سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز

88/6/9
12:42 ع

وب سایت " American Spectator  " در گزارشی ، واکنش های احتمالی ایران به حمله احتمالی آمریکا یا اسراییل به تاسیسات هسته ای تهران را مورد ارزیابی قرار داده است .

به گزارش عصر ایران در این مطلب آمده است : "نخستین  واکنش ایران در صورت حمله احتمالی اسراییل یا ایالات متحده ( یا هر دو ) به تاسیسات هسته ای اش می تواند حمله موشکی به تل آویو یا بستن تنگه هرمز باشد . 

موفقیت ایران در بستن تنگه هرمز شریان نفت از خلیج فارس به جهان را دچار اختلال خواهد کرد که صادرات نفت ایران هم در این صورت متوقف خواهد شد . در چنان وضعی نقش روسیه به عنوان یک صادر کننده نفت و گاز برجسته تر و مهم ترخواهد شد ، اما دقیقا مشخص نیست که بستن تنگه هرمز چه کمکی به موقعیت دفاع نظامی ایران خواهد کرد؟ آنچه مشخص است این واقعیت است که بستن تنگه هرمز و قطع شریان نفت از این تنگه ، ضرر چندانی برای اسراییل نخواهد داشت در حالی که این کار کاملا به ضرر دیگر کشورهای عرب  صادر کننده نفت در منطقه خواهد بود .

با این وجود ایران هم برای بستن تنگه هرمز موانعی جدی دارد . مهم ترین آنها مختل شدن روند صادرات و واردات دریایی خود ایران از جمله واردات بنزین است . برای بستن تنگه هرمز ایران باید یا از خیر واردات بنزین بگذرد یا اینکه مسیر دریایی را با مسیر زمینی امنی جایگزین کند . بنابراین ، این عامل می تواند به عنوان یکی از مهم ترین موانع ایران در استفاده از تاکتیک بستن تنگه هرمز مورد توجه قرار گیرد .

موضوع بستن تنگه هرمز از سوی ایران دیر زمانی است که در دانشگاه ها و کالج های نظامی جهان به عنوان یک موضوع تحقیقی مورد مطالعه قرار می گیرد  و از جمله کسانی که در این زمینه تحقیق کرده اند دکتر " چت نیگل " است که دانش آموخته آکادمی علوم دریایی دانشگاه جورج تاون و مشاور نظامی پیشین کمیته بررسی مشترک آمریکا ، بریتانیا و عمان در موضوع بستن تنگه هرمز از سوی ایران است . دکتر نیگل معتقد است  بستن تنگه هرمز موضوعی است که " حرف زدن راجع به آن راحت تر از  اقدام است ".

پر واضح است که ایران به اندازه کافی ناو و ناوچه جنگی برای بستن کلاسیک تنگه هرمز ندارد . حتی قبل از انهدام کامل موشک های ساحل به دریای ایران استفاده موقت و کوتاه مدت ایران از این موشک ها هم موانع و مشکلاتی برای تهران خواهد داشت . به هر روی یکی از راه های ایران برای انسداد این تنگه ، انسداد فیزیکی مسیر تردد از این تنگه خواهد بود. برای مثال یکی از راه های این کار غرق کردن کشتی های غول پیکر و بزرگ در این آبراهه است . از نظر دکتر نیگل این کار هم برای ایران عملی نیست چرا که جمع کردن چندین کشتی عظیم الجثه و غرق کردن آنها در این آبراه چندان عملی به نظر نمی رسد چرا که ایران فاقد چنین کشتی هایی است که بتواند این کار را انجام دهد .

راه دیگر و عملی ایران برای بستن تنگه هرمز مین گذاری این آبراهه است . اما برای این کار هم ایران باید مین گذاری را هم در آبراهه قسمت خود و هم در آبراهه قسمت عمان انجام دهد که برای مین گذاری در آب های عمان نیاز به کشتی های مجهز و امکانات خاص خود را دارد .

از سوی دیگر این کار ایران با حساسیت های های شدید منطقه ای و بین المللی  مواجه است هر چند که اگر این مورد را فرض بگیریم که ایران در صورت اقدام به مین گذاری تبعات هر گونه مخالفت و حساسیت بین المللی برایش اهمیت نخواهد داشت . به هر روی مین گذاری راه های مختلفی دارد که یکی از آنها استفاده از هواپیماها است . هیچ اطلاعات موثقی از اینکه نشان دهد ایران دارای قدرت هوایی مجرب و  کافی برای انجام این کار باشد وجود ندارد .

از این رو شاید بهترین راه برای مین گذاری دریایی از سوی ایران استفاده از ظرفیت زیر دریایی های ایران باشد . برای این کار ایران نیاز مند داشتن زیردریایی هایی است که دارای این تکنیک باشند و ترجیحا بتوانند مین های خود کششی به کار گذارند . دکتر نیگل معتقد است که با توجه به شناختی که از امکانات نیروی دریایی ایران دارد این کار برای آنها چندان عملی نیست .

آنچه که ایرانی ها به نظر می رسد می توانند در مین گذاری انجام دهند این است که با به کار گیری تعداد زیادی کشتی و قایق های جنگی تنگه را مین گذاری کنند . دکتر نیگل معتقد است که در این زمینه هم تجربه نشان داده که مین های دریایی سنتی را بسیار سخت می توان ماهرانه و دقیق کار گذاشت  ،  در حالی که مین روبی آن بسیار آسان تر از کاشتن و ریختن آن  است . 

در این زمینه دکتر نیگل معتقد است که مین های" ته دریایی  " ( عمقی ) بسیار آسان کار گذاشته می شوند ، سخت یافته می شوند و بسیار سخت تر قابل مین روبی هستند . دکتر نیگل معتقد است که مین های ته دریایی یا عمقی به هر حال کشتی ها را تهدید نمی کند و بسیاری از ناوها و کشتی ها بدون برخورد با کف دریا می توانند از فراز این مین ها رد شوند و مشکلی پیش نیاید . از نظر دکتر نیگل مین هایی خطرناکند که سیار باشند و برای کار گذاشتن این مین ها ایرانی ها نیاز به تبحر خاصی دارند .

البته از نظر دکتر نیگل راه کار عملی برای مقابله با تمام این مین ها استفاده از کشتی ها و هلی کوپترهای مین روب است   و البته از نظر او بهترین راهکار برای مقابله با مین گذاری تنگه هرمز بمباران شدید پایگاه ها و مسیرهای دریایی  مین گذاری ایران است .


  

88/6/9
12:37 ع

ابوبکر الغربی وزیر امور خارجه یمن در مصاحبه ای با هفته نامه " المیثاق " چاپ یمن از عملکرد رسانه های ایرانی در جریان ناآرامی های اخیر در یمن انتقاد کرد .

