88/4/5
12:3 ع
شماره 1 |
شماره 2 |
شماره 3 |
شماره 4 |
شماره 5 |
شماره 6 |
شماره 7 |
شماره 8 |
شماره 9 |
شماره 10 |
شماره 11 |
شماره 12 |
شماره 13 |
|||
شماره 17 |
شماره 18 |
شماره 19 |
شماره 20 |
شماره 21 |
شماره 22 |
شماره 23 |
شماره 24 |
شماره 25 |
88/4/5
11:57 ص
فائزه هاشمی بدون تعهد و وثیقه آزاد شد. صبح امروز نیز 4 نفر دستگیر شده خاندان هاشمی آزاد شده بودند.
به گزارش کمیاب نیوز از خبرنگار ثانیهنیوز، عصر شنبه پنج تن از اعضای خانواده اکبر هاشمی رفسنجانی که در بین آنها فائزه هاشمی نیز به چشم میخورد توسط ماموران امنیتی شناسایی و با حکم مرجع قضایی دستگیر شده بودند.
فائزه هاشمی، دختر وی، همسر حسین مرعشی، دختر مرعشی و خواهر زن وی از جمله دستگیر شدگان خاندان اکبر هاشمی بودند.
وی در خیابان نواب تهران در حوالی میدان جمهوری اسلامی در حالی که با سخنان افراطی و تند در حال تحریک و تشویق اغتشاشگران به همراه پنج تن از اعضای خاندان اکبر هاشمی رفسنجانی بود، دستگیر شد.
وی و پنج عضو خاندان اکبر هاشمی، تحریک اغتشاشگران را از میدان توحید آغاز و تا حوالی میدان جمهوری اسلامی ادامه دادند و در نهایت در حوالی میدان جمهوری اسلامی با حکم مرجع قضایی دستگیر شدند.
صبح بعد از دستگیری، به جز فائزه هاشمی، سایر خاندان اکبر هاشمی آزاد شدند ولیکن فرزند هاشمی حاضر به تعهد نشد که فاطمه هاشمی در تماس با مسولین قضایی خواستار آزادی وی میشود که به وی گفته شده است: «خانم فائزه هاشمی حاضر به ارایه تعهد نشده است»
فاطمه هاشمی نیز در پاسخ میگوید: «غلط کرده، بگذارید من بیایم بزنم توی دهنش، باید تعهد بده، شما هم آزادش کنید.»
با این همه فشار به مرجع قضایی افزایش مییابد که در نهایت، امشب وی بدون تعهد و وثیقه آزاد شد.
همچنین شب گذشته حسین مرعشی در تماس با مرجع قضایی با اصرار و بعضا خواهش و التماس آزادی زنان خاندان هاشمی را خواستار شده بود.
مهدی هاشمی نیز به عنوان یکی از سر شاخههای اغتشاش و تجمع در نا آرامیهای میدان توحید حضور داشته که پس از شناسایی بلافاصله متواری شده است.
همچنین حسن لاهوتی فرزند فائزه رفسنجانی نیز عصر یکشنبه در گفتوگو با تلویزیون بیبیسی فارسی بازداشت مادرش به عنوان عامل آشوب را تأیید کرد.
وی در این زمینه توضیح داد: در راهپیمایی روز شنبه در خیابان آزادی ساعت 5 بعد از ظهر، مادر، خواهرم و یکی از بستگان از سوی افراد غیر انتظامی بازداشت شدند.
لاهوتی گفت: مادرم را بعد از شناسایی و نه بهعنوان تظاهرکننده بازداشت کردند. نیروهایی که ایشان را بازداشت کردند، نیروهای انتظامی نبودند، بلکه نیروهای امنیتی بودند.
وی در پاسخ به سؤال بیبیسی درباره اتهام وارده به مادرش گفت: تشویق مردم برای تظاهرات و شرکت خود وی در این تظاهرات. یعنی وی را بهعنوان عامل آشوب بازداشت کردند.
لاهوتی همچنین ادعا کرد: به همراهان مادرم گفتند که میتوانند بروند، ولی خود ایشان (فائزه هاشمی) باید بمانند و تعهد بدهند.
گفتنی است روز پنجشنبه تعدادی از دانشجویان در تجمع مقابل دادستانی تهران درخواست بازداشت و محاکمه فائزه هاشمی را به اتهام تحریک و دعوت مردم به حضور در تجمعات غیرقانونی و آشوبها را مطرح کرده بودند.
88/4/5
11:54 ص
همه سرخوردگیها و نارضایتیهای اعضای تحریریه موقت و دائم تلویزیون فارسی صدای آمریکا، به همین مساله که احمد باطبی (اپوزیسیونی که اخیراً به این شبکه تلویزیونی پیوسته) ختم نمیشود و مشکلات کارکنان ایرانی صدای آمریکا فراتر از بازرسیهای بدنی و بدرفتاریهای کلامی و فیزیکی است.
امیرعباس فخرآور:صدای آمریکا توسط مافیای حاکم بر اپوزیسیون هدایت میشود
پس از موج اول تغییرات مدیران کل و سردبیران تلویزیون فارسی صدای آمریکا و برکنار شدن « کامبیز محمودی » اکنون بسیاری از همکاران این رسانه شرایط کار در صدای آمریکا را مساعد نمیدانند.
«شیلا گنجی» مدیر بخش فارسی صدای آمریکا که زیر نظر BBG فعالیت میکند، «امیر فخر آور» و «آوی داویدی» را به دلیل بیکفایتی از کار برکنار کرد و در نهایت پیگیریهای سنای آمریکا درخصوص تخلفات برخی مدیران میانی، مجریان و پرسنل بخش فارسی و رسواییهای به بار آمده منجر به برکناری شیلا گنجی و کامبیز محمودی از سمتهایشان شد.
درا ین میان امیرعباس فخرآور در وبلاگ شخصیاش نوشته است: "با خودم عهد کرده بودم که تا پایان کار مدیریت بخش فارسی صدای آمریکا به موضوع دیگری نپردازم . ولی این روزها که مدیران بخش فارسی نفسهای آخر را میکشند و از سوی دیگر این بحث اپوزیسیون هم به طریقی اسرار آمیز با مدیریت بخش فارسی ارتباط فامیلی! پیدا کرده تصمیم گرفتم سریال" ژوراسیک پارک " را در خصوص روابط مافیایی حاکم بر اپوزیسیون ورشکسته به رشته تحریر درآورم."
اما بعد از ماجرای جنجالی و پر سر و صدای جدایی «لونا شاد» مجری برنامه تفریحی و سرگرمکننده " شباهنگ " در صدای آمریکا به دلیل اختلاف نظر میان وی و «بهروز صور اسرافیل» در پاییز 1387، عمق اختلافات و مشکلات درونی این شبکه روشن شد و این موضوع به صورت جدی مطرح شد که برخی دیگر از چهرههای مطرح این تلویزیون نیز قصد جدایی از این مجموعه دارند.
