و واردات دریایی خود ایران از جمله واردات بنزین است . برای بستن تنگه هرمز ایران باید یا از خیر واردات بنزین بگذرد یا اینکه مسیر دریایی را با مسیر زمینی امنی جایگزین کند . بنابراین ، این عامل می تواند به عنوان یکی از مهم ترین موانع ایران در استفاده از تاکتیک بستن تنگه هرمز مورد توجه قرار گیرد .
موضوع بستن تنگه هرمز از سوی ایران دیر زمانی است که در دانشگاه ها و کالج های نظامی جهان به عنوان یک موضوع تحقیقی مورد مطالعه قرار می گیرد و از جمله کسانی که در این زمینه تحقیق کرده اند دکتر " چت نیگل " است که دانش آموخته آکادمی علوم دریایی دانشگاه جورج تاون و مشاور نظامی پیشین کمیته بررسی مشترک آمریکا ، بریتانیا و عمان در موضوع بستن تنگه هرمز از سوی ایران است . دکتر نیگل معتقد است بستن تنگه هرمز موضوعی است که " حرف زدن راجع به آن راحت تر از اقدام است ".
پر واضح است که ایران به اندازه کافی ناو و ناوچه جنگی برای بستن کلاسیک تنگه هرمز ندارد . حتی قبل از انهدام کامل موشک های ساحل به دریای ایران استفاده موقت و کوتاه مدت ایران از این موشک ها هم موانع و مشکلاتی برای تهران خواهد داشت . به هر روی یکی از راه های ایران برای انسداد این تنگه ، انسداد فیزیکی مسیر تردد از این تنگه خواهد بود. برای مثال یکی از راه های این کار غرق کردن کشتی های غول پیکر و بزرگ در این آبراهه است . از نظر دکتر نیگل این کار هم برای ایران عملی نیست چرا که جمع کردن چندین کشتی عظیم الجثه و غرق کردن آنها در این آبراه چندان عملی به نظر نمی رسد چرا که ایران فاقد چنین کشتی هایی است که بتواند این کار را انجام دهد .
راه دیگر و عملی ایران برای بستن تنگه هرمز مین گذاری این آبراهه است . اما برای این کار هم ایران باید مین گذاری را هم در آبراهه قسمت خود و هم در آبراهه قسمت عمان انجام دهد که برای مین گذاری در آب های عمان نیاز به کشتی های مجهز و امکانات خاص خود را دارد .
از سوی دیگر این کار ایران با حساسیت های های شدید منطقه ای و بین المللی مواجه است هر چند که اگر این مورد را فرض بگیریم که ایران در صورت اقدام به مین گذاری تبعات هر گونه مخالفت و حساسیت بین المللی برایش اهمیت نخواهد داشت . به هر روی مین گذاری راه های مختلفی دارد که یکی از آنها استفاده از هواپیماها است . هیچ اطلاعات موثقی از اینکه نشان دهد ایران دارای قدرت هوایی مجرب و کافی برای انجام این کار باشد وجود ندارد .
از این رو شاید بهترین راه برای مین گذاری دریایی از سوی ایران استفاده از ظرفیت زیر دریایی های ایران باشد . برای این کار ایران نیاز مند داشتن زیردریایی هایی است که دارای این تکنیک باشند و ترجیحا بتوانند مین های خود کششی به کار گذارند . دکتر نیگل معتقد است که با توجه به شناختی که از امکانات نیروی دریایی ایران دارد این کار برای آنها چندان عملی نیست .
آنچه که ایرانی ها به نظر می رسد می توانند در مین گذاری انجام دهند این است که با به کار گیری تعداد زیادی کشتی و قایق های جنگی تنگه را مین گذاری کنند . دکتر نیگل معتقد است که در این زمینه هم تجربه نشان داده که مین های دریایی سنتی را بسیار سخت می توان ماهرانه و دقیق کار گذاشت ، در حالی که مین روبی آن بسیار آسان تر از کاشتن و ریختن آن است .
در این زمینه دکتر نیگل معتقد است که مین های" ته دریایی " ( عمقی ) بسیار آسان کار گذاشته می شوند ، سخت یافته می شوند و بسیار سخت تر قابل مین روبی هستند . دکتر نیگل معتقد است که مین های ته دریایی یا عمقی به هر حال کشتی ها را تهدید نمی کند و بسیاری از ناوها و کشتی ها بدون برخورد با کف دریا می توانند از فراز این مین ها رد شوند و مشکلی پیش نیاید . از نظر دکتر نیگل مین هایی خطرناکند که سیار باشند و برای کار گذاشتن این مین ها ایرانی ها نیاز به تبحر خاصی دارند .