به گزارش عصر ایران ، الغربی با اشاره به اینکه رسانه ها در ایران در انعکاس اخبار یمن در کنار شورشیان صعده قرار گرفته اند ، به دولت ایران هشدار داد که دولت یمن به زودی نتایج تحقیقات خود را درباره دست داشتن خارجی ها در ناآرامی های داخلی یمن منتشر خواهد کرد .

در جریان درگیری های اخیر ارتش یمن با شیعیان استان صعده در شمال یمن ، صدها تن کشته و زخمی شده اند . دولت یمن ، ایران را به دست داشتن در ناآرامی های شمال یمن و کمک مالی و تسلیحاتی به شیعیان صعده متهم کرده است .

به نظر می رسد اشاره وزیر خارجه یمن به انعکاس اخبار جانبدارانه از سوی رسانه های ایرانی ، اخباری است که اخیرا درباره کمک نیروی هوایی عربستان در بمباران استان شیعه نشین صعده در رسانه های ایرانی منتشر شده است .

دولت یمن و عربستان هر گونه کمک نیروی هوایی سعودی به ارتش یمن برای بمباران مناطق ناآرام صعده را تکذیب کرده اند . با این حال برخی منابع منطقه ای و رسانه های غربی حاضر در محل نیز در گزارش های خود بمباران صعده از سوی جنگنده های عربستانی را تایید کرده اند .

همچنین در هفته گذشته ارتش یمن ادعا کرد که 5 انبار مهمات  شورشیان  را در استان صعده کشف کرده است ، که بنا به ادعای ارتش ، سلاح ها و مهمات موجود در این زاغه های مهمات ، ساخت ایران بوده اند .

ایران هر گونه کمک تسلیحاتی به شورشیان صعده را تکذیب کرده است . با این حال دولت عربستان و یمن ، تهران را به دست داشتن در پشت پرده شورش های مردم شیعه شمال یمن متهم می کنند.

اکثریت جمعیت یمن از اهل تسنن هستند ، اما اکثریت  مردم ساکن در مناطق شمالی یمن و استان صعده از شیعیان هستند .


  

88/6/9
12:16 ع

شنیده ها حاکی از آن است که پرویز فتاح در آخرین روز کاری‌اش در وزارت نیرو، یک چک دو میلیون تومانی در اختیار این وزارتخانه گذاشته است.
به نوشته جوان، گفته می شود فتاح با این نیت که شاید در طول مسؤولیت خود دیونی ناخواسته نسبت به بیت‌المال بر ذمه وی مستقر شده باشد ، این چک را «بابت رد دیون احتمالی» و از حساب جاری خود کشیده است. پرویز فتاح که به عنوان یکی از موفق‌ترین وزرای دولت نهم مطرح بود ، از کابینه دهم کنار گذاشته شد‌.
  

88/6/9
12:8 ع

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهوری با تاکید بر این که محمود احمدی نژاد روز گذشته در شرایط عادی و طبق روال معمول وارد مجلس شد، گفت:‌ برخی سایت ها و رسانه ها باز هم به حقیقت ماجرا توجه نکردند.
محمدجعفر محمدزاده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا یادآوری کرد: محسن کوهکن عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی نیز امروز در تذکر آیین نامه ای این موضوع را به شدت تکذیب کرد.
معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهوری گفت: به نظر می رسد یکی از نمایندگان اشتباه کرده و دچار سوء‌ تفاهم شده است زیرا طبق مقررات مجلس محافظ نمی تواند وارد صحن علنی شود و همراهان رئیس جمهوری مشخص بودند.
وی اظهار داشت:‌ برخی سایت ها خبر مستند را پیگیری نکردند و تنها به یک تذکر آیین نامه ای بسنده کردند.
محمدزاده گفت:‌ بهتر است رسانه ها در داخل صحت و سقم یک ماجرا را از منابع آگاه و مسئول جویا شوند به‌ویژه در شرایطی که همه نمایندگان شاهد بوده اند.
بنابراین گزارش کوهکن امروز در نشست علنی مجلس شورای اسلامی با استناد به بند 4 و 11 ماده 23 آیین نامه داخلی و در اعتراض به سخنان یکی از نمایندگان که روز گذشته گفته بود رییس جمهور و وزرای پیشنهادی با کادر نظامی و حفاظتی وارد پارلمان شدند گفت:‌ این مطلب مورد توجه سایت ها و خبرگزاری های بیگانه قرار گرفت و لازم است به این همکار تذکر بدهیم که دولت و مجلس اعضای یک خانواده هستند.
  

88/6/6
11:56 ع

اکبر هاشمی رفسنجانی روزهای سختی از حیات سیاسی خود را پشت سر می­گذارد.
 هاشمی یک دهه پیش از این، در مواجهه با اصلاح­طلبان جوان، طعم تلخ نقد رادیکال را به تمامی چشید. نقدهای بیرحمانه اکبر گنجی، عباس عبدی و محمد قوچانی بر کنش و منش سیاسی هاشمی، سر آغاز مخدوش­شدن چهره مقتدر هاشمی در افکار عمومی ایرانیان بود.
 
با سپری شدن دوره اصلاحات و روی کار آمدن راستگرایان جوان، هاشمی شرایط تازه­ای از تضعیف اقتدار سیاسی خود را تجربه کرد.
 اگر اصلاح­طلبان رادیکال از بیرون ساختار حقیقی قدرت به نقد هاشمی پرداختند، راستگرایان رادیکال از درون این ساختار هاشمی را به زیر تیغ نقد و تخریب بردند.
 
هر چند که پروژه نقد هاشمی از سوی راست رادیکال در  جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 84 کلید خورد اما انتخابات سال 88 این پروژه را وارد مرحله تازه­ای ساخت که تا پیش از این در نظام جمهوری اسلامی سابقه نداشت.
 
 نقد بی­پروای هاشمی در سال جاری با سخنان احمدی­نژاد در مناظره­اش با مهندس موسوی آغاز شد. نامه هاشمی به رهبری در روزهای پیش از انتخابات، سکوت اعتراض­آمیز وی در روزهای پس از انتخابات، سخنان وی در آخرین حضورش در نماز جمعه و مهمتر ازهمه، عدم حضورش در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری، راست رادیکال را به وادی هجوم همه­جانبه به هاشمی رفسنجانی کشاند؛ هجومی که از مرزهای نقد رادیکال هم گذشت و به ورطه تهدید و دشنام­گویی رسید.
 
 از اواسط مرداد ماه سال جاری، چهره­های تندروی اصولگرا در مجلس هشتم و نیز در بیرون از مجلس، زمزمه محاکمه هاشمی را به دلیل مواضع سیاسی­اش در ماههای اخیر سر دادند.
 
