88/3/28
8:58 ص
برخی از نمایندگان ستادهای آقای کروبی در شعبات اخذ رأی در استان چهارمحال بختیاری که در شعبه محل مأموریت آنها حتی یک رأی هم به نام کروبی به صندوق ریخته نشده است در مقابل این سؤال که چرا با وجود رأی شخص شما یک رأی هم به نام کروبی در صندوق تحت نظارت آنها نیست؟ پاسخ داده اند از ستاد مرکزی در استان به ما گفته بودند اگر احساس کردید رأی کروبی قابل توجه نیست آن یک رأی خود را خراب نکنید و به نام موسوی بنویسید.
ما هم برهمین مبنا خودمان نیز به کروبی رأی ندادیم.
88/3/28
8:50 ص
اتحادیههای دانشجویی با صدور اطلاعیهای از دانشجویان و عموم مردم خواستند تا به منظور تاکید به برخورد با عوامل اصلی اغتشاشات اخیر در مقابل دادستانی تهران تجمع کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس، در اطلاعیه بسیج دانشجویی، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل و جنبش عدالتخواه دانشجویی آمده است: ما تشکلهای دانشجویی از عموم شهروندان غیور و همیشه درصحنه خصوصا دانشجویان آگاه دعوت میکنیم برای مطالبه موارد زیر از قوه قضاییه راس ساعت 10 صبح فردا 28 خرداد 88 در مقابل دادستانی تهران واقع در میدان 15 خرداد حضور به هم رسانند.
موارد مورد مطالبه به شرح زیر است:
1- برخورد قاطع، جدی و انقلابی با عوامل آشوبهای اخیر در تهران
2- صدور حکم دستگیری و محاکمه علنی فائزه و مهدی هاشمی به جهت ایفای نقش مستقیم در تحریک مردم برای آشوب و اغتشاش و سازماندهی اراذل و اوباش برای تخریب اموال عمومی و برهم زدند فضای روانی جامعه.
88/3/28
8:50 ص
نمایندگان ستادهای چهار نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر سه شنبه در نشستی دوستانه، در حضور حضرت آیتالله خامنهای، دیدگاههای خود را در باره انتخابات و مسایل مربوط به آن بطور صریح و شفاف بیان و مسئولان ذیربط نیز توضیحاتی را ارائه کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس، پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب نوشت؛ نمایندگان ستادهای چهار نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر سه شنبه در نشستی دوستانه، در حضور حضرت آیتالله خامنهای، دیدگاههای خود را در باره انتخابات و مسایل مربوط به آن بطور صریح و شفاف بیان و مسئولان ذیربط نیز توضیحاتی را ارائه کردند.
روایتی دیگر از این دیدار را در سطرهای زیر میخوانید:
عقربههای ساعت به 6 بعد از ظهر روز سهشنبه 26/03/88 نزدیک میشود. نمایندگان چهار نامزد فعال در صحنهی انتخابات دهم ریاستجمهوری کنار هم نشستهاند تا در یک فضای صمیمی و البته متفاوت (از نظر ارزیابی انتخابات) دیدگاههای خود را مستقیم و شفاف با "پدر ملّت " در میان بگذارند. "پدر ملّت " عنوانی بود که یکی از نمایندگان نامزدهای رأی نیاورده (که البته از دولتهای قبل مسؤولیت وزارت داشته است) برای حضرت آیتالله خامنهای بهکار برد.
ساعت 6 با ورود رهبر معظم انقلاب، هریک از نمایندگان چهار نامزد شروع به سخن کردند.
اول نماینده ستاد شیخالنامزدها (تعبیر حضرت آیتالله خامنهای برای آقای کروبی) سخن گفت که تقریباً با کم و زیادش توسط دیگر ستادها تکرار شد. چون به ترتیب سنّ نامزدها، نمایندگان ستادشان سخن گفتند، دومین نوبت به ستاد مهندس موسوی رسید.
برای سخن گفتن سومین نفر بین اینکه دکتر رضایی مسنتر است یا دکتر احمدینژاد، یک لحظه تردید شد که نماینده ستاد دکتر رضایی نقطه نظراتش را مطرح کرد و سپس نوبت به کمسنترین نامزد و ستاد وی، دکتر احمدینژاد رسید.