از جمله میتوان به احمد باطبی چهره جنجالی و از دوستان نزدیک سازمان مجاهدین خلق اشاره کرد. وی که یکی از سازماندهندگان برپایی کمپینهای حمایت از اردوگاه اشرف منافقین در عراق و از مخالفان برچیده شدن این پایگاه در خاک عراق بود به دلیل مشارکت در برپایی یک راهپیمایی همزمان با سفر محمود احمدینژاد به شهر نیویورک، از سوی پلیس ضدتروریستی این شهر بازداشت و کارت خبرنگاری صدای آمریکا از وی ضبط گردید. این مساله خشم بسیاری از چهرههای مخالف سازمان مجاهدین خلق را در VOA نسبت به وی برانگیخت.
یکی دیگر از مشکلات VOA، موضوع دستمزدها در صدای آمریکاست به طوریکه احمد باطبی روایت جالبی از مشکلات مالی خود در وبلاگش مینویسد: " من فقط یک دست کت و شلواری را که تو مصاحبهها میبینید دارم. همه جا با همان میروم . فقط کراواتها رو عوض میکنم ... . وقتی به خانه میرسم پیراهنم را میشویم ؛ در خانه لگن ندارم و برای همین تو کشوی پلاستیکی کمدی که تو اتاق است آب میریزم و مثل یک تشت ازش استفاده میکنم ". تارنمای شخصی احمد باطبی ( هشتم سپتامبر 2008 )
این مشکلات نیز موجبات جدایی تدریجی احمد باطبی را از VOA دامن زده است.
از دیگر موارد اختلاف بروز کرده در صدای آمریکا میتوان به اختلاف میان « محسن سازگارا » کارشناس برنامههای صدای آمریکا با « علیرضا نوریزاده » از روزنامهنگاران سلطنتطلب نزدیک به بهروز صور اسرافیل اشاره کرد.
در همین حال، دیگر رسانههای اپوزیسیون نیز خبر از جدایی دیگر خبرنگاران VOA از این مجموعه میدهند. در این میان میتوان به خبرنگارانی چون « وفا مستقیم »، « کوروش صحتی »، « نازی بیگلری » و « گیتی آرین » اشاره کرد.
اما این همه اتفاق، چرا به یکباره میافتد؟
ورود بهروز صور اسرافیل به بخش فارسی VOA که با اظهار تعجب و تردید بسیاری همراه بود، نقش اصلی در این ماجرا دارد. بهروز صور اسرافیل که از گردانندگان تلویزیونهای «لس آنجلسی» بود در چند سال اخیر با مجموعه عملکردی که در کارنامهاش ثبت کرد خود را مورد تمسخر بینندگان شبکه تلوزیونیاش قرار داد و به همین خاطر بود که ورود و تصدی مسئولیت از سوی وی در VOA با اعتراض بسیاری از نیروهای دیگر این رسانه همراه بود.
صوراسرافیل در شبکه تلویزیونی ماهوارهای خود
اینکه VOA چه روندی را طی کرده تا اینک به بهروز صور اسرافیل رسیده است خود موضوعی مستقل است که در حوصله این نوشتار نمیگنجد اما ریزش نیروی شدید در VOA نشان از نگاه منفی است که به وی در میان نیروهای اپوزیسیون وجود دارد. از طرفی عملکرد نامناسب وی به خصوص نوع برخوردهایی که از وی نسبت به بانوان روایت شده و البته موجب تندتر شدن سیر جدایی نیروهای زن از این مجموعه نیز شده است، نشان میدهد VOA تا چه حد به افول نزدیک شده است.
از طرفی دیگر سیر نفوذ رو به گسترش نوریزاده موجب خشم بسیاری از کارکنان این رسانه شده است؛ به طوری که نحوه تهیه اخبار و بر انگیختن حساسیت برخی از نیروهای این رسانه در مورد برخی مفاهیم ملی مانند استفاده از واژههای مجعول «خلیج» برای « خلیج فارس » یا « شط العرب » به جای « اروندرود » را از اشتباهات فاحش نوریزاده میدانند. وی که از سالهای قبل با مطبوعات عربی همکاری داشته هیچ ابایی در به کار بردن چنین واژههایی ندارد و همین موضوع درگیری دیگری را میان وی و بهروز صور اسرافیل فراهم کرده است.
تلویزیون فارسی صدای ْآمریکا که با هزینه مستقیم دولت فدرال ایالات متحده و با پول مالیات دهندگان این کشور اداره میشود در حالی در سال میلادی گذشته 25 میلیون دلار هزینه کرده است که عملاً با توجه به مشکلاتی که پیش رو دارد تبدیل به محفلی برای حرکات صوراسرافیل شده و با جدایی تعداد زیادی از نیروهای قدیمی، شبکه تلویزیونی صدای آمریکا تا حد یک شبکه تلویزیونی «لس آنجلسی» تنزل رتبه یافته است.
88/4/5
11:31 ص
نتایج نظرسنجی 2روز قبل انتخابات یک مرکز نزدیک به موسوی
یکی از استدلالها در زمینه قابل پیشبینی بودن پیروزی دور اول دکتر احمدینژاد و شکست میرحسین موسوی که تاکنون وی و حامیانش هیچ پاسخی به آن ندادهاند، نتایج نظرسنجیهایی بود که پیش از انتخابات از سوی مراکز مختلف افکارسنجی انجام شد.
به گزارش رجانیوز، نکته قابل توجه در این نظرسنجیها آن بود که با وجود آنکه توسط مراکز مختلف و با گرایشهای سیاسی بعضاً متضاد انجام شده بود، در نتایج تمامی آنها، دکتر احمدینژاد با رأی بالاتر از 50 درصد (حدود 60 درصد) پیروز دور اول دانسته شده و رأی موسوی نیز در حدود 30 درصد پیشبینی شده بود.
رجانیوز در حالی که پیش از این نظرسنجیهایی از مرکز تحقیقات صداوسیما، اداره پژوهش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و یک نهاد امنیتی را منتشر کرده بود، اما نتیجه نظرسنجی 2 روز قبل از انتخابات، مرکز افکارسنجی جهاد دانشگاهی (ایسپا) از این جهت که به لحاظ سیاسی گرایش غیرقابل انکاری به صورت سنتی در جهاد دانشگاهی به طیف چپ سیاسی وجود دارد، حائز اهمیت است.
بنا بر نتایج این نظرسنجی که در روزهای 19 و 20 خرداد انجام شد و با ذکر عنوان محرمانه، از انتشار نتایج آن حتی بعد از انتخابات و اعلام نتایج رسمی انتخابات خودداری کردهاند، از میان نمونه آماری که تا آن تاریخ برای شرکت در انتخابات تصمیم به مشارکت گرفته بودند، 56،2 درصد گفتهاند به احمدینژاد و 29،8 درصد به موسوی رأی میدهند که در مقایسه با نتایج نهایی مشخص میشود که رأی هر دوی این کاندیداها بین 4 تا 5 درصد کمتر ارزیابی شده بود که این میزان خطا در نظرسنجیهای معتبر پذیرفته است.