هر چند که تحقق این تهدید امری بسیار بعید به نظر می­رسد اما هیچ بعید نیست که راست افراطی در حمله به حریف "به مرگ گرفته باشد " تا حریف  " به تب راضی شده باشد. "
 
 در اواخر مرداد ماه، یکی از نمایندگان اصولگرای مجلس، در گفتگو با خبرگزاری اصولگرای فارس، به هاشمی لقب  " اکبر شاه " داد.
 به کار بردن چنین ادبیاتی درباره هاشمی از سوی افراد و رسانه­های جناح راست، حاکی از احساس امنیت ناقدان و ناسزاگویان است.
گویی که آنان اطمینان خاطر دارند که در نقد هاشمی هر سخنی را، ولو دشنام وناسزا، می­توانند بر زبان برانند. پدید آمدن چنین وضعیتی برای هاشمی رفسنجانی، این سئوال را در ذهن ناظران سیاسی برانگیخته است که آینده سیاسی هاشمی در نظام جمهوری اسلامی چگونه خواهد بود؟
 
 آیا هاشمی همچنان رئیس مجلس خبرگان و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام باقی خواهد ماند. آیا او باز هم می­تواند از تریبون نماز جمعه با مردم ایران سخن بگوید؟ اگر اراده مشهودی که برای حذف هاشمی رفسنجانی در میان مهتران و کهتران جناح راست رادیکال به چشم می­خورد به غایت مطلوب خویش برسد، آیا هاشمی به "حذف" دچار خواهد شد یا اینکه دستی به شعبده از آستین به در می­آورد و شرایط نوینی را رقم خواهد زد؟
 
 اگر هاشمی یقین حاصل کند که باید ترک مسند و منصب کند و خلعت قدرت را از تن به درآورد، آیا برای حفظ  نظامی که مراد و مقتدایش تاسیس نموده است، در دوران کهولت نشستن کنج عزلت را برمی­گزیند یا اینکه در کارستان نزاع با راستگرایان افراطی، خواهد افتاد؟
باری آینده سیاسی هاشمی رفسنجانی در پرده ابهام است. برخی معتقدند هاشمی به لحاظ سیاسی تمام­شده است. در این پندار راستگرایان رادیکال تنها نیستند. کسانی در بیرون از ساختار قدرت در نظام جمهوری اسلامی نیز چنین می­اندیشند. چنانکه جواد طباطبایی پیش از برگزاری انتخابات، هاشمی را به لحاظ سیاسی تمام­شده اعلام کرد.
 
اما آیا به راستی "مرد سیاست" جمهوری اسلامی به پایان کار خود نزدیک می­شود؟ در باب آینده سیاسی هاشمی گمانه­های گوناگونی می­توان زد. نخست اینکه او از ریاست مجلس خبرگان عزل می شود می­شود؛ تحقق این گزینه با توجه به فضای درونی مجلس خبرگان، امری بعید به نظر می­رسد؛ زیرا علیرغم تلاش احمد خاتمی و محمد یزدی برای القاء این امر که اکثریت خبرگان در موضعی کاملاً مخالف هاشمی قرار دارند، اخبار پشت پرده مجلس خبرگان به هیچ وجه گویای چنین امری نیست. چه اگر اکثریت خبرگان مخالف هاشمی بودند، در انتخاب هیات رئیسه این مجلس در اواخر سال 87 ، توصیه به عدم انتخاب هاشمی به ریاست مجلس را به سمع قبول می­شنیدند و هاشمی را با آرایی به مراتب بالاتر از آرای سال 86، بر مسند ریاست خبرگان نمی­نشاندند.
 
 گزینه دوم در باب آینده سیاسی هاشمی، جداسری وی از موسوی و سکوت وی در قبال حوادث سیاسی جامعه است. احتمال تحقق این گزینه نیز چندان بالا نیست زیرا اگر هاشمی قصد داشت دم بر نیاوردن را در پیش بگیرد، می­بایست نتیجه انتخابات را تایید می­کرد و پس از آن نیز در مراسم  تنفیذ رئیس جمهور حضور می­یافت. 
 
علاوه بر این، هاشمی نیک می­داند که حرکت موسوی ، در برابر جریان سیاسی ای  قد علم کرده است که در نهایت در پی حذف او از ریاست مجمع تشخیص و ریاست مجلس خبرگان است.
 
گزینه سوم در باب آینده هاشمی این است که هاشمی در این پیرانه­سر، تروتسکی انقلاب ایران می­شود تا باب انحراف در انقلاب را مسدود سازد؛ گمانه­ای که تحقق آن سخت دور از ذهن به نظر می­رسد. چه هاشمی اگر چه زمانی انقلابی بوده است اما اینک سالهاست که در "خانه قدرت" نشسته است و طبیعتاً مانند هر سیاستمدار انقلابی ِاز طوفان انقلاب گذشته­ای، دوره کنش های رادیکال را پشت سر گذاشته است.
 به علاوه هاشمی، به رغم سابقه انقلابی­اش، اساساً سرشتی محافظه­کار دارد.
 
چهارم حدسی که درباره آینده سیاسی هاشمی می­توان زد این است که او خود از تمامی مناصب سیاسی­اش استعفا می­کند و از این طریق مخالفت عمیق  خود با روند سیاسی موجود در جامعه را بر ملا می­کند.
شایعه استعفای هاشمی در نخستین روزهای پس از انتخابات در فضای سیاسی کشور به گوش رسید اما ظاهراً این شایعه محصول جنگ روانی مخالفان دست راستی هاشمی بود.
در باب احتمال استعفای هاشمی از مناصبش باید گفت که کنش سیاسی خود هاشمی نیز ضریب تحقق چنین امری را چندان بالا نشان نمی­دهد.
 
هاشمی سیاستهای دولت محمود احمدی­نژاد را نشانه ابتلای جمهوری اسلامی به انحراف از مسیر آرمانی از ترسیم شده از سوی بنیانگذار نظام می­داند. بنابراین وی احتمالاً عرصه را به نفع کسانی که آنها را نیروهای سیاسی خطرناک و غیر اصیل نظام می­داند، ترک نخواهد کرد.
 
 علاوه بر این، " نجواهای سیاسی " از رجال سیاسی دال بر این است که هاشمی انگیزه بسیار زیادی برای باقی ماندن در مجلس خبرگان و ممانعت از تسخیر فضای این مجلس از سوی جریان راست رادیکال دارد.
 
 کناره­گیری هاشمی از ریاست مجلس خبرگان، به احتمال بسیار زیاد، احمد جنتی یا شیخ محمد یزدی را بر کرسی ریاست این مجلس خواهد نشاند و این امر از نظر هاشمی سرآغاز شکل­گیری انحرافی عظیم در تاریخ جمهوری اسلامی است.
 
 گمانه پنجم در باب آینده سیاسی هاشمی، عزل وی از سمتهای انتصابی­اش است. در این صورت هاشمی ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و امامت نماز جمعه تهران را از دست می­دهد و تنها ریاست مجلس خبرگان برایش باقی می­ماند.اما روابط دیرین او با رهبری این گزینه را دور از ذهن می سازد. 