آقایان الویری، بهشتی و دانشجعفری از طرف ستادهای آقایان کروبی، موسوی و رضایی، هریک اشکالات و شبهاتی را که معتقد بودند به انتخابات وارد است، مطرح کردند. برخی از مطالب مربوط به فضای انتخابات و مواضع و عملکرد نامزد منتخب بود و برخی دیگر بهعنوان اشکالات روز رأیگیری و چگونگی اعلام نتیجهی انتخابات.
آنچه بهعنوان اشکالات مربوط به دورهی منتهی به روز رأیگیری مطرح شد، تقریباً همان مواردی بود که از سوی سه نامزد و یا حامیان آنها در مواجهه با نامزد منتخب مطرح شده بود و کم و بیش فرد ذینفع و یا حامیان وی به آنها پاسخ گفته بودند. در این جلسه نیز از سوی آقای ثمرههاشمی بهعنوان نمایندهی نامزد منتخب به آنها اشاره شد و البته اینها مواردی است که شورای نگهبان (که نمایندگانش به همراه نمایندگان وزارت کشور در جلسه حضور داشتند) خارج از حیطهی قانونی صلاحیت خود برای رسیدگی میداند. این موضوعی بود که از سوی آقای کدخدایی به نمایندگی از طرف شورای نگهبان در جلسه مطرح شد.
موارد مطروحهی دیگر که بهعنوان "اشکالات مربوط به روز رأیگیری و چگونگی اعلام نتیجه " مطرح شد، علاوه بر کلیات، نکاتی مثل کمبود تعرفه و چگونگی و میزان صدور کارت برای ناظران نامزدها در شعب اخذ رأی را در بر میگرفت که در گزارش آقای دانشجو رئیس ستاد کشور و آقای کدخدایی نماینده شورای نگهبان به دو مورد مشخص و مصداقی فوق پرداخته شد. البته تفاوتهایی بین آنچه طرفهای ذینفع (ستاد نامزدها) و طرفهای ذیربط (شورای نگهبان و وزارت کشور) مطرح کردند، وجود داشت.
حضرت آیتالله خامنهای در این جلسه، همچنان که خود در ابتدا تأکید کردند، میخواستند بیشتر حرف افراد حاضر را که به تعبیر ایشان همگی متعلّق به خانوادهی انقلاب هستند، گوش کنند و لذا کوتاه سخن گفتند ولی چند مطلب را مورد تأکید قرار دادند که به این مضمون بود:
اول آنکه انتخابات مظهر وحدت ملی است و نباید اجازه داد به انشقاق ملی تبدیل شود.
دوم آنکه ملّت ایران هویتی یکپارچه دارد. آنهایی که 24 میلیون رأی به نامزد منتخب دادند، به همان اندازه دل در گرو انقلاب و نظام داشتند که 14 میلیون دیگر. چرا که 39 میلیون رأیدهنده وجه مشترکشان دلبستگی به جمهوری اسلامی بود و وجه افتراقشان در رأی به این یا آن نامزد.
سوم آنکه همهی نامزدهای فعال در انتخابات و حامیان آنها نباید بهگونهای سخن بگویند و یا رفتار کنند که منجر به تحریک و عصبانیت طرف مقابل شود.
چهارم اینکه ایجاد اغتشاش و آشوب، خواست دشمن است و هیچ نسبتی با نامزدها ندارد و امری محکوم است. همگان از نامزدها گرفته تا جمع حاضر (ستادها و حامیان آنها) به صراحت و علنی علیه این اعمال خشونتآمیز که بعضاً جنایت است، موضع بگیرند.
پنجم آنکه اشکالات و شبهات نامزدها باید رسیدگی شود و توسط مرجع قانونی که شورای نگهبان است تعیین تکلیف گردد.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان تأکید کردند: همچنانکه قبلاً گفتهام و از جمله در دیداری که آقای موسوی با اینجانب داشت تأکید کردم و قرار شد چنین شود، شما هر اشکال و شبههای که دارید، بهطور مشخص و روشن به شورای نگهبان (به عنوان مرجع قانونی) اعلام کنید تا طبق قانون به آن رسیدگی شود. اینجانب به شورای نگهبان تأکید کردهام که حتی اگر لازم شد، صندوقهایی را بازشماری کنند، این کار انجام شود.