رجانیوز، برخی از بخشهای این نظرسنجی را عیناً منتشر میکند تا بلکه موسوی و حامیانش با دقت در نتایج نظرسنجی مرکزی که از حیث سیاسی به وی گرایش داشته است، نسبت به ادامهی طرح ادعاهای غیرمستند خود تأمل کنند.
جامعه آماری و اندازه نمونه
جامعه آماری این طرح کلیه شهروندان بالای 18 سال ایرانی از کلیه اقشار وگروه های اجتماعی در زمان اجرای طرح است. شیوه نمونه گیری این نظرسنجی به صورت چند مرحله ای (طبقه ای- خوشه ای) و در سطح ملی است.
نمونه تحت بررسی در این مطالعه شامل 13907 نفر از شهروندان ایرانی می باشد که توزیع آن در استان های مختلف در جدول شماره 1 آمده است. لازم به ذکر است تا لحظه تدوین گزارش، اطلاعات مربوط به استان های کرمان و بوشهر دریافت نشده است.
جدول 1- توزیع فراوانی پاسخگویان به تفکیک استان محل سکونت
سن
میانگین سنی نمونه 36.29 سال بوده است. توزیع سنی پاسخگویان در گروه های مختلف سنی به شرح زیر بوده است:
جدول2- توزیع فراوانی پاسخگویان به تفکیک سن و محل سکونت
28.3 درصد پاسخگویان در گروه سنی 25-18 سال، 27.4 درصد در گروه سنی 35-26 سال، 19 درصد در گروه سنی 45-36 سال، 13.6 درصد در گروه سنی 55-46 سال و 11.1 درصد بالای56 سال سن داشتند.
تحصیلات
توزیع پاسخگویان در مقاطع مختلف تحصیلی بدین گونه است: 8.9 درصد پاسخگویان بی سواد، 15درصد دارای تحصیلات ابتدایی، 9درصد راهنمایی، 42.1 درصد دارای تحصیلات متوسطه و دیپلم، 21.8 درصد کاردانی و کارشناسی و همچنین 1.7 درصد پاسخگویان دارای تحصیلات تکمیلی بوده اند.
جدول 3- توزیع فراوانی پاسخگویان برحسب تحصیلات
یافته های نظرسنجی
در این بخش یافته های نظرسنجی ارائه خواهد شد.
1- پیگیری برنامه های انتخاباتی صدا و سیما
به عنوان اولین سؤال از پاسخگویان پرسیده شد که "شما تا چه اندازه برنامه های صدا و سیما درخصوص انتخابات را پیگیری می کنید؟" در کل 63.5 درصد پاسخگویان گفته اند که به میزان زیاد و خیلی زیاد اخبار انتخابات را پیگیری می کنند و در مقابل 17.6 درصد افراد خیلی کم و کم، اخبار انتخابات را پیگیری می کنند.
جدول4- میزان دنبال کردن برنامههای صدا و سیما درخصوص انتخابات ریاست جمهوری
2- صداقت کاندیداها در مناظرههای تلویزیونی
با توجه به مناظره های کاندیداهای مختلف که در روزهای گذشته از تلویزیون پخش شده بود، از پاسخگویان پرسیده شد که "به نظر شما در این مناظره کدامیک از این دو نفر صداقت بیشتری داشت؟"
جدول شماره 5- توزیع جمعیت نمونه برحسب پذیرش دیدگاهها و صحبتهای کاندیداها
نتایج بهدست آمده از این سؤال در جدول بالا نشان داده شده است. با توجه به این که پربیننده ترین مناظره، مناظره آقایان احمدی نژاد و موسوی بود، 55.8 درصد از پاسخگویان بیان داشته اند که آقای احمدی نژاد در این مناظره صادق تر بوده و 35.4درصد افراد بر این عقیده بوده اند که آقای موسوی صادق تر بوده است.
3- مشارکت
برای برآورد میزان مشارکت در انتخابات، از پاسخگویان پرسیده شد "شما برای شرکت در انتخابات آینده ریاست جمهوری چه تصمیمی گرفته اید؟" 71.7 درصد پاسخگویان گفته اند که قطعاً در انتخابات خردادماه شرکت خواهند نمود. همچنین 17.1 درصد اعلام نموده اند به احتمال زیاد در انتخابات شرکت می کنند. 5.6 درصد گفته اند هنوز در این مورد هیچ تصمیمی نگرفته اند. 1.6 درصد نیز گفته اند که احتمال کمی دارد در انتخابات شرکت کنند و در نهایت 3.1 درصد اعلام نموده اند که به هیچ وجه در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نمی کنند.
در مقایسه با نظرسنجی های گذشته باید گفت که درصد پاسخگویانی که بیان داشته اند قطعاً در انتخابات شرکت خواهند کرد، افزایش یافته است و در مقابل نسبت افرادی که بیان کرده اند که به هیچ وجه در انتخابات شرکت نخواهند کرد، نسبت به نظرسنجی های گذشته کاهش یافته است.
جدول شماره 6- توزیع فراوانی پاسخگویان برحسب میزان مشارکت در انتخابات خردادماه
4- رأی نامزدهای ریاست جمهوری
برای برآورد رأی نامزدهای انتخابات و تعیین موقعیت و جایگاه آنها در افکار عمومی اقدام به سنجش آرای آنها نموده ایم. در جدول شماره
لازم به ذکر است در برخی استانها برای امکان ارائه برآورد استانی، نمونه اختصاص یافته به استان بیش از سهم متناسب با جمعیت آن می باشد لذا برای محاسبه آراء در کل کشور باید درصد آرای کاندیداها در هر استان به هر وسیله نسبت جمعیت واجدین شرایط آن استان نسبت به کل جمعیت واجدین شرایط تعدیل شود. براین اساس باید ستون برآورد وزنی آراء کاندیداها ملاک رأی آنها قرار گیرد.
جدول شماره 7- توزیع جمعیت نمونه برحسب رأی به نامزدهای ریاست جمهوری
همانگونه که در جدول شماره 7 مشاهده می شود براساس درصد آرای وزنی در کل نمونه آماری آقای احمدی نژاد با 49.7 درصد، آقای موسوی با 31.6 درصد، آقای رضایی با 4.7 و آقای کروبی با 2.4 درصد در رتبه های اول تا چهارم نظرسنجی در بین شهروندان ایرانی قرار دارند. لازم به ذکر است که در بین کاندیداها آرای آقای احمدی نژاد در مناطق روستانی بیش از مناطق شهری است.
اما وقتی در بین پاسخگویان که گفته اند قطعاً در انتخابات شرکت خواهند کرد، نتایج را بررسی کنیم، براساس درصد آرای وزنی آقای احمدی نژاد با 54.4 درصد، آقای موسوی با 31.7 درصد، آقای کروبی با 3.9 درصد وآقای رضایی با 1.8 درصد در رتبه های اول تا چهارم قرار می گیرند.