البته از نظر دکتر نیگل راه کار عملی برای مقابله با تمام این مین ها استفاده از کشتی ها و هلی کوپترهای مین روب است و البته از نظر او بهترین راهکار برای مقابله با مین گذاری تنگه هرمز بمباران شدید پایگاه ها و مسیرهای دریایی مین گذاری ایران است .
88/6/9
12:37 ع
ابوبکر الغربی وزیر امور خارجه یمن در مصاحبه ای با هفته نامه " المیثاق " چاپ یمن از عملکرد رسانه های ایرانی در جریان ناآرامی های اخیر در یمن انتقاد کرد .
به گزارش عصر ایران ، الغربی با اشاره به اینکه رسانه ها در ایران در انعکاس اخبار یمن در کنار شورشیان صعده قرار گرفته اند ، به دولت ایران هشدار داد که دولت یمن به زودی نتایج تحقیقات خود را درباره دست داشتن خارجی ها در ناآرامی های داخلی یمن منتشر خواهد کرد .
در جریان درگیری های اخیر ارتش یمن با شیعیان استان صعده در شمال یمن ، صدها تن کشته و زخمی شده اند . دولت یمن ، ایران را به دست داشتن در ناآرامی های شمال یمن و کمک مالی و تسلیحاتی به شیعیان صعده متهم کرده است .
به نظر می رسد اشاره وزیر خارجه یمن به انعکاس اخبار جانبدارانه از سوی رسانه های ایرانی ، اخباری است که اخیرا درباره کمک نیروی هوایی عربستان در بمباران استان شیعه نشین صعده در رسانه های ایرانی منتشر شده است .
دولت یمن و عربستان هر گونه کمک نیروی هوایی سعودی به ارتش یمن برای بمباران مناطق ناآرام صعده را تکذیب کرده اند . با این حال برخی منابع منطقه ای و رسانه های غربی حاضر در محل نیز در گزارش های خود بمباران صعده از سوی جنگنده های عربستانی را تایید کرده اند .
همچنین در هفته گذشته ارتش یمن ادعا کرد که 5 انبار مهمات شورشیان را در استان صعده کشف کرده است ، که بنا به ادعای ارتش ، سلاح ها و مهمات موجود در این زاغه های مهمات ، ساخت ایران بوده اند .
ایران هر گونه کمک تسلیحاتی به شورشیان صعده را تکذیب کرده است . با این حال دولت عربستان و یمن ، تهران را به دست داشتن در پشت پرده شورش های مردم شیعه شمال یمن متهم می کنند.
اکثریت جمعیت یمن از اهل تسنن هستند ، اما اکثریت مردم ساکن در مناطق شمالی یمن و استان صعده از شیعیان هستند .
88/6/9
12:16 ع
88/6/9
12:8 ع
88/6/6
11:56 ع
88/6/6
11:50 ع
88/6/6
11:45 ع
به گزارش عصر ایران ، این روزنامه در مطلبی با عنوان " تحلیلگر مشهور ایرانی در جلسه دادگاه می خندد " ، در توصیف لیلاز می نویسد : " در جلسه چهارم دادگاه در حالی ، او عینک هایش را به چشم داشت و لباس زندان را بر تن کرده بود و پوزخندی نیز بر لب داشت که همه اینها نشان از این بود که حالش خوب است ".
این روزنامه می افزاید :" تنها چند روز پیش از انتخابات بحث برانگیز 12 ژوئن (22 خرداد ) در ایران ، سعید لیلاز نویسنده ، روزنامه نگار و تحلیلگر اقتصادی در مصاحبه ای با روزنامه تایمز گفت که از روزهای آینده ایران نگران است و بیم این دارد که روزهای تاریکی در انتظار کشور باشد .
او در آن مصاحبه گفت : " من نگران 10 ،12 روز آینده هستم . لیلاز که از مهندس میر حسین موسوی حمایت می کرد در این مصاحبه افزود : دولت روز به روز عصبانی و عصبانی تر می شود ".
لیلاز روز 17 ژوئن و تنها پنج روز پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دستگیر و زندانی شد . او در زندان انفرادی نگه داشته شد و اجازه هیچ تماسی با وکیل یا خانواده اش به او داده نشد . تا اینکه روز سه شنبه در جلسه چهارم دادگاه متهمان وقایع اخیر ایران که اکثرا از چهره های اصلاح طلب و مقامات سابق کشور بودند حاضر شد .
هیچ کس دقیقا نمی داند که چرا او را بازداشت کرده اند ، به جز اینکه او یکی از پر سرو صدا ترین منتقدان دولت احمدی نژاد و سیاست های اقتصادی او در 4 سال گذشته بوده است .