عقربههای ساعت به 7 بعدازظهر رسیده است و وقت جلسه به اتمام رسیده اما پس از پایان وقت و به هنگام صرف چای و شیرینی، بعضیها از فرصت استفاده میکنند و نکتهای و یا خاطرهای میگویند.
آقای مرتضی الویری- یکی از نمایندگان ستاد آقای کروبی ـ اشاره میکند که خطبهی عقد وی قبل از انقلاب در حضور حضرت آیتالله خامنهای خوانده شده و رهبر معظم انقلاب میافزایند که من از طرف پدر همسر ایشان در جلسهی عقد حضور داشتم و آیتالله طالقانی از طرف آقای الویری و از میزان مهریهی ایشان و خانواده اصیل همسرشان سخن میگویند.
آقای عباس آخوندی- یکی از نمایندگان ستاد مهندس موسوی- نقل میکند که فردای برگزاری انتخابات دوم خرداد که منجر به پیروزی آقای خاتمی شد، قبل از اعلام نتیجهی آرا، آقای ناطق نوری بیانیهی تبریک به آقای خاتمی را نوشته و ارسال کرد.
آقای رسول منتجبنیا که از سوی ستاد آقای کروبی در جلسه حاضر است، پیشنهاد میکند برای اینکه هم رسیدگی توسط مرجع قانونی (شورای نگهبان) انجام شود و هم اعتماد نامزدها تأمین شود، در جلسهای که موضوع بررسی و یا بازشماری انجام میشود، نمایندگان نامزدها بهعنوان ناظر حضور داشته باشند.
حضرت آیتالله خامنهای ضمن تأئید این پیشنهاد از اعضای شورای نگهبان حاضر در جلسه میخواهند که امکان حضور و نظارت نمایندگان نامزدها را برای رسیدگی و حتی بازشماری فراهم کنند و میافزایند: نامزدها اگر شکایتی دربارهی آراء صندوق خاصی دارند، همان صندوق و صندوقهای مورد شکایت بازشماری شود و حتی میتوان تصادفی تعدادی از صندوقها را بازشماری کرد تا هیچ شبههای باقی نماند
88/3/28
8:49 ص
88/3/28
8:48 ص
88/3/28
8:48 ص
88/3/27
10:38 ع
به گزارش شبکه ایران، یک موسسه آمریکایی مستقل با نام "آینده بدون ترس"
(Terror Free Tomorrow) که با حمایت نشریه آمریکایی واشنگتن پست، یک نظرسنجی در مورد انتخابات ایران پیش از برگزاری انتخابات ایران انجام داده بود، با انتقاد از برخی دولتمردان این کشور که "تشکیک در سلامت انتخابات ایران" را مورد حمایت قرار داده بودند، ضمن انتشار دوباره نتایج نظرسنجی خود اعلام کرد: براساس نتایج این نظرسنجی، پیروزی با فاصله محمود احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری قطعی بوده است.
در صفحه اول گزارش 70 صفحهای نظرسنجی این مرکز مستقل آمریکایی، نتیجه نهایی نظرسنجی که پیشبینی صدرنشینی احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری ایران است، منتشر شده و در مورد نحوه این نظرسنجی چنین نوشته است:
- این نظرسنجی در تمامی استانهای ایران و به صورت تلفنی صورت گرفته است.
- انجام این نظرسنجی به طور کاملاً مستقل بوده و تماسهای تلفنی از برخی کشورهای همسایه انجام میشده است.
- در صفحه سوم این گزارش آمده: بر خلاف برخی نظرسنجیهای صورت گرفته که شبهه وجود جهتگیری در آنها میرود، نظرسنجی این مرکز که سومین نظرسنجی مشابه طی دو سال اخیر بوده است، از تاریخ 11 تا 20 ماه می میلادی و با پرسش از جامعه نمونهای بوده است که به تناسب جمعیت استانهای ایران از تمامی استانها انتخاب شدهاند.
برخی نتایج و نمودارهای بدست آمده در نظرسنجی مرکز آمریکایی "فردای بدون ترس" که پیش از انتخابات انجام شده است:
سوال: به چه کسی در انتخابات ریاستجمهوری رای میدهید؟ احمدینژاد 34درصد، موسوی 14درصد، 27درصد هنوز نمیدانم، 2درصد کروبی، 1 درصد رضایی
نمودار:
برخی دیگر از نتایج تحلیلی نظرسنجی مبتنی بر این بوده است که 8989 درصد ایرانیان گفتهاند که در انتخابات ریاستجمهوری شرکت خواهند کرد.