جدول شماره 8- توزیع جمعیت نمونه برحسب رأی به نامزدهای ریاست جمهوری در بین پاسخگویانی که قطعاً درانتخابات شرکت می کنند.
آرای استانی کاندیداها در بین پاسخگویانی که قطعاً در انتخابات شرکت خواهند کرد نیز به شرح جدول زیر می باشد:
جدول شماره 9- توزیع جمعیت نمونه برحسب استان و رأی به نامزدهای ریاست جمهوری در بین پاسخگویانی که قطعاً در انتخابات شرکت می کنند.
5- پاسخگویان به چه کاندیداهایی به هیچ وجه رأی نمی دهند؟
از پاسخگویان در سؤال بعدی پرسیده شده "به کدامیک از کاندیداها به هیچ وجه رأی نخواهد داد"؟
جدول شماره 10- توزیع جمعیت نمونه برحسب کاندیداهایی که قطعاً به آن رأی نمی دهند.
با توجه به اظهارنظر پاسخگویان، آقای موسوی با 20.5درصد و آقای کروبی با 51.4 درصد به ترتیب کمترین و بیشترین رأی منفی را به خود اختصاص داده اند. با مقایسه نتایج این سؤال با نظرسنجی های قبلی می توان گفت که فقط از آرای منفی آقای رضایی کاسته شده و به آرای منفی سایر کاندیداها افزوده شده است.
6- دیدگاه پاسخگویان در مورد مشارکت مردم
براساس نظر 81.2 درصد پاسخگویان، مردم به میزان زیاد و خیلی زیاد در انتخابات شرکت خواهند کرد. 8.3درصد نیز اعتقاد داشته اند که مردم تاحدودی در انتخابات شرکت خواهند کرد و 2 درصد پاسخگویان نیز مشارکت مردم را در انتخابات کم و خیلی کم ارزیابی کرده اند.
جدول شماره 11- میزان مشارکت مردم از دیدگاه پاسخگویان
7- ارزیابی پاسخگویان از رأی مردم به نامزدها
47.8 درصد پاسخگویان بر این باورند که بیشتر مردم به آقای احمدی نژاد رأی خواهند داد. اما از نظر 28.7 درصد پاسخگویان بیشتر مردم به آقای موسوی رأی خواهند داد.
جدول شماره 12- آرای مردم به کاندیداها از دیدگاه پاسخگویان
* - با توجه به این که اسامی بعضی از کاندیداهایی که در
88/4/5
11:27 ص
روزنامه کروبی در شماره امروز (پنجشنبه) خود گزارشی در واکنش به خبر لایحه دولت درخصوص شفافسازی اموال مسئولان نظام منتشر کرد که در آن نتوانست نگرانی شدیدش را از اجرا شدن این لایحه پنهان کند.
به گزارش رجانیوز، در این گزارش تلاش شده است لایحه دولت که در زمینه احیای اصل 142 قانون اساسی است، لایحهای سیاسی و برای خانه نشین کردن رقبا خوانده شود.
این روزنامه البته توضیح نمیدهد که این رقبا چه مسئله غیرشفافی دارند که با اجرا شدن این لایحه خانهنشین میشوند.
گزارش "بررسی اموال مسئولان نظام، برنامه جدید احمدینژاد" روز گذشته در حالی در تحریریه اعتمادملی برای روزنامه امروز تهیه شده است که کروبی نیز دیروز به محل روزنامه آمده بود و در جمع تحریریه نیز یک پیشنهاد جالب مطرح کرد: «من پیشنهادی برای آقای احمدینژاد دارم. وزارت کشور اجازه برگزاری یک تجمع را به ما بدهد بعد ما در یک نقطه تهران تجمع برگزار میکنیم، ایشان نیز همزمان در نقطه دیگر تجمعی برگزار کند. آن وقت ایشان ببیند که مردم از کدامیک استقبال میکنند. از آنها یا از اصلاحطلبان.»
پرسشهای صریح دکتر احمدینژاد از کروبی در جریان مناظرههای انتخاباتی درخصوص 300 میلیون تومان
کروبی البته در مناظره با احمدینژاد هنگامی که در واکنش به ماجرای جزایری بدون پاسخ ماند و حتی در مناظره بعدی گفت "خوب کاری کرده که پول گرفته و باز هم اگر کسی بدهد، میگیرد،" از آنچه که پرونده اردبیل و پرونده شهرداری تهران احمدینژاد میخواند سخن گفت و ادعا کرد احمدینژاد به محصولی 40 میلیارد تومان وام داده است.
دکتر احمدینژاد در واکنش به ادعای کروبی گفت همین فردا اگر ثابت کردید محصولی یک ریال وام گرفته، همهاش مال شما و تیمتان. همچنین هر سندی درخصوص اردبیل و شهرداری دارید، در روزنامهاتان بزنید و پای آن هم بایستید. کروبی که گویا توقع این میزان شفافیت را نداشت، گفت بعد از انتخابات در روزنامه میزنیم که رئیسجمهور تأکید کرد هر سندی دارید، همین فردا منتشر کنید، اتفاقاً چون مردم میخواهند تصمیم بگیرند، این مسائل به درد انتخابات میخورد. به هرحال کروبی، نه تنها هیچ سندی برای اثبات ادعای خود در ان فاصله یک هفتهای تا انتخابات منتشر نکرد، بلکه با گذشت حدود 2 هفته از انتخابات تاکنون نیز برخلاف وعدهی او در روزنامهاش حتی یک برگ سند در این زمینه منتشر نشده است.
با این حال، خواندن عین متن
محمود احمدینژاد در تلاش است که پس از تشکیل دولت جدید خود، لایحهای را برای شفافسازی اموال مسوولان نظام تهیه و آن را اجرایی کند. اگرچه هنوز شورای نگهبان نظر نهایی خود را درباره انتخابات و نتایج آن اعلام نکرده است اما دولت و حامیان احمدینژاد نتیجه را تمام شده تلقی میکنند و از هماکنون ضمن برنامهریزی برای دولت جدید، درصدد آن هستند که از طرق مختلف مخالفان و منتقدان خود را خانهنشین کنند. پیش از این احمدینژاد در جمع حامیان خود در میدان ولیعصر تهران، خبرداده بود که درصدد است لایحهای را آماده کند که براساس آن این مجوز را داشته باشد، «اموال مسوولان نظام» بهزعم خود و هوادارانش را شفاف کند. او البته در مناظرههای تلویزیونی نیز تلاش کرد تا با اتخاذ استراتژی «از کجا آوردهای؟» به تخریب رقیبان انتخاباتی خود بپردازد. اگرچه برخی دیگر از نامزدها از او نیز سوالات مشابهای داشتند و درخصوص پولهای بیسند در شهرداری تهران یا یک میلیارد دلاری که به گفته دیوان محاسبات گم شده، سوال کردند، اما احمدینژاد، اکنون بدون پاسخ دادن به آن سوالات درصدد است، با تنظیم لایحهای تحت عنوان «شفافسازی اموال مسوولان نظام» تلاش کند، پروژه انتخاباتی خود را تکمیل کند. محمدرضا رحیمی، معاون پارلمانی و حقوقی دولت نهم خبرداد که این لایحه، اولین لایحه دولت جدید خواهد بود. رحیمی لایحه شفافسازی اموال مسوولان را شامل حال تمام مدیران و مسوولان نظام، چه در سطح اجرایی و چه غیراجرایی دانست و افزود: «براساس این لایحه اموال مسوولان از ابتدای انقلاب تاکنون ارزیابی میشود و اگر معلوم شود برخی اموال مشروع نبوده، دولت مکلف است آن را شناسایی و از طریق قوهقضائیه به اموال عمومی و خزانه بازگرداند.»
به گفته معاون حقوقی و پارلمانی رئیسجمهوری در مجلس هفتم نیز چنین بحثی مطرح شد، اما به نتیجه نرسید چون شورای نگهبان براساس اصل 142 قانون اساسی آن را رد کرد. وی اضافه کرد: «معاونت حقوقی برای رفع ایرادات شورای نگهبان، این لایحه را که با یک فوریت به تصویب دولت رسیده است، در دست کارشناسی دارد.»
براساس اصل 142 قانون اساسی صرفا دارایی رهبر، رئیسجمهور، معاونان رئیسجمهور وزیران و همسر و فرزندان آنان قبل و بعد از خدمت توسط رئیس قوهقضائیه رسیدگی میشود که برخلاف حق، افزایش نیافته باشد.» معاونان پارلمانی احمدینژاد همچنین در حاشیه نشست هیات وزیران از موافقت دولت با کاهش تعداد وزارتخانهها خبر داد و افزود: «باید بر سر تعداد و نوع ادغام با نمایندگان به توافق برسیم.»
به گفته رحیمی، کاهش تعداد وزارتخانهها در قانون برنامه پیشبینی شده و دولت نیز خواهان ادغام بخشی یا تمام وزارتخانهها با هدف رساندن تعداد آنها به 16 یا 17 وزارتخانه است. اکنون دولت امور اجرایی را با 21 وزارتخانه اداره میکند.
88/4/5
11:26 ص
محمد مهدی تهرانی: تاریخ زیاد به خود دیده است کسانی را که به نام اخلاق، اخلاق را ذبح کرده اند؛ کسانی را که به نام دموکراسی، حقوق مردم را نادیده انگاشته اند و کسانی را که به نام قانون گرایی، قانون را به مسلخ بردند. در انتخابات ریاست جمهوری از جمله تاکیدات میرحسین موسوی در بازه زمانی تبلیغات انتخاباتی پایبندی به اخلاق و بازگشت به آداب اسلامی بود. شعار "ادب مرد به ز دولت اوست"، شعاری بود که وی و حامیانش بارها و بارها تکرار کردند و برای آنکه مستند در جریده تاریخ بماند، پوسترش را هم طراحی کردند.
زمان که گذشت، همان مدعیان اخلاق و ادب، بالاترین حجم توهین ها را به شخص دوم کشور و رییسجمهور منتخب مردم نثار کردند و او را فرعون، دیکتاتور و مستبد لقب دادند! همان ها قانون را زیر پا گذاشتند و علی رغم تأکیدات رهبر انقلاب شیرینی پیروزی 22 خرداد را به کام مردم زهر کردند و همان ها که از حق و رای مردم می گفتند، به جای پذیرش شکست به انتخاب مردم دهن کجی کردند و پیشاپیش خود را رییسجمهور قانونی کشور دانستند. اما اینکه چگونه 11 میلیون رأی را می توان جا به جا کرد، پرسشی است قابل تأمل که همان ها باید پاسخگو باشند.
در این مجال برخی تخریب ها و توهین ها را که در بازه زمانی کمتر از یک ماه تنها از سوی یکی از سایتهای خبری متعلق به موسوی منتشر شده است، برای ثبت در تاریخ مرور می کنیم؛ تا همه بدانند در فقدان حضور جدی مدعی العموم به منتخب برآمده از آرای ملت چه رفته است و مدعیان اخلاق و ادب و پایبند به اصول چه کرده اند. تا همه بدانند چه کسانی باید به جای عدالت دنبال ادب بروند!(1)
الف) دولت مستبد و دیکتاتور و فرعونی
نسبت دولت استبدادی برای دولت نهم نسبتی نبود که تنها یک بار و احیاناً از روی غفلت داده شده باشد. نه تنها سایت خبری قلم رسماً نوشت:« آنچه امروز در جریان انتخابات مشاهده می شود، نشانه های فروپاشی یک دولت استبدادی است»(2) و تاکید کرد که:«اگر کارهای رئیس جمهور استبداد نیست، پس استبداد چیست؟»(3)، که شخص میرحسین هم به نوعی نسبت مستبد را به رییسجمهور داد.
او در مناظره تلویزیونی با دکتر احمدینژاد تصریح کرد: «معتقدم که استبداد صغیر به دلیل پشت کردن به قانون بوجود میآید و عادت دادن مردم مقدمهاش این شد که میشود قانون را شکست و رضا خان زمانی روی کار آمد که مردم را به تدریج عادت دادند که قوانینی که مجلس میگذراند پشت سر گذاشته میشود و من اینجا موارد بسیار زیادی دارم که به طور علنی در مقابل قوانین ایستادگی شده است و بنده احساس خوف کردم...»(4)
وی با فاصله چند روز در جمع مردم تهران وزارت صنایع را وزارت پسرخاله ها نامید و گفت: «میگویند چرا به ما میگویید دیکتاتور؛ ما از آنها سؤال میکنیم که چرا شما از قانون فرار میکنید و مصوبات مجلس را اجرا نمیکنید؟»(5) او در ادامه تأکید کرد: «این موج سبز علیه دروغ، قانونگریزی و سیاستهای کشور بر باد ده شماست و انشاءالله پیروز خواهد شد.»(6)
محتشمیپور البته به این صراحت افزود. وی گفت: «نخست وزیر دوران خمینی کبیر امروز اعلام می کند که خطر را جدی می بینم و احساس می کنم اگر این روند جهل و تحجر و دیکتاتوری و خرافه گرایی ادامه یابد، بعد از 4سال اثری از آثار نظام و انقلاب باقی نمی ماند.»(7)
او همچنین گفت:«روحیه استبداد و دیکتاتوری در کسانی که احساس قدرت می کنند، اینگونه است که جامعه را تکه تکه کرده و همه را به جان هم می اندازد و جز خودشان هیچ کسی را نمی بینند... ما باید فردی را به عنوان شخصیت برجسته و سکاندار سرنوشت کشور انتخاب کنیم که لطف و رحمت و دوستی را گسترش دهد و فردی که چون فرعون و دیکتاتورها مردم را دسته دسته کند و برای همه پرونده سازی کند، مورد تأیید ما و دین ما نیست.»(8)
رییس کمیته صیانت از آرای موسوی همچنین در جای دیگر تصریح کرد: «جمله معروفی هست که میگوید دیکتاتورها یک شبه دیکتاتور نمیشوند. یکی از راههایی که انسانها را به دیکتاتوری و استبداد میرساند قانونشکنی، قلب وقایع و مطرح کردن مطالب کذب است.»(9)
محمد رضا خاتمی هم به کمک دوستانش شتافت و به صراحت با اشاره به آنچه آن را موج سبز می خواند، گفت: «این موج تمام موانع تغییر را از سر راه بر میدارد و انشاء الله در روز 22 خرداد، مُهر پایانی میزنیم بر عصبیت، خشونت، ناکارآمدی، فردگرایی و دیکتاتوری و در این صورت است که شرایط بد و فاجعه بار کشور تغییر میکند.»(10)
ب) دولت طاغوتگونه، خشونت طلب و تروریست
بیستمین سالگرد ارتحال رهبر کبیر انقلاب بهانه ای بود تا محتشمیپور در حسینیه اعظم قم فهرست کاملی از توهین ها و فحاشی ها ارائه کند. او دولت و حامیان آن را به برنامه ریزی برای ترور و اعدام متهم کرد! او با اشاره به آنچه آن را فرقه مصباحیه می خواند، گفت: «در پروژه برچیدن بساط جماران از سوی فرقه مصباحیه، هدف فحاشی، دروغپردازی، ترور و اعدام یاران امام است.»(11) وی از جبهه مقابل با عنوان جبهه خشونت و مقدس مآبی یاد کرد و افزود: «در پروژه برچیده شدن بساط جماران، اگر نتوانند یاران امام را از نظر آبرو خدشه دار کنند، با دروغ گفتن و فحاشی کردن به آنان حمله می کنند و اگر باز هم نتوانند، آنان را ترور فیزیکی می کنند و حکم اعدام آنان را از شریح های قاضی خواهند گرفت.»(12)
مسئول کمیته هنرمندان ستاد موسوی نیز حضور وی در انتخابات را فرصتی برای مبارزه با حکومت طاغوت گونه عنوان کرد و افزود: «امروز جمع شدهایم تا هر آن کس را که روحیه طاغوت گونه دارد، به زیر بکشیم و ساختار دولت را تغییر دهیم.»(13)
پ) دولت متحجر و توتالیتر
اهانت های بی حد و حصر مدعیان اخلاق هرگز تمامی نداشت. این اهانت ها آن گاه به چشم می آید که اخبار و یادداشت های رسانه های همین جریان را هر چند گذرا مرور کنیم و آن گاه به قضاوت بنشینیم. تحجر نسبت دیگری بود که در انتخابات متوجه دولت بر آمده از متن مردم کردند. همان کسانی که در انتخابات دوره نهم اتفاقاً از همین تخریب های بی حد و حصر خود نتیجه منفی گرفته بودند. مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی گفت: «امروز جریانی قصد دارد که انتقام حجتیه را از امام (ره) بگیرد و متحجرین درصدند که تحجر را جانشین تفکر انقلابی امام(ره) کنند.»(14) مقصود وی اما همان جریانی بود که به بیان رهبر انقلاب گفتمان انقلاب را زنده کرده است.
محمد عزلتی مقدم مسئول کمیته ایثارگران ستاد موسوی نیز ضمن بیان اینکه تحجرگرایی در کشور ریشه دار است، گفت: «تحجرگرایان در زمان حضرت امام (ره) به دلیل عظمت وشخصیت حضرت امام(ره)، میدانی برای ترکتازی پیدا نکردند لیکن تا آنجا که توانستند به مبارزه و مقابله با دولت میر حسین که منطبق بر مواضع امام و در خط ایشان بود پرداختند.»(15)
وی همچنین دروغگویی، تبلیغ برای خود و عدم تبعیت از قانون را نماد و مشخصه حکمرانی توتالیتر و تمامیت خواه دانست و افزود: «ما متأسفانه همه این مشخصات را از دولت نهم مشاهده کردیم. علمای سیاست، حکمرانی توتالیتر یا تمامیت خواه را بدترین شکل حکمرانی و نابود کننده حرث و نسل می دانند. در چنین روشی همه افتخارات گذشته نفی می شود و تمامی ضعف ها با تبلیغات فراوان به قدرت نمایش داده می شود.»(16)
ت) دولت نکبت و خودکامگی
با شنیدن واژه نکبت، خواه نا خواه ذهن ها متوجه همایش دوم خرداد حامیان موسوی در ورزشگاه آزادی و سخنان فائزه رفسنجانی در این همایش می شود. اما این تنها فائزه نبود که این گونه با گستاخی تمام در خصوص دولت منتخب مردم سخن گفت. محتشمیپور هم همین نظر را داشت. وی طی سخنانی در اصفهان گفت: «مناظره به همه ثابت کرد که این 4 سال، 4سال سیاهی و نکبت و جهل و خودکامگی بوده و ما امروز در آستانه انتخابات سرنوشت سازی هستیم و ملت ایران باید راه خود را مشخص و تبیین کنند زیرا 4 سال آینده می تواند 4 سال رشد انقلاب باشد و یا می تواند 4 سال سیاهی و منکرات و فحش و نابودی و زیر پاگذاشتن قانون باشد.»(17) و البته ملت نشان داد چه کسانی را بانی رشد انقلاب می داند و چه کسانی را نابود کننده این راه.
ث) دولت قرون وسطایی و تحدید کننده آزادی
در حالی که بالاترین فحاشی ها به دولت نهم در فقدان حضور مؤثر مدعی العموم شکل گرفت، مدعیان صداقت همچنان از فقدان آزادی گفتند و نوشتند. استاندار کهگیلویه و بویراحمد در دوران اصلاحات گفت: «این دولت (دولت نهم) عزت ایرانیان را زیرسؤال برد و همه آزادی ها را زیرپا له کرد. متأسفم که در طول 4 سال گذشته نتوانستم به داشتن چنین رئیس جمهوری افتخار کنم.»(18) تاج زاده هم این بیان را تکمیل کرد و گفت: « دولت طی 4 سال گذشته خفقان ایجاد کرده!»(19)
اما بیشتر در خصوص مختصات عملکردی این دولت قرون وسطایی بشنویم. جلال جلالی زاده نماینده پیشین کردستان در مجلس و دبیر شورای هماهنگی اصلاح طلبان کرد ضمن "خطرناک" توصیف کردن تداوم اختناق و آزادی ستیزی در سایه دولت نهم گفت: «اصلاً در شأن انسان کرد و اهل سنت نیست به دولت نهم رأی دهد که سراسر کارنامهاش در کردستان سیاهی و دروغ است.»(20)
وی همچنین افزود: «امروز دولت نهم بر اساس شرایط قرون وسطایی قصد دارد با سیب زمینی و سهام عدالت، آرای مردم را خریداری کند، وقتی این گونه با پول بیت المال تبلیغات گسترده انتخاباتی می شود، مردم حق دارند بپرسند 270 میلیارد دلار پول نفت کجاست؟ پیامهای موسوی و مواضع شفاف او در باره حقوق اقلیتها، تحولخواهی و تبعیض مثبت در کردستان به خوبی شنیده شده و کردها روز 22 خرداد پاسخ به رفتارهای تحقیر آمیز دولت و سیاست "عدالت با سیب زمینی" و توزیع سهام عدالت را خواهند داد.»(21)
حامی موسوی طی سخنانی که در سایت قلم هم منعکس شد، ادامه داد:«شایسته مردم ایران نیست که امروز شاهد جامعه ای عقب مانده، توسعه نیافته همراه با خفقان و محدودیت ابتدایی ترین حقوق و آزادی باشند.»(22)
ج) دولت عصر قجری
حکایت توهین ها و اهانت ها حکایتی است بی پایان. همان زمان میرمحمود موسوی برادر میرحسین موسوی که به کمک توهین کنندگان آمده بود، طی سخنانی که با عنوان "آیا رفتار قجری با مردمی که صدها هزار شهید دادهاند، مناسب است؟" در سایت قلم منعکس شد، گفت: «اگر وضع معیشت مردم خوب است، چرا دولت در فصل انتخابات پول نقد بین مردم توزیع میکند؟ آیا برای مردم ما که برای استقلال و آزادی شان صدها هزار شهید دادهاند، رفتارهایی قجری و حجری مناسب است؟»(23)
وزیر مسکن دولت سازندگی هم با تأکید بر اینکه احمدینژاد حتی در شهرداری تهران هم به قوانین بودجه پایبند نبود، گفت: «آیا این گونه پول خرج کردن به روش شاهان قجری در عصر، حاضر صحیح است؟»(24) این همه به خاطر آن بود که دولت نخواست سیب زمینیهای خریداری شده از کشاورزان مثل پیازهای زمان دولت اصلاحات در انبارها فاسد شود.
ح) امپراطوری دروغ و دولت مردم فریب
دروغگویی نسبتی بود که به کرّات و با صراحت به رییسجمهور قانونی کشور داده شد. رهبر انقلاب با اشاره به این توهین ها در نماز جمعه تهران گفتند: «یک طرف به رئیسجمهور قانونی کشور، صریحترین و خجالتآورترین اهانتها و تهمتها را بیان می کرد و با پخش کارنامه های جعلی برای دولت، رئیسجمهور متکی به آرای مردم را دروغگو، خرافاتی و رمال می نامید و اخلاق و قانون و انصاف را زیر پا می گذاشت.»(25)
مدعیان اخلاق نه تنها نسبت دروغگویی به رییسجمهور دادند، بلکه مدعی بودند به همین دلیل باید احمدینژاد در انتخابات رد صلاحیت می شده است! این در حالی بود که تا پیش از این، همین ها نظارت استصوابی را زیر سؤال میبردند! محتشمیپور در این خصوص گفت: «رییسجمهور در تبلیغات تلویزیونی خود دروغهای بسیار زیادی را مطرح کرد که این مسئله عنوان تقوا را زیر سؤال میبرد و شرط احراز پست ریاست جمهوری را از او میگیرد.»(26)
رییس کمیته حقوقی مهندس موسوی هم مدعی شد شورای نگهبان باید در صلاحیت احمدینژاد تجدید نظر کند.(27) عیسی کلانتری هم گفت: «مسئولان دولت احمدینژاد با آمارهای غلط به ذهن مردم توهین میکنند و عملکرد 4 ساله دولت نشان دهنده عدم صلاحیت احمدینژاد است.»(28)
نسبت امپراطوری دروغ به دولت نهم طی روزهای پیش از انتخابات علناً مطرح می شد. سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی رسماً طی بیانیه ای نوشت: «سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران به عنوان اولین تشکل سیاسی اصلاح طلب حامی کاندیداتوری آقای میرحسین موسوی، روند شتابناک امواج سبز انسانی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دهم به نفع کاندیدای مورد حمایت خود را نشانه آشکار و قاطع صحت و حسن انتخاب خویش می داند و ایمان راسخ دارد که ملت آگاه ایران در روز 22 خرداد سقوط امپراتوری دروغ و تزویر را از عرصه فرهنگ و سیاست این کشور جشن خواهد گرفت.»(29)
موسوی هم در جمع مردم بروجرد گفت: «ما نگران روندی هستیم که امروز در کشور در حال اتفاق افتادن است، ما میگوییم این روند ما را به قهقرا میبرد و این شایستهی ملت بزرگ ما نیست... در داخل، از این همهی اطلاعات غلط، دروغ و این همه نابسامانی و تعطیلی کارخانههایمان خسته شدهایم.»(30)
سایت خبری قلم، دروغ های احمدینژاد را "نشانه زوال یک دولت" خواند و این همه در حالی بود که موسوی بارها و بارها در برنامه های تلویزیونی و در مناظره های خود نسبت دروغگویی را متوجه دولت کرده و کوشیده بود تا با ارائه اطلاعات ناقص یا واژگونه جلوه دادن واقعیت ها، مدعای خود را به اثبات برساند. اما با وجود تمام این ادعاها مردم در انتخابات نشان دادند که چه کسی دروغگو است.
خ) دولت رمّال و کف بینی
نسبت رمّالی و کف بینی نه تنها در سخنرانی های موسوی که در فیلم تبلیغاتی وی نیز به دولت داده شد. این از جمله نسبت هایی بود که تأثر رهبر انقلاب را برانگیخت. موسوی در جمع حامیان خود گفت: «موج سبز سراسر کشور را فرا میگیرد؛ چون ما دولت رمّال و کفبین نمیخواهیم. سرنوشت ایران فقر نیست.»(31)
د) دولت فقر و فلاکت
انصاف درّی نایاب بود در فضایی که 3 کاندیدا در یک جبهه قرار داشتند و فرد چهارم در جبهه مقابل. در فضایی که مدعیان اخلاق بی محابا می تاختند و هر آنچه می توانستند بر زبان می آوردند و در عین حال از نداشتن آزادی می گفتند! و چه حکایت تلخ و زننده ای بود؛ حکایت آن روزها که همه مبانی و اصول پای رسیدن به قدرت ذبح می شد. طرح عنوان دولت فقر و فلاکت لابه لای سخنرانی ها و مقالات نبود؛ تیتر گزارش رسمی سایت خبری حامی میرحسین بود:«فقر و فلاکت در دولت نهم»(32)
در این گزارش نوشته شده بود: «مردم میگویند از دروغها و وعدههای عوامفریبانه مسئولان به تنگ آمدهاند و برای جبران این نامردمیها به صحنه میآیند تا مدیریت ناتوان شهری را از صحنه حذف کنند و به امید شرایط زندگی بهتر به دولت امید رای دهند.»(33)
این سایت خبری همچنین در یادداشت دیگری نوشت: «نوع برقراری عدالت و توزیع ثروت و رفاه نیز مثال زدنی است. که تمام فعالیتهای دولت عدالت اجتماعی را زیر سؤال برده و تفاوتهای فراوانی بین خودیهای دولت و غیرخودیها میتوان دید. به جای توزیع ثروت و رفاه، فقر و فلاکت در جامعه گسترش یافت.»(34)
رجبعلی مزروعی هم این قضاوت ها را طی مواضعی جالب کامل کرد. او گفت:«دولت آقای احمدینژاد هیچ پیشرفتی در زمینه اقتصادی از خود بر جای نگذاشت به همین دلیل می توان قاطعانه گفت که احمدینژاد در مدعای اولیه خود شکست خورده است. ایشان با رفتار خود اهداف و آرمان های انقلاب را به خطر انداخته است.»(35)
از نگاه منتقدان منصف دولت، نه تنها طی این سالها هیچ کاری در کشور انجام نشده بود و هیچ پیشرفتی را در هیچ زمینه ای شاهد نبودیم، بلکه پسرفتی باور نکردنی هم تجربه شد تا آنجا که شرایط کشور به شرایطی کاملاً بحرانی و حساس تبدیل شد!
موسوی احساس خطر کرده بود و حامیان او نیز می گفتند کشور در لبه پرتگاه قرار دارد! رمضانزاده سخنگوی دولت اصلاحات طی سخنانی در ساری مدعی شد دولت نهم بی ثبات ترین دولت تاریخ ایران است. وی همچنین گفت: «کشور را نمی شود این گونه اداره کرد و باید تأکید کرد هم اکنون کشور در لبه پرتگاه سقوط قرار دارد که در این شرایط به رئیس جمهوری احتیاج داریم که تجربه اداره کشور در زمان بحران را در کارنامه خود داشته باشد.»(36)
آنها جامه را طوری می دوختند که تنها به قامت خودشان راست شود. شرایط را بحرانی می خواندند تا بعد نتیجه بگیرند که نخست وزیر زمان جنگ باید چون فرشته نجاتی سر برسد و همه مشکلات کشور را در یک چشم به هم زدن حل کند!
ذ) دولت شعار زده
منتقدان منصف دولت عملکرد 4 ساله را شعاری می خواندند. سایت خبری قلم با فاصله 2 روز قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری طی یادداشتی با عنوان "سیاست خارجی و پدیده شگفت انگیز" نوشت: «شرایطی که در 4 سال گذشته موجب شده است تا ایران عزیز و سربلند در روابط خارجی خود دچار مشکل گردیده و به جایگاه و عزت آن خدشهدار شود، صرفاً به نوعی عدم تعادل و شعارزدگی در سیاست خارجی دولت نهم برمیگردد.»(37)
این یادداشت همچنین افزود: «این گزارهی بسیار مهم مسئلهای بود که مناظرهها با آن آغاز شد. آقای احمدینژاد که گمان می کرد سیاست خارجی دولتش موجب عزت ایرانیان شده است، مانورهای فراوانی را در تبلیغات انتخاباتی خود که از ماهها قبل از رسانههای صوتی و تصویری کشور و نیز از طریق دهها روزنامهای که اکثراً هم خط و همراه دولت میباشند، آغاز شده است، به ساختن تصویری از سیاست خارجی دولت نهم شدند که به هیچ وجه با واقعیت سازگاری نداشت، اما باز شدن موضوع سیاست خارجی خصوصاً بیان بیپردهی تأثیرات سیاستهای دولت نهم در بعد خارجی به پاشنه آشیل آقای احمدینژاد در تبلیغات انتخاباتی تبدیل شد، این شرایط فرصتی را در اختیار کارشناسان سیاست خارجی قرار داده است تا به بررسی واقعگرایانه حوادث و تحولاتی بپردازند که در طول 4 ساله گذشته در شکلی غیرمتعارف اقتصاد و منزلت ایرانیان را تحت تأثیر قرار داده و مشکلات جدی را برای کشور بوجود آورده است، محورهای عمدهی مباحث سیاست خارجی در تبلیغات بسیار جالب و متنوع ظهور نموده است و باعث خواهد شد تا هر دولتی که در آینده روی کار بیاید به مسئله سیاست خارجی با دقت و حساسیت بیشتری توجه نماید.»(38)
طرح این دست مسائل در حالی بود که رهبر انقلاب در واکنش به مسائل مطرح شده در مناظرات تلویزیونی با صراحت تمام فرموده بودند: «من قبول نمیکنم حرف آن کسانى را که تصور میکنند ملت ما به خاطر پایبندى به مبانى و اصول خود، در دنیا خوار شده است، از چشم افتاده است؛ ابداً.»(39)
حامیان موسوی می گفتند نه تنها عملکرد شعاری دولت نهم با دولت های گذشته قابل مقایسه نیست، بلکه این قیاس توهین به شعور ملت است: «دولت نهم از ابتدای آغاز به کار خود با دادن شعار های دهان پر کن و عوام فریبانه و ارائه آمارهای غلط، بی کفایتی خود را در اداره امور اجرایی کشور به اثبات رسانده، به عقیده من مقایسه عملکرد این دولت با دولت هشتم توهین به شعور ملت است!»(40)
ر) دولت عبوس، متکبر و هتّاک
کلکسیون توهین ها به دولت کامل بود و نمی شد در آن کسری پیدا کرد! مسئول کمیته صیانت از آراء، لقب عبوس و متکبر را برازنده دولت نهم دانست. محتشمیپور ضمن تأکید بر اینکه امروز "جدال حق و باطل است"، تصریح کرد: «یک طرف قضیه سیدی نورانی آمده است که با صداقت با مردم سخن می گوید و طرف دیگر فردی است بسیار عبوس و متکبر که به هیچ اصلی از اصول اخلاقی و انسانی در چارچوب هیچ حقوق و قانونی نمی گنجد و هتاکی، ناسزاگویی و تکبر در وجود او متجسم شده است.»(41)
این نسبتهای تأسفبار به کسی داده می شد که رییسجمهور رسمی کشور بود و منتخب مردم. در واقع داعیان دموکراسی حاضر به پذیرش قواعد دموکراسی که احترام به خواست اکثریت از قاعده اولیه آن است، نبودند.
اگر چه اهانت ها و توهین ها بسیار فراتر از این هاست، ولی به نظر همین میزان در این مجال کفایت می کند. مدعیان اخلاق، دولت نهم را دولت زر و زور و تزویر نامیدند.(42) گفتند که"متأسفانه آن چه که در طول 4 سال گذشته ما شاهد بودیم کج روی، کج خلقی، بی عدالتی و... بود که از سیاست سلطه جویانه و مداخله گرانه تاسی گرفته است."(43) مدعیان اخلاق رییسجمهور را مجرم لقب دادