88/6/20
8:7 ع
88/6/20
8:2 ع
88/6/20
8:1 ع
88/6/20
8:1 ع
دراولین گاف ؛
وزیر نفت ریشه چالشهای نفتی را یافت!
به گزارش خبرنگار اقتصادی جهان در حالیکه در حال حاضر بیشترین چالش در بخش نفت را عدم سرمایه گذاری در این حوزه می دانند ،وزیر جدید نفت و وزیر سابق تجارتخانه گفته است: سرمایه گذاری های زیادی در سالهای گذشته انجام شده است اما بسیاری از این سرمایه گذاریها منجر به افزایش تولید ناخالص ملی نشده بلکه تنها ظرفیتهای را افزایش داده است.
وزیر نفت جدید سرمایه گذاری و افزایش ظرفیت تولید را منجر به افزایش تولید ناخالص ملی نمی داند که به نظر می رسد یافته های جدید وزیر محترم باشد.
جهت اطلاع باید گفت اگر ظرفیت های تولیدی هم افزایش یافته است ،باید در تولید ناخالص ملی خود را نشان می داده است و تولید ناخالص نیز افزایش می یافته است .
البته احتمال دیگری هم وجود دارد و آن این است که اطلاع غلط به عرض وزیر محترم رساندند.به این ترتیب که سرمایه گذاریهای صورت گرفته منجر به افزایش ظرفیت تولیدی هم نشده است.شاید هم اصلا سرمایه گذاری صورت نگرفته است .در هر حال از این موارد خارج نیست.
88/6/20
8:0 ع
88/6/20
7:30 ع
88/6/20
7:27 ع
حجتالاسلام دکتر جهانبزرگی استاد دانشگاه وحوزه وکارشناس مسائل سیاسی در جلسه هفتگی انصار حزبالله به تشریح روند شکل گیری نهضت دموکراسی خواهی در جنگ نرم پرداخت و با بیان اینکه این روند بعد از شکست استکبار در عرصه تهاجم نظامی و مأیوس شدن از آن در پروسه تسلط بر جهان وبه گونه ای دیگر تشکیل دنیای تکقطبی به رهبری آمریکا کلید خورد، افزود : برای جلوگیری از چند قطبی شدن جهان شامل قطب چین و روسیه، قطب اروپا که با اتحادیهاروپا میخواست سربلند کند، قطب شرق آسیا با اتحادیه احتمالی بین کره و ژاپن و اندونزی و مالزی و قطب کشورهای اسلامی، آمریکایی ها مصمم به ایجاد جهان تکقطبی به رهبری خودشان شدند.
از طرفی خاورمیانه قلب کشورهای اسلامی است که ممکن است بخواهند به عنوان یک قطب خود را مطرح کنند ، لذا باید خاورمیانه گرفتهشود و اگر این طور شد دیگر نظام چند قطبی در جهان سر بلند نخواهندکرد و ما می توانیم رهبری دنیا را به دست بگیریم.
این تحلیل گر مسائل بین الملل با بیان اینکه این سناریوها برای کشورهای عراق ، افغانستان ، سوریه ، سودان ، کره شمالی و لبنان و فلسطین و ایران تدوین شده بود افزود : اولین و دومین سناریو برای عراق و افغانستان بود و گاهی نیز اولویت ها را عوض می کردند ، یعنی اول عراق را بگیریم بعد افغانستان و گاهی برعکس.
وی در ادامه با بیان اینکه آمریکاییها قرار گذاشته بودند در سال 2003 به عراق حمله کردند و با زد وبندهایی که پشت پرده انجام دادند ، عراق را به تصرف خودشان درآوردند. در همان سال هم قرارگذاشتند که به ایران حملهکنند و حتی نیروهایشان را به سمت شلمچه حرکتدادند ، منتها کشورهای دیگری که درون عراق بودند را آنها موافقت نکردند و گفتند اگر چنین کاری را بکنید ما همراه شما نخواهیم آمد چون درگیری خیلی سخت خواهد شد و معلوم نیست اصلا منطقه خاورمیانه چگونهشود.
وی با بیان اینکه آمریکاییها در برخورد با جمهوریاسلامی به این نتیجه رسیدند که کار اطلاعاتی انجام دهند ، گفت : آنها گفتند از طریق جنگ که نتوانستیم ، پس بررسی کردند تا گروههای مسلح داخل ایران را تقویت کنند ، متوجه شدند که همه خلع سلاح شدهاند ، نه گروهی به نام «کومله» و «دموکرات» کردستان در داخل ایران عمل میکند ، نه جبههالتحریر در خوزستان ، نه سازمان بلوچستان آزاد. لذا نتیجه گرفتند که ایران را از طریق اپوزیسیون داخلی به هیچ وجه نمی توانند تضعیف کنند یا از بین ببرند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه دشمنان نظام اسلامی در تحلیلها و نشستهای خود به این نتیجه رسیدند که آن چیزی که در نظام اسلامی محوریت دارد ، محوریت «ولایت فقیه» است که در داخل ایران وجود دارد پس باید آن را به طریقی از بینببریم ، گفت : تقریبا تحلیلگران قوی خاورمیانه و همچنین تحلیلگران غربی و تحلیلگران داخلی که به آنها خط میدادند مثل دیده بان حقوق بشر، موسسه سوروس، یا موسسات دیگر از داخل، به غربی ها خط و تحلیل میدادند که در داخل ایران چه کار باید انجام داد. همه اینها به این نتیجه رسیده بودند که اگر «ولایت فقیه» در داخل ایران وجود داشته باشد، نمیتوانند تا پنجاه سال دیگر کاری انجام دهند و لذا بر آن شدند تا این محوریت حداقل تا حدی تضعیف شود.
وی به روند شکلگیری نهضت دموکراسیخواهی در کشور از سوی آمریکاییها اشارهکرد و افزود : آمریکاییها نهضت دموکراسیخواهی را در دانشگاهها از طریق دفتر تحکیموحدت شروع کردند وگروه دموکراسیخواهی توسط این جنبش از سالها پیش برای خودشان با تابلویی به همین نام شروع به کار کردند.
موثرترین سازمانی که در داخل ایران شناسایی کردند تا از طریق آن به این هدفی دست پیداکنند و بتوانند عواملی در داخل آن داشتهباشند و آنها را منبع خود قراردهند جبههمشارکت بود. چون هم گستردگی زیاد و هم یک سازماندهی قوی داشت و هم اینکه قبلا هم بسیاری از افرادشان در داخل ایران کار کردهبودند و توانایی خودشان را در قسمت های مختلف نشان دادهبود.
اینها در پایان دوره هشتساله آقایخاتمی تصمیم گرفتند که یک فرد دیگری که باز قبلا به آنها بها داده بود ، او را انتخاب کنند و در درون تشکیلات خودشان به تصویب رساندند تا از آقایهاشمیرفسنجانی بخواهند تا بیاید و کاندید شود تا اینکه بتوانند باز هم از او استفاده کنند. در آن دوره تمهیداتی فراهم شد و آقای معین در کنار کاندیداها قرار گرفت و رای این افراد که همه می خواستند دنبال آقای هاشمی باشند در دور اول شکسته شد و دور دوم هم که آقای هاشمی راینیاورد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به اینکه مشارکت ومجاهدین نتیجتا بعد از کنگره آبان ماه سال گذشته احساسکردند که آقایخاتمی موفق هست که منویات آنها را پیاده کند، لذا کنار او قرار می گیرند. اما افرادی هم پیدا می شوند که با ایشان شروع به مخالفت میکنند ، اضافه کرد : از جمله افراد موثری که با او مخالفت میکنند فردی است به نام «ابوالفضل فاتح» که در انگلستان درس میخوانده و در جهاد دانشگاهی فعالیت داشته و فرد دیگر محمدرضا تاجیک که مشاور رئیسجمهوری خاتمی در دوران هشتساله بوده که باز ایشان هم در انگلستان درس خوانده و ایشان هم مخالفت میکند. اما اینکه چگونه شد که خاتمی نظرش را تغییر داد و کنار کشید هنوز مجهول ماندهاست.