نظرسنجی نشان داد، 87 درصد از ایرانیان فارس زبان، 94 درصد از آذری زبانها و نزدیک به 90 درصد از دیگر اقوام ایرانی، تصمیم به شرکت در انتخابات دارند.پ
از هر 10 ایرانی، هفت نفر معتقدند که انتخابات آزادانه و عادلانه برگزار خواهد شد و تنها یک نفر فکر میکند که انتخابات آزاد و عادلانه نخواهد بود.
در حالی که تبلیغات داخل ایران بر روی آذری بودن میرحسین موسوی تاکید میکند و این تصور در داخل کشور وجود دارد که وی رای بیشتر آذریها را کسب خواهد کرد اما نتایج نظرسنجی نشان میدهد که موسوی تنها رای 16 درصد آذریزبانها را کسب میکند.
62 درصد از مصاحبه شوندگان نیز در پاسخ به پرسشی در رابطه با سرزمینهای اشغالی تصریح کردند که مخالف هرگونه معاهده هستند که رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسد و همچنین از نبرد مسلمانان برای نابودی این رژیم حمایت میکنند.
در سوال دیگری، 64 درصد پاسخگویان از حمایتها و کمک دولت ایران به گروههای مبارز فلسطینی اعلام حمایت کردهاند.
88/3/27
10:37 ع
یکی از آن شبهای داغ انتخاباتی که محمود احمدی نژاد در مناظره با آخرین نخست وزیر اعلام کرد که نه تنها میرحسین موسوی بلکه دو دولت گذشته و به خصوص هاشمی رفسنجانی در مقابل وی قرار گرفته است شاید برخی عمق تحلیل رئیس جمهور را در نیافتند، اما احتمالا این روزها همگان فهمیده اند که احمدی نژاد آن روز از کدام حقیقت سخن میگفت.
حمایتهای هاشمی رفسنجانی از میرحسین موسوی اگرچه به روزهای بسیار دور بر میگردد، اما وعده پشتیبانی همه جانبه هاشمی به میرحسین موسوی پیش از انتخابات نیز داده شده بود.
آخرین گام هاشمی در این زمینه حمایت روانی-رسانه ای از موسوی در روزهای منتهی به انتخابات بود.
هاشمی در این راستا با نگارش و انتشار نامه ای خطاب به رهبر معظم انقلاب،عملا کشور را به برانگیخته شدن آتشفشان آشوب ها در خیابان ها و میادین شهر تهدید کرد.
این روزها و پس از برگزاری انتخابات دهم و اعلام نتیجه آن، "آشوبهایی" که هاشمی از آن سخن می گفت محقق شده است و این در حالی است که در تمامی این روزها رفسنجانی سکوت رسانه ای کرده است.
با این وجود و علی رغم اینکه رهبر معظم انقلاب نامزدهای انتخابات را به حفظ آرامش و پیگیری اتهامات خود از طرق قانونی دعوت کرده اند ستاد انتخاباتی موسوی گهگاه حامیان خود را به برگزاری راهپیمایی دعوت می کند؛ راهپیمایی هایی بدون مجوزی که نقطه مشترک همه آنها آشوب و خسارت به اموال عمومی است.
در ادامه این راهپیمایی های بدون مجوز در حالی که مردم تهران به میدان ولیعصر آمده بودند تا اعتراض خود را نسبت به آشوب های شب های گذشته اعلام کنند و حامیان نامزدهای معترض را به آرامش دعوت کنند، عده ای از هواداران موسوی مقابل سازمان صدا و سیما تجمع کردند.
اما نکته قابل توجه در تجمع غیرقانونی روز گذشته حضور فائزه هاشمی رفسنجانی در میان تجمع کنندگان بود، تجمعی که خود موسوی نیز آن را نادرست اعلام کرد!
فائزه هاشمی که روز دوشنبه هم در میدان آزادی حاضر شده بود تا معترضین به نتایج انتخابات را تشویق به ادامه اعتراضات کند، روز گذشته به هواداران موسوی گفت: از همه هواداران "خود" میخواهیم که همینطور در خیابانها بمانند و به تجمع های خود ادامه بدهند.
فائزه هاشمی در حالی هواداران میرحسین موسوی را "هواداران خود" نامید و از آنها خواست که در صحنه بمانند که پیش از این احمدی نژاد در مناظره تلویزیونی اعلام کرده بود که اکنون هاشمی رفسنجانی در مقابل وی قرار گرفته و نه میرحسین موسوی به تنهایی.
دختر رئیس جمهور اسبق همچنین با ادعای اینکه تقلب در این انتخابات "محرض" است، انتخابات دهم را انتخاباتی "غیر دموکراتیک" توصیف کرد و از هواداران خواست تا روز چهارشنبه هم در میدان هفت تیر تجمع کنند.
فائزه هاشمی در مصاحبه روز دوشنبه خود هم گفته بود : در انتخابات سال 84 که "بابام " رای نیاورد،در انتخابات تقلب شده بود.
دختر رئیس مجمع تشخیص در پایان از حاضرین در این تجمع خیابانی خواست که لحظه ای در "استیفای حق" خود کوتاه نیایند.
88/3/27
10:36 ع
88/3/27
10:35 ع
یک روز از دیدار مقام معظم رهبری با نمایندگان چهار کاندیدای حاضر در انتخابات دهم ریاست جمهوری میگذرد. رهبری در این دیدار همگان را به آرامش دعوت کردند: "هم، آن کسانی که اکثریت را بدست آورده اند و هم آن کسانی که موفق به کسب اکثریت نشده اند، باید با صبر و بردباری و حفظ ظرفیت لازم، در رفتار و حرکات خود مراقبت کنند."
حالا یک روز از آن دیدار می گذرد و همه مردم با توجه به وقایع ناگوار پیش آمده در شبهای اخیر، انتظار رفتاری آرامشبخش از کاندیداها دارند.
با وجود چنین انتظاری، امروز بیانیهی دیگری از سلسله بیانیه های میرحسین موسوی برای دعوت حامیانش "به حضور در صحنه" منتشر شد.
در این بیانیه او از حامیانش خواسته که فردا، پنجشنبه، با حضور در مراکز گوناگون و با استفاده از نمادهای سوگواری، همدردی خود را با بازماندگان کسانی که در اغتشاشات اخیر "شهید" شده اند، اعلام کنند.
صدور بیانیه های پی در پی از سوی موسوی که در آن ها مردم به حضورهای خیابانی دعوت می شوند در حالیست که به گفته سخنگوی شورای نگهبان، این نامزد انتخابات اخیر تا کنون برای اثبات ادعای خود درباره مخدوش بودن انتخابات حتی یک برگ سند هم ارائه نکرده است.
با این حال شباهت عجیب ادبیات این بیانیه ها با بینیه های سازمان مجاهدین،تناقض میان حضور دوستانه و مودبانه دیروز نمایندگان موسوی در محضر رهبر انقلاب با آنچه امروز به عنوان بیانیه از سوی وی صادر شده است را حل می کند.
در این زمینه تحلیل کارشناسان رسانه ای حاکیست که بیانیه های مذکور نتیجه تصمیمات خودسرانه حلقه متخصصین جنگ روانیای است که این روزها نزدیک به موسوی است.
حضور افرادی چون "محمدرضا تاجیک" و "علی ربیعی(عباد)" در حلقه اول، و ارتباط تنگاتنگ این حلقه با تیم جنگ روانی مشارکت متشکل از افرادی چون "خسرو تهرانی" و "سعید حجاریان" در ستاد موسوی پیش از این نیز مشخص بود که با اهدافی برای بعد از انتخابات انجام میشود.
این گروه در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی با بودجه نهاد ریاست جمهوری به انگلستان و برخی کشورهای دیگر اروپایی اعزام و در آنجا دوره های عالی "جنگ روانی" و "بحران" را گذرانده بودند.
با این حال موسوی نیز که سه روز پیش به دیدار رهبر انقلاب شتافته بود و فرمایشات ایشان درباره لزوم پیگیری قانونی ابهامات را پذیرفته بود،در برابر این رفتارهای خودسرانه مقاومت نمی کند.
گفتنی است مقام معظم رهبری در دیدار با میرحسین موسوی، با اشاره به تحریکات دشمن و برخی طراحیهای پشت صحنه برای به آشوب کشاندن خیابانها خطاب به آقای موسوی فرمودند:" جنس شما با این گونه افراد متفاوت است و لازم است کارها را با متانت و آرامش پیگیری کنید