از میان تمامی بازداشت شدگانی که در جلسه چهارم دادگاه حضور داشتند ، لیلاز که زبان انگلیسی را خوب حرف می زند مشهور ترین چهره در میان ناظران خارجی دادگاه است . چرا که او همواره به عنوان یک کارشناس و تحلیلگر امور ایران با بسیاری از رسانه های خارجی مصاحبه و گفتگو می کرده است .
در مصاحبه ای که چند هفته قبل از انتخابات با مجله تایمز از آپارتمانش در شمال شرق تهران انجام داد ، او از تند و تیز شدن مسیر مناظرات و رقابت های انتخاباتی و از اینکه نامزدها به صراحت یکدیگر را به فساد مالی متهم می کنند نگران بود .
او در آن مصاحبه گفت :" من تا کنون چنین چیزی که رییس جمهوری به صراحت تمامی دولت های قبل از خود را به فساد مالی متهم کند و رقیبان او نیز در مقابل بگویند " نه، فساد تنها از جانب توست " ندیده ام . این بحث ها ی تند و تیز تاثیرات بدی در نظام سیاسی خواهد داشت .
او در آن مصاحبه به شدت از واکنش طرفداران دولت احمدی نژاد به شکست احتمالی او در انتخابات 22 خرداد ابراز نگرانی می کرد . او در سرتاسر آن مصاحبه از دخالت نابهنگام طرفداران در سایه دولت در صورت شکست رییس دولت نهم در انتخابات ابراز نگرانی می کرد .
او همچنین می گفت که مخالفان احمدی نژاد استراتژی دقیقی را برای شکست وی در انتخابات طراحی کرده بودند . این استراتژی بر این پایه استوار بود که آنها با تمرکز بر موارد غیر اخلاقی صورت گرفته در کابینه دولت نهم، وجهه تبلیغ شده برای احمدی نژاد به عنوان چهره ای مردمی را به زیر سوال ببرند و از سوی دیگر درباره ادعاهای دولت نهم و شخص احمدی نژاد در زمینه موفقیت های بین المللی دولت به موضوع تخریب چهره ملت ایران در عرصه بین المللی انگشت بگذارند .
لیلاز در توصیف شرایط اصلاح طلبان تنها چند هفته پیش از انتخابات به تایمز گفت : " اصلاح طلبان وقتی رقابت ها را شروع کردند نتیجه 3 بر 0 به نفع احمدی نژاد بود اما الان نتیجه 3 به 3 شده و اگر با این روند پیش برود ، اصلاح طلبان قطعا در انتخابات پیروز می شوند و فقط باید نگران نا داوری های مسابقه بود .
88/6/6
11:43 ع
مکزیک را شاید بتوان خطرناک ترین کشور دنیا دانست . اگر فیلم های وسترن دهه 1960 و 1970 آمریکا صورتی عینی و واقعی بخشیده شود،به یقین شهرهای شمالی مکزیک و مناطق هم مرز با ایالات متحده یکی از این مناطق است.
تنها دو شهر از 4 شهر خطرناک دنیا در مکزیک و در منطقه نزدیک مرز این کشور با آمریکا قرار دارد . خطرناک ترین شهر دنیا " سیوداد خوارز " شهر شمالی مکزیک است . این شهر بیش از 1 میلیون و چهارصد هزار نفر جمعیت دارد و مرکز مافیای مواد مخدر و درگیری های خونین پلیس و نیروهای امنیتی با باندهای تبهکار قاچاق مواد مخدر است . شایعات زیادی در این شهر درباره ارتباط پشت پرده کشورها و مقامات خارجی در آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی با باندهای تبهکار و مافیای قاچاق مواد مخدر وجود دارد .
در شهر سیوداد خوارز تقریبا تنها نمی توان بیرون رفت به ویژه آنکه اگر از غروب آفتاب گذشته باشد . تقریبا درگیری های همه روزه میان پلیس با گروه های تبهکار و نیز میان گروه های مافیایی رقیب امری متداول است که اگر از بد حادثه و به طور اتفاقی کسی در کانون این درگیری قرار گیرد کشته شدن او تقریبا امری عادی و قطعی است .
آمار کشته شدگان این شهر حتی از عراقی که همه روزه با انفجارهای تروریستی روبروست بیشتر است . بنابه اعلام یک سازمان غیر دولتی مکزیکی به نام "شورای مدنی دفاع از امنیت عمومی" در سال 2008 در این شهر به ازای هر صد هزار نفر جمعیت آن صد و سی مورد قتل گزارش شده است. بر اساس گزارش این نهاد غیر دولتی مکزیک این آمار بیشترین آمار قتل و جنایت در بین شهرهای دنیا است .
پس از این شهر شهر کاراکاس ونزوئلا و نیواورلئان آمریکا قرار دارند که با 96 و 95 مورد قتل در ازای هر صد هزار نفر جمعیت در مکان های دوم و سوم قرار دارند .
این امار در حالی است که شهر بغداد که در سال های اخیر به دلیل انفجارهای تروریستی یکی از ناامن ترین شهرهای دنیا است ، در سال 2008 با 40 مورد کشته در هر صد هزار نفر جزء دهمین کشور خطرناک دنیا قرار گرفته است .
درگیریهای شبانه در شهرسیوداد خوارز ( که مرکز عمده قاچاق کوکایین به آمریکا است ) امری متداول و عادی است و مردم این شهر اگر روزانه و شبانه در شهر گردش کنند تقریبا ممکن نیست که لااقل به یک مورد قتل یا درگیری مسلحانه برخورد نکنند.
باج گیری مسلحانه و پاتوق محله ای باند های تبهکار و حملات محله ای باندها به یکدیگر امری عادی و متداول است و مردم هر محله ای که خلاف کاران و قاچاقچیان آنجا را پاتوق خود کرده اند به هنگام این درگیریها سریعا در خانه خود پناه می گیرند تا از گزند گلوله های شلیک شده در امان بمانند. البته برخی از مردم که دستشان تاحدودی به دهانشان می رسد با جوش دادن درهای فولادی و حتی با تعبیه صفحات آهنی پشت شیشه و پنجره خانه شان ، محیط زندگی خود را از گزند شلیک بی امان گلوله های باند های تبهکار حفاظت می کنند.
فروشگاه های این شهر با تاریکی هوا تعطیل می شوند و اگر فروشگاهی جرات باز بودن داشته باشد برای اطمینان از عدم دستبرد سارقان مسلح باید مامور استخدام شده داشته باشد و یا اینکه صاحب فروشگاه و کارگرانش خود مسلح باشند .
البته فروشگاه های عمده شهر برای اینکه خیال خود را از امنیت شان راحت کنند با یکی از باند ها و شبکه های خلافکار و با جگیر محله توافق می کنند و با پرداخت ماهانه مبلغی قابل توجه مسئولیت حفاظت از فروشگاه خود را به آن باند می سپارند . در این صورت در صورت حمله فرد یا باند دیگر به این فروشگاه ، فرد یا گروه باج گیر خود را موظف می داند تا سارق یا باند سارقین را ( که احتمالا از باندهای تبهکار رقیب در محلات دیگر است ) به سزای عمل خود برسانند.
در این مواقع یک حمله مشابه برق آسا به فروشگاهی که تحت باجگیری باند مقابل است به عنوان یک پاسخ متقابل مورد توجه قرار می گیرد و یا اگر اینکه در دوربین فروشگاه مورد حمله واقع شده چهره فرد یا گروه سارق شناسایی شده باشد سعی می شود انتقام به صورت قتل فرد مهاجم برنامه ریزی شود.
پلیس عموما سعی می کند خود را از تسویه حسابهای گروهی باند های تبهکار دور نگهدارد و وارد بازی خطرناک و رقابت های مهلک گروه های تبهکار نشود . برخی مقامات پلیس حتی تلویحا از درگیری باندهای تبهکار و کشتار متقابل انها به دست همدیگر راضی و خشنودند چرا که در این صورت گروه های تبهکار بادست خود یکدیگر را به قتل رسانده و از جمعیت هم کاسته اند.
البته برخی مقامات پلیس هم خود از اعضای این باندهای تبهکار هستند . این افراد در واقع نفوذی های باندهای تبهکار به درون سازمان پلیس هستند . این افراد عموما وضع مالی خوبی دارند و با توجه به اینکه در هر دو طرف حامیانی قوی دارند از مصونیت آهنینی برخوردارند و درواقع بخشی از قاچاق عمده مواد مخدر با همکاری و مساعدت این پلیس ها به انجام می رسد . .
مهم ترین دلیل ناامنی و خطرناکی شهر " سیوداد خوارز " ، نزدیکی این شهر به مرز مشترک مکزیک و آمریکا و جایی است که در قلب مرکز درگیری های شبکه بزرگ قاچاق مواد مخدر به سوی بازار امریکا به عنوان نخستین مشتری کوکائین در جهان است. که سالانه میلیاردها دلار سود نصیب باندهای مافیایی مواد مخدر می کند که در اغلب موارد شرکت ها و کمپانی های تسلیحاتی و دارویی عمده کشورهای غربی ، سیاستمداران و نظامیان فاسد در دیگر کشورهای جهان بخش های عمده این سود را به جیب می زنند.
از ابتدای سال 2008 تا کنون ( اوت 2009 ) و در عرض مدت کمتر از 20 ماه ، 10 هزار نفر در مکزیک بر اثر درگیری ها ی ناشی از مواد مخدر جان باخته اند که این شهر در مرکز و کانون اصلی این درگیری ها بوده است .
88/6/6
11:36 ع