هر چند گمانه های دیگری مانند رفتار کژ‍ دار و مریز هاشمی تا انتخابات بعدی را نیز می توان به گمانه های بالا افزود ،‌اما آنچه مسلم است این که پیچیدگی های رفتاری هاشمی ، پیش بینی آینده او بغایت دشوار می نماید.
 اینکه در میان  گمانه های فوق کدامیک آینده سیاسی هاشمی خواهد شد، سئوالی است که پاسخ­دادن به آن آسان نیست؛ زیرا در بحرانهای سیاسی، لحظه­های سرنوشت­سازی پدید می­آید که استفاده یا عدم استفاده از آنها، می­تواند تاریخ سیاسی یک ملت را به مسیر تازه­ای در اندازد. چنانکه برخی از نظریه­پردازان سیاسی می­گویند، " لحظه­های گذار " ، لحظه­هایی است که استفاده صحیح کنشگران سیاسی از آنها می­تواند گذار به دموکراسی را رقم بزند.

  

88/6/6
11:50 ع

چندی قبل دوستی ضمن تماس تلفنی از من خواست مصاحبه دکتر منوچهر منطقی را در روزنامه دنیای اقتصاد بخوانم.
 این گفت وگو را ( که گویا بخش اول یک مصاحبه طولانی بود) خواندم و مطالبی دستگیرم شد که بعضا می دانستم و برخی اول بار بود که به گوشم می خورد.

بندهایی از مطالب ایشان واقعیت داشت و بخش هایی از حرف هایشان، ادامه مطالبی بود که قبلا هم بیان کرده بودند.
 متاسفانه باید گفت آقای منطقی همه واقعیت را نمی گوید و نگفتن همه واقعیت، یکی از روش های تحریف واقعیت است.
 تصمیم گرفتم در این باره مطلبی خطاب به ایشان بنویسم تا اگر بخش دوم این گفتگو قرار است با ویرایش ایشان چاپ شود دقت کنند تا «قلب واقعیت ها» را اصلاح کنند.

خوب است این بخش از حرفهای آقای منطقی را یک بار با هم مرور کنیم: «من ... میتوانستم همان پیکان را بهینه کرده و با تیراژ بالا به بازار بدهم... از طرفی به جای طراحی های جدید، دستی به سروروی سمند می کشیدم و خود را درگیر هزینههای طراحی نمی کردم. با این روش، من هم موقعی که از ایران خودرو می رفتم کارنامه درخشان و بلندبالایی را از خود به جا گذاشته و به جای انتقاد، همه میگفتند فلانی شق القمر کرده است!. »

آقای منطقی؛ شما نمی خواستید پیکان را بهینه کنید؛ اگر قصد این کار را داشتید چرا پروژه نیوپیکان را تعطیل کردید و آقای کاتوزیان مسئول این پروژه را اخراج نمودید؟ شما که می فرمایید من هم می توانستم دستی به سروروی سمند بکشم، مگر در هفت ساله خدمتتان جز این کار را کردید؟ سمند ال ایکس با ال ایکس سال و سورن چه فرقی داشت جز در سرو روی و سپر و گلگیر؟!
البته شما خود را درگیر هزینه های طراحی هم کردید و دو خودرو 206 صندوقدار و رانا ثمره تفکرات شما است. اولی البته هنوز سربه سر نشده و دومی هیچ وقت نمی گیرد. شما ده ها میلیارد تومان را صرف پروژه ای کردید که از ابتدا هم معلوم بود به اهداف قیمتی 10 میلیون تومانی اش نخواهد رسید. حالا هم گویا مدیران جدید ایران خودرو آن را تعطیل کرده اند تا معلوم شود مطالعات اولیه و امکان سنجی تولید آن بر اساس کدام مفاهیم مالی و سود و زیان صورت گرفته است.

خود شما بهتر می دانید که روش های شما در مدیریت ایران خودرو سبب شد ظرف دوسال ده ها تن از بهترین مهندسان مرکز تحقیقات ایران خودرو که گل سرسبد طراحی و خودروسازی ایران بودند مهاجرت کنند و عملا شما نیرویی برای این کار نداشتید.
 
 باقیمانده این افراد هم بتدریج در طول شش ساله حاکمیت شما از مرکز تحقیقات گریختند و نتیجه آن طنزی بود که حتما اطلاع دارید: به این مرکز می گفتند مرکز تفریحات!

ایشان در بخش دیگری از گفتگو در پاسخ به سوال خبرنگار که می پرسد چرا بهینه سازی پیکان و تر و تمیز کردن سمند را دنبال نکرده و خود را به دردسر انداختید، می گوید: چون باید ایران خودرو، خودروساز می شد و برای خودروساز شدن روش تولید انبوه محصولات قدیمی، مطلقا جواب نمی داد.

در اینجا خواننده مطلب خیال می کند آقای منطقی به میل خودشان و بر اساس استراتژی خودروساز جهانی شدن، اقدام به تعطیل کردن روش های قدیمی تولید و خطوط قدیمی و محصولات قدیمی نموده اند.
 ایشان خود واقفند که هرگز با میل و رغبت این کار را نکردند بلکه توقف تولید پیکان اجبار دولتی بود و از زمان آقای غروی مطرح بود که در سال 84 اوج گرفت و تحت فشار سازمان محیط زیست و وزارت صنایع وقت صورت گرفت. طوری که برخی می گفتند غروی بخاطر مخالفت با بستن خط تولید پیکان تعویض شد و منطقی را بخاطر بستن پیکان آوردند. البته اگر دولت عوض نمی شد، مخالفت های گاه و بیگاه و ابراز نارضایتی های مداوم آقای منطقی و مدیران تحت امرشان (از بسته شدن خط تولید پیکان و مسائل مالی پیامد آن) احتمالا در نهایت سال 85 منجر به برکناری ایشان می شد.
 
 خاطرمان هست که ایشان در جمع رسانه ها چقدر از اینکه گاوه شیرده شان و هزاران میلیارد تومان نقدینگی شان را از دست دادند ابراز گلایه کردند و آقای زالی مدیر زیردست ایشان، بانیان توقف تولید پیکان را «خائن» توصیف کرد.
 راستی اگر این قدر برای جهانی شدن عجله داشتید چرا علیرغم خارج کردن آخرین پیکان از خط تولید در حضور مقامات و خبرنگاران، باز هم تا نیمه شب مشغول تولید پیکان بودید؟!

ایشان در ادامه صحبت هایشان می گویند ایران خودرو در زمان مدیریتشان در مسیر خودروساز شدن و کلاس جهانی قرار گرفت.
 
 آیا یک خودروساز درکلاس جهانی جهانی سراغ دارید که تامین قطعاتش توسط شرکتی با کمیت و کیفیت ساپکو باشد؟ آیا یک خودروساز جهانی سراغ دارید که ارائه خدمات پس از فروش آن در حد ایران خودرو باشد؟
 آیا یک خودروساز جهانی سراغ دارید که10 میلیارد دلار ارزش و 9 میلیارد دلار بدهی داشته باشد؟
 آیا یک خودروساز جهانی سراغ دارید که در یکی از کشورهای (سوریه، سنگال، بلاروس، آذربایجان و یا کشوری به فاصله 10 هزار کیلومتری بنام ونزوئلا) سایت خودروسازی احداث کرده باشد؟
 آیا یک خودروساز جهانی سراغ دارید که یک سوم تولیداتش محصول دهه 80 باشد .

باز آقای منطقی در بخش دیگری از سخنانشان می فرمایند: «در بحث طراحی با یک منحنی یادگیری روبه رو هستید و باید گام به گام جلو بروید و این کار حوصله میخواهد که در ایران مسوولان چندان روی این موارد صبور نیستند. »

آقای منطقی خوب خاطرشان هست که وقتی آقای طهماسبی وزیر شد، قول دادند ظرف 18 ماه یک خودروی ملی بسازند. ایشان مسئولان را به عدم صبوری متهم می کنند در حالی که 4 سال ( 48 ماه) از آن تاریخ می
گذرد و هیچ خودروی ملی در کار نیست و حتی همان موتور ملی مورد ادعای ایشان و تیمشان پس از چهار بار رونمایی! هنوز اشکالاتی دارد که مانع تجاری سازی است؛ گویا منتظر صبر ایوب بوده اند.

در مورد تک تک جملاتی که ایشان در گفتگو با دنیای اقتصاد مطرح کرده اند سوالات و ابهامات زیادی وجود دارد. اما به جهت جلگیری از اطاله کلام به این کوتاه بسنده می کنم.
بار دیگر از آقای منطقی می خواهم یا واقعیت ها را نگویند و یا همه را با هم بگویند. اینکه مجبور بوده اند فلان مدیر مالی را علیرغم میلشان بپذیرند، دلیل کافی برای هرز رفتن منابع و فرصت های یک شرکت عظیم خودروساز و بدهکار کردن آن تا سرحد ورشکستگی نیست و ایشان باید وقت بگذارند و استدلال های محکمتری برای عملکرد ضعیف مدیریت خود در ایران خودرو بیان دارند.

  

88/6/6
11:45 ع

روزنامه آمریکایی لس آنجلس تایمز با چاپ گزارشی از جلسه چهارم  دادگاه  بازداشت شدگان وقایع اخیر ایران ، نحوه حضور سعید لیلاز تحلیلگر اقتصادی و سر دبیر روزنامه سرمایه در دادگاه را زیر ذره بین قرار داده است . 

به گزارش عصر ایران ، این روزنامه در مطلبی با عنوان " تحلیلگر مشهور ایرانی در جلسه دادگاه می خندد "  ، در توصیف لیلاز می نویسد : " در جلسه چهارم  دادگاه در حالی ، او  عینک هایش را به چشم داشت و لباس زندان را بر تن کرده بود و پوزخندی نیز بر لب داشت که همه اینها  نشان از این بود که حالش خوب است ".

این روزنامه می افزاید :" تنها چند روز پیش از انتخابات بحث برانگیز 12 ژوئن (22 خرداد ) در ایران ، سعید لیلاز نویسنده ، روزنامه نگار و تحلیلگر اقتصادی در مصاحبه ای با روزنامه تایمز گفت که از روزهای آینده ایران نگران است و بیم این دارد که روزهای تاریکی در انتظار کشور باشد .

او در آن مصاحبه گفت : " من نگران 10 ،12 روز آینده هستم . لیلاز که از مهندس میر حسین موسوی حمایت می کرد در این مصاحبه افزود : دولت روز به روز عصبانی و عصبانی تر می شود ".

لیلاز روز 17 ژوئن و تنها پنج روز پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دستگیر و زندانی شد . او در زندان انفرادی نگه داشته شد و اجازه  هیچ تماسی با وکیل یا خانواده اش به او داده نشد . تا اینکه روز سه شنبه در جلسه چهارم دادگاه متهمان وقایع اخیر ایران که اکثرا از چهره های اصلاح طلب و مقامات سابق کشور بودند حاضر شد .

هیچ کس دقیقا نمی داند که چرا او را بازداشت کرده اند ، به جز اینکه او یکی از پر سرو صدا ترین منتقدان دولت احمدی نژاد و سیاست های اقتصادی او در 4 سال گذشته بوده است .

از میان تمامی بازداشت شدگانی که در جلسه چهارم دادگاه حضور داشتند ، لیلاز که زبان انگلیسی را خوب حرف می زند مشهور ترین چهره در میان ناظران خارجی دادگاه است . چرا که او همواره به عنوان یک کارشناس و تحلیلگر امور ایران با بسیاری از رسانه های خارجی مصاحبه و گفتگو می کرده است .

در مصاحبه ای که چند هفته قبل از انتخابات با مجله تایمز از آپارتمانش در شمال شرق تهران انجام داد ، او از تند و تیز شدن مسیر مناظرات و رقابت های انتخاباتی و از اینکه نامزدها به صراحت یکدیگر را به فساد مالی متهم می کنند نگران بود .

او در آن مصاحبه گفت :" من تا کنون چنین چیزی که رییس جمهوری به صراحت تمامی دولت های قبل از خود را به فساد مالی متهم کند و رقیبان او نیز در مقابل بگویند " نه، فساد تنها از جانب توست " ندیده ام . این بحث ها ی تند و تیز تاثیرات بدی در نظام سیاسی خواهد داشت .

او در آن مصاحبه به شدت از واکنش طرفداران دولت احمدی نژاد به شکست احتمالی او در انتخابات 22 خرداد ابراز نگرانی می کرد .  او در سرتاسر آن مصاحبه از دخالت نابهنگام طرفداران در سایه دولت در صورت شکست رییس دولت نهم در انتخابات  ابراز نگرانی می کرد .

او همچنین می گفت که مخالفان احمدی نژاد استراتژی دقیقی را برای شکست وی در انتخابات طراحی کرده بودند . این استراتژی بر این پایه استوار بود که آنها با تمرکز بر موارد غیر اخلاقی صورت گرفته در کابینه دولت نهم،  وجهه تبلیغ شده برای  احمدی نژاد به عنوان چهره ای مردمی را به زیر سوال ببرند و از سوی دیگر درباره ادعاهای دولت نهم و شخص احمدی نژاد در زمینه موفقیت های بین المللی دولت به موضوع تخریب چهره ملت ایران در عرصه بین المللی انگشت بگذارند .

لیلاز در توصیف شرایط اصلاح طلبان تنها چند هفته پیش از انتخابات به تایمز گفت : " اصلاح طلبان  وقتی رقابت ها را شروع کردند نتیجه 3 بر 0 به نفع احمدی نژاد بود اما الان نتیجه 3 به 3 شده و اگر با این روند پیش برود ، اصلاح طلبان  قطعا در انتخابات پیروز می شوند  و فقط باید نگران نا داوری های  مسابقه بود .


  

88/6/6
11:43 ع

مکزیک را شاید بتوان خطرناک ترین کشور دنیا دانست . اگر فیلم های وسترن دهه 1960 و 1970 آمریکا  صورتی عینی و واقعی بخشیده شود،به یقین شهرهای شمالی مکزیک و مناطق هم مرز با ایالات متحده یکی از این مناطق است.

تنها دو شهر از 4 شهر خطرناک دنیا در مکزیک و در منطقه نزدیک مرز این کشور با آمریکا قرار دارد . خطرناک ترین شهر دنیا " سیوداد خوارز " شهر شمالی مکزیک است . این شهر بیش از 1 میلیون و چهارصد هزار نفر جمعیت دارد و مرکز مافیای مواد مخدر و درگیری های خونین پلیس و نیروهای امنیتی با باندهای تبهکار قاچاق مواد مخدر است . شایعات زیادی در این شهر درباره ارتباط پشت پرده  کشورها و مقامات خارجی در آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی با باندهای تبهکار و مافیای قاچاق مواد مخدر وجود دارد .

در شهر سیوداد خوارز تقریبا تنها نمی توان بیرون رفت به ویژه آنکه اگر از غروب آفتاب گذشته باشد . تقریبا درگیری های همه روزه میان پلیس با گروه های تبهکار و نیز میان گروه های مافیایی رقیب امری متداول است که اگر از بد حادثه و به طور اتفاقی کسی در کانون این درگیری قرار گیرد کشته شدن او تقریبا امری عادی و قطعی است .

آمار کشته شدگان این شهر حتی از عراقی که همه روزه با انفجارهای تروریستی روبروست بیشتر است .  بنابه اعلام یک سازمان غیر دولتی مکزیکی به نام "شورای مدنی دفاع از امنیت عمومی" در سال 2008 در  این شهر  به ازای هر صد هزار نفر جمعیت آن صد و سی مورد قتل گزارش شده است. بر اساس گزارش این نهاد غیر دولتی مکزیک این آمار بیشترین آمار قتل و جنایت در بین شهرهای دنیا است .

پس از این شهر شهر کاراکاس ونزوئلا  و نیواورلئان آمریکا قرار دارند که با 96 و 95 مورد قتل در ازای هر صد هزار نفر جمعیت در مکان های دوم و سوم قرار دارند .

این امار در حالی  است که شهر بغداد که در سال های اخیر  به دلیل انفجارهای تروریستی یکی از ناامن ترین شهرهای دنیا است ، در سال 2008 با 40 مورد کشته در هر صد هزار نفر جزء دهمین کشور خطرناک  دنیا قرار گرفته است .

درگیریهای شبانه در شهرسیوداد خوارز  ( که مرکز عمده قاچاق کوکایین به آمریکا است ) امری متداول و عادی است و مردم این شهر اگر روزانه و شبانه در شهر گردش کنند تقریبا ممکن نیست که لااقل به یک مورد قتل یا درگیری مسلحانه برخورد نکنند.

باج گیری مسلحانه و پاتوق محله ای باند های تبهکار و حملات محله ای باندها به یکدیگر امری عادی و متداول است و مردم هر محله ای که خلاف کاران و قاچاقچیان آنجا را پاتوق خود کرده اند به هنگام این درگیریها سریعا در خانه خود پناه می گیرند تا از گزند گلوله های شلیک شده در امان بمانند. البته برخی از مردم که دستشان تاحدودی به دهانشان می رسد با جوش دادن درهای فولادی و حتی با تعبیه صفحات آهنی پشت شیشه و پنجره خانه شان ، محیط زندگی خود را از گزند شلیک بی امان گلوله های باند های تبهکار حفاظت می کنند.

فروشگاه های این شهر با تاریکی هوا تعطیل می شوند و اگر فروشگاهی جرات باز بودن داشته باشد برای اطمینان از عدم دستبرد سارقان مسلح باید مامور استخدام شده داشته باشد و یا اینکه صاحب فروشگاه و کارگرانش خود مسلح باشند .

البته فروشگاه های عمده شهر برای اینکه خیال خود را از امنیت شان راحت کنند با یکی از باند ها و شبکه های خلافکار و با جگیر محله توافق می کنند و با پرداخت ماهانه مبلغی قابل توجه مسئولیت حفاظت از فروشگاه خود را به آن باند می سپارند . در این صورت در صورت حمله فرد یا باند دیگر به این فروشگاه ، فرد یا گروه  باج گیر خود را موظف می داند تا سارق یا باند سارقین را ( که احتمالا از باندهای تبهکار رقیب در محلات دیگر است ) به سزای عمل خود برسانند.

در این مواقع یک حمله مشابه برق آسا به فروشگاهی که تحت باجگیری باند مقابل است به عنوان یک پاسخ متقابل مورد توجه قرار می گیرد و یا اگر اینکه در دوربین فروشگاه مورد حمله واقع شده چهره فرد یا گروه سارق شناسایی شده باشد سعی می شود انتقام به صورت قتل فرد مهاجم برنامه ریزی شود.

پلیس عموما سعی می کند خود را از تسویه حسابهای گروهی باند های تبهکار دور نگهدارد و وارد بازی خطرناک و رقابت های مهلک گروه های تبهکار نشود . برخی مقامات پلیس حتی تلویحا از درگیری باندهای تبهکار و کشتار متقابل انها به دست همدیگر راضی و خشنودند چرا که در این صورت گروه های تبهکار بادست خود یکدیگر را به قتل رسانده و از جمعیت هم کاسته اند.

البته برخی مقامات پلیس هم خود از اعضای این باندهای تبهکار هستند . این افراد در واقع نفوذی های باندهای تبهکار به درون سازمان پلیس هستند . این افراد عموما وضع مالی خوبی دارند و با توجه به اینکه در هر دو طرف حامیانی قوی دارند از مصونیت آهنینی برخوردارند و درواقع  بخشی از قاچاق عمده مواد مخدر با همکاری و مساعدت  این پلیس ها به انجام می رسد .   .

مهم ترین دلیل ناامنی و خطرناکی شهر " سیوداد خوارز " ، نزدیکی این شهر به مرز  مشترک مکزیک و آمریکا و جایی است که در قلب مرکز درگیری های شبکه بزرگ قاچاق مواد مخدر به سوی بازار امریکا به عنوان نخستین مشتری کوکائین در جهان است. که سالانه میلیاردها دلار سود نصیب باندهای مافیایی مواد مخدر می کند که در اغلب موارد شرکت ها و کمپانی های تسلیحاتی و دارویی عمده کشورهای غربی ، سیاستمداران و نظامیان فاسد در دیگر کشورهای جهان بخش های عمده این سود را به جیب می زنند.

از ابتدای سال 2008 تا کنون ( اوت 2009 ) و در عرض مدت کمتر از 20 ماه ، 10   هزار نفر در مکزیک بر اثر درگیری ها ی ناشی از مواد مخدر جان باخته اند که این شهر در مرکز و کانون اصلی این درگیری ها بوده است .  


  

88/6/6
11:36 ع

علی‌اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس در ارزیابی خود از گزارش مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: البرادعی در این گزارش از همکاری جمهوری اسلامی ایران در رابطه با اجازه بازدید از راکتور آب سنگین اراک تشکر کرد، همچنین در رابطه با توافق پیرامون بازرسی‌ها در نطنز با توجه به توسعه فعالیت‌ها در این سایت قدردانی نموده است.
وی افزود: در قسمت دیگری از این گزارش در رابطه با توافق در سیستم علمی حسابرسی مواد و نیز مکانیزم تعریف شده‌ برای بازرسی‌های سرزده قدردانی کرده و این نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران به همکاری‌های خود با آژانس ادامه داده و هرگونه درخواستی که در چارچوب تعهدات و مبتنی بر استدلالات فنی و حقوقی برای بازرسی‌های موثر باشد را موافقت می‌نماید در عین حال هیچگونه فشار سیاسی در انجام اقداماتی فراتر از تعهدات قانونی را نمی‌پذیرد.
نماینده ایران در آژانس اظهار داشت: در این گزارش نیز همانند گزارشات قبلی در رابطه با عدم تعلیق غنی‌سازی و یا تکمیل رآکتور اراک مطالبی ذکر شده که موضوع جدیدی نیست.
سلطانیه در عین حال تاکید کرد: که جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه از نظر فنی و حقوقی به دلیل آنکه رآکتور اراک قرار است رادیو داروهایی برای هزاران بیمار در کشور تولید کند و این نیز یک امر کاملا صلح‌آمیز و انسان دوستانه است قبول نخواهد کرد و لذا در نامه‌ای که اینجانب درباره موافقت ریاست سازمان انرژی اتمی به منظور بازدید از رآکتور اراک مرقوم نمودم ابراز امیدواری کردم که هر چه زودتر این رآکتور بتواند با تولید رادیو داروها نیاز بیمارستان‌های کشور را تامین کند.
وی با بیان اینکه اجازه بازرسی از رآکتور اراک نشان دهنده شفافیت در صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران می‌باشد گفت: ما به آن معدود کشورهای غربی‌ را که یا نابینا هستند و یا چشم خود را بر این حقایق روشن که در این گزارش منعکس شده نشان‌دهنده عزم جمهوری اسلامی در ادامه فعالیت‌های هسته‌ای و به موازات آن ادامه همکاری با آژانس است، بسته‌اند، می‌گوییم که حقایق را بنگرند و بیش از این با انگیزه‌های سیاسی فضای همکاری را مخاطره آمیز ننمایند و خود را در اذهان جامعه بین‌الملل بیش از این منزوی نکنند.
سلطانیه با اشاره به اینکه این آخرین گزارش البرادعی است، گفت: اگرچه بعضا از نحوه گزارشات مدیرکل خشنود نبودیم ولی اینکه البرادعی علیرغم فشارهای سیاسی بدون استثنا در تمام گزارشات به جرات اذعان کرده که شواهدی مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد یک گواهی بین‌المللی مبنی بر صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران است، قدردانی می‌کنیم.
وی اضافه کرد: در عین حال انتظار می‌رفت با توجه به اینکه موضوعات اصلی با آژانس همگی حل و فصل شده به صرف ادعای آمریکا که خود در این گزارش به عدم اصالت مدارک اذعان کرده این موضوع تاکنون ادامه نمی‌یافت لذا انتظار می‌رود مدیرکل بعدی با این بحث‌های سیاسی که فضای آژانس را که سازمانی فنی - تخصصی است ، مسموم نکند و به آن خاتمه دهد.
نماینده ایران در آژانس در پایان تاکید کرد: که بی‌تردید جمهوری اسلامی ایران کماکان به همکاری خود با آژانس همانطور که ریاست محترم جمهوری نیز تاکید کرده‌اند در چارچوب تعهدات خود ادامه می‌دهد ولی هیچگونه فشار سیاسی و اقداماتی فراتر از تعهدات قانونی را نمی‌پذیرد.
  
مشخصات مدیر وبلاگ
 
لوگوی وبلاگ
 

عناوین یادداشتهای وبلاگ
خبر مایه
بایگانی
 
لینک‌های روزانه
 
صفحه‌های دیگر
دسته بندی موضوعی
 
انتخابات88 ، سیاسی ، موسوی ، احمدی نژاد ، انتخابات ، ایران ، اسرائیل ، عکس ، ورزشی ، خاتمی ، رضایی ، ترکیه ، کروبی ، اوباما ، آمریکا ، فوتبال ، غزه ، طنز سیاسی ، طنز ، عکس ، ازدواج ، امارات ، خامنه ای ، امید ، انتخابات 88 ، انتخابات دهم ، آمریکا ، اعدام ، عرفه ، بوش ، فیلم ، فرانسه ، ماهواره ، میر حسین موسوی ، مقام معظم رهبری ، ناجا ، ناطق نوری ، نصرالله ، هرات ، وزارت خارجه ، وزیر رفاه ، ویدئو ، یالثارات ، مثل مادر ، مسکن ، مصباح ، مصر ، معجزه ، گزارش ، گلشیفته فراهانی ، لاریجانی ، لنگه کفش ، فرهنگ ، فرهنگی ، فلسطین ، قالیباف ، قرضاوی ، کاریکاتور ، کره شمالی ، بین الملل ، پرتو ، پل نیومن ، پوتین ، پیامک ، عشق ، عراق ، عربستان ، عکس برهنه ، غیرت ، فارس ، فاکس نیوز ، افغان ، البرادعی ، الجزیره ، اسلام ، اشیای عتیقه ، اصفهان ، اعتراض ، اجتماعی ، 22 بهمن ، sms ، آلمان ، استفتاء ، اردوغان ، انتخابات ریاست جمهوری ، انرژی هسته ای ، انصار ، انقلاب ، امام ، امر به معروف ، ایرانی ، ایرنا ، بن لادن ، خبرنگار ، دانشجو ، دانشگاه ، دوربین فیلمبرداری ، رادان ، رجبی ، تلویزیون ، تیم ملی ، جاسوس ، جشنواره فجر ، جنگ ، جوادی آملی ، جوان ، چهارشنبه سوری ، چین ، حائری ، حاج علی اکبری ، حجاریان ، حماس ، حمله نظامی ، رهبر ، رهبر معظم انقلاب ، رهبری ، روزنامه ، روسیه ، روی کین ، زنان ، سارکوزی ، سازمان ملل ، سازمان ملی جوانان ، سحر ، سریال ، سید حسن نصرالله ، سیگار ، شبکه ، شهید ، شیراز ، شیعه ، شکنجه ،
صفحات اختصاصی
 
لوگوی دوستان
 
دوستان
 
عاشق آسمونی عاشقان بتلیجه نمازخانه بوستان بهاره وبلاگ شخصی محمدعلی مقامی بندیر د نـیـــای جـــوانـی ... حبل المتین ... .::مرکز بهترین ها ::. بهترین آرزو هایم تقدیم تو باد. امُل PARANDEYE 3 PA تخریبچی انجمن تخصصی نرم افزارهای موبایل و اطلاعات کاربردی حمایت مردمی دکتر احمدی نژاد گل دختر کربلا همچنان جاریست کـــــلام نـــو شلمچه امام مهدی (عج) محفل یاران کلبه عشق کالبد شکافی جون مرغ تا ذهن آدمیزاد ! خبر روز .:: رویش عشق::. تکنولوژی کامپیوتر xXxرنـــــــــــگـــــــــارنـــــــــــــــگ xXx رنگارنگه سین جیم های اخلاقی .:: رمز موفقیت ::. تیشه های اشک ایحسب الانسان ان یترک سدی سیاست خط سوم پاک دیده آدمک ها آخوندها از مریخ نیامده اند!!! حسام سرا عشق الهی: نگاه به دین با عینک محبت، اخلاق، عرفان، وحدت مسلمین نه/ دی/ هشتاد و هشت ماه و مهر هرچه می خواهد دل تنگت بگو(مشاوره) خبر هفته سرایم بوانات نوشت گاه میم سین لبیک شاه علقمه متالورژی پر شکسته زورخانه باباعلی قافله شهداء ... تا ظهور... عشق سرخ امروز کدهای جاوا اسکریپت ( زازران )و فردا....... آرامش جاویدان در پرتو آموزه های اسلام دوزخیان زمین مذهبی سورتک زرقان پیامبر اعظم(صلی‏الله‏علیه‏وآله‏وسلم) - The Holy Propht -p.b.u.h ابن یاسین امام حسین (ع) .:: گاواره ::. تخیّلات خزان‌زده یک برگ بید ناگفته های آبجی کوچیکه عکس عــــشقـــــولـــــک رد پای . . . نورهدایت امیدزهرا فلورانس مهربون شب مهتابی شیعه مذهب برتر Shia is super relegion حــــــکـــــمـــــت آ بـــــــــــاد کشکول شمیم نگاهم برای تو بازمانده تنهای تنها حقیقت بهائیت مشکی رنگه عشقه عکس و شعر برای دوستداران هنر اگر علم در ثریا باشد مردانی از فارس به آن دست می یابند(پیامبرص) ولایت علیه السلام مشک عباس مسافری تاناکجا.مجله اینترنتی طنرناکجا آباد -نثرهای ادبی سیاوش شمیم حضور شهید سید محمد شریفی علوم قرآنی Quranic Sciences عصمت infallibility بصیرت حزب اللهی مدرنیته نقد مَلَس پوست کلف کسب درآمد از طریق اینترنت .: حرف دل :. هر چی که می خوای؟؟؟ اموزش . ترفند . مقاله . نرم افزار آر.پی.جی ‏زن وقایع تارنما سلطان عشق نسیمی از بهشت ... وبلاگ گروهی بصیرت موتور سنگین ... HONDA - SUZUKI ... موتور سنگین قدرت شیطان رویای معین سکوت بیگانه ، دختری در میان مردمان .... تفریح و سرگرمی ... وب سایت اختصاصی افسانه جومونگ کجایند مردان بی ادعا؟ تو میتونی !! دانلود سرگرمی عکس کلیپ آهنگ اس ام اس جک mp3 sms دنیای امروز ما صور اسرافیل بسم الله ارحم الرحیم دسته کلید پرشین رپ (((شفای زندگی))) از یک عباس خلوت تنهایی .: 20000000 :. السَلامُ عَلیکَ یا ابا عَبدِ الله الحُسَین (ع) اس ام اس عاشقانه « عـشقی » قالب های پارسی بلاگ وبلاگ ایران اسلام پرشین موزیک بهترینها برای شماست عاشقان پرسپولیس گفتمان مذهبی ++گوشی موبایل رایگان+ مرکز دانلود رایگان free Download بهترین نرم افزار و برنامها داستان و راه های توحید جویان بزرگ سئوالهای منتظر جواب ::::: نـو ر و ز ::::: بسم الله الرحمن الرحیم هانیبال اس ام اس سرکاری اس ام اس خنده دار و اس ام اس طنز viper حمایت از ایران او برای دم هر ثانیه ام رحمتی بود عظیم! جوکستان ، اس ام اس ، جوک ، لطیفه ، طنز ،jok+sms نفس عمیق روزگار غریبی است برادر . . . گل همیشه بهار تک ستاره حرفای خودمونی من قالب های پارسی بلاگ بهجان / behjan ازدواج موقت وچالش ها شمیم وصل معبر دلی که شکسته بود وبلاگ تخصصی ترفند کوثر چهاردیواری قلم رنجه خیلی دور _ خیلی نزدیک یه دانش آموز آوای حق تنها ترین تنها *** جزیره دانلود 2008 *** عشقولانه محمد پرسپولیسی فصل انتظار انصارالمهدی(عج) کشکول صادق آهستان فقط بالای 18+ بچه دانشجو ! EmroozNews.com Today's top news :: خبرهای برتر روز در امرو اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان شیراز ##پخش مستقیم حرم امام حسین ع## وب سایت شخصی مجتبی نیکنام ©©©©هاست ارزان و قدرتمند برای وبلاگ نویسان ©©©©©©© دکتر سید احمد رضا دستغیب .:: هیچ کس ::. دکتر سید احمد رضا دستغیب نوید شاهد زن مسلمان السلام علیک یا اباصالح المهدی پرواز به بی نهایت هر کی به هر جا رسید با دلش رسید گاه نوشتهایی درباره ی هیچ چیز و همه چیز نیازمندی ها بیا برگرد به خونه از هر دری... خاطرات کبوتران حرم عشق زلف یار منطقه‏ ممنوعه همشاگردی عقیدتی ، سیاسی پایگاه بسیج حضرت صاحب الزمان علیه السلام صیغه شب بیست و چهارم - ویژه حادثه بمب گذاری در شیراز ویژه نامه فاطمیه سایت نخلستان ویژه نامه فاطمیه سایت نخلستان ویژه نامه سفر مقام معظم رهبری به استان فارس ویژه نامه نمایشگاه کتاب ویژه نامه انفجار بمب شیراز سایت نخلستان ویژه نامه سفر مقام معظم رهبری به استان فارس نیمه خرداد به بعد مدیران فردا نخلستان ترور مردان خمینی ویژه نامه اعتکاف غزه gaza سوره حشر ویژه نامه محرم طنز سیاسی دیدگاه نوین دستگاه چاپ بنر دستگاه چاپ بنر

ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