بدین ترتیب ستادهای آقایخاتمی در اختیار موسوی قرار میگیرد. البته ستاد قیطریه که امینزاده مسئولیت آن را بر عهده داشته، وظیفه تخریب کاندیداهای رقیب از جمله دکتر احمدینژاد را به عهده گرفتهبود و آن سیدی که سیدی 90 مشهور شد و علیه آقای احمدینژاد پخششده از جمله اینهاست.
متن کامل صحبتهای جهان بزرگی در شماره 539 هفتهنامه یالثارات به چاپ رسیدهاست.
88/6/20
7:26 ع
به گزارش فارس، یک روزنامه روس در گزارشی از احتمال برگزاری مناظره روسای جمهور ایران و آمریکا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک خبر داد.
روزنامه "آر.ب.کا دیلی " چاپ مسکو نوشت که "محمود احمدی نژاد " رئیس جمهوری ایران اعلام آمادگی کرده است که شخصا حاضر به بررسی مشکلات حاد موجود در روابط ایران-آمریکا در گفتگو با همتای آمریکایی خود است.
این روزنامه افزود: چنین ملاقاتی با حضور نمایندگان رسانه های گروهی جهانی می تواند در نیویورک و در زمانی که هر دو رئیس جمهوری در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت می کنند، انجام گیرد.
در این گزارش آمده است: البته رئیس جمهوری ایران پیش از این نیز بارها از رهبران آمریکا دعوت به مناظره کرده بود، ولی این بار بعید نیست که "باراک اوباما " دعوت وی را بپذیرد.
"دیوید میچل " تحلیلگر مرکز «هنری سیمونس» در واشنگتن میگوید: رئیس جمهوری ایران سخنران و طرف بحث خوبی است و بارها این مسئله را در تربیون سازمان ملل به اثبات رسانده است.
به عقیده وی، "جورج بوش " بطور کلی قادر نبود از عهده چنین استعدادی برآید، ولی مبارزات انتخاباتی در ایالات متحده نشان داد که اوباما تجربه شرکت در چنین مباحثات مهمی را دارد.
محمود احمدینژاد 16 شهریور در نشست خبری با رسانههای داخلی و خارجی با اعلام آمادگی خود برای مناظره با اوباما درباره مسایل مهم جهانی با حضور رسانهها، اظهار داشت: دوران حرکتها و توافقات پنهانی برای تعیین سرنوشت جهان به پایان رسیده است.
88/6/20
7:25 ع
سایت پارسینه نوشت:
در محافل سیاسی شنیده می شود یکی از پیشنهادات اصلی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا برای تعامل با ایران، ارائه شانزده فروند هواپیمای مسافربری ایرباس در قبال دارایی های بلوکه شده ایران در آمریکا است.
اوباما با این اقدام می خواهد هم پرونده دارایی های بلوکه شده ایران در آمریکا که یکی از محورهای اصلی اختلاف دو کشور را مختومه کند و هم با ارائه این شانزده ایرباس پیشرفته مشکلات روزافزون ناوگان هوایی ایران را از بحران خارج کند و به اصطلاح حسن نیت خود را به طرف ایرانی ابراز کند تا باب مذاکره مستقیم با رهبران ایران گشوده شود.
دارایی های بلوکه شده ایران در آمریکا به حدود 12 میلیارد دلار می رسد که شامل اموال دیپلماتیک، وجوه نقدی، اموال نظامی و غیر نظامی می شود و در پی حادثه 13 آبان 1358 از سوی ایالات متحده مسدود و توقیف شد.
بعدها در جریان اجرای مفاد بیانیه الجزایر بر پایه برخی استدلال های حقوقی اختلافاتی میان ایران و آمریکا بروز کرد که دو کشور برای حل اختلافات خود به دیوان داوری لاهه مراجعه کردند .دیوان داوری ایران_ ایالات متحده به عنوان یک راه حل برای پایان دادن به بحران بوجود آمده و همچنین موضوع ناشی از توقیف اموال ایران تاسیس شدکه تاکنون برخی از این اختلافات حل نشده باقی مانده است.
هنوز خبری مبنی بر رد یا قبول این پیشنهاد از سوی مقامات کشورمان منتشر نشده است.
88/6/20
7:22 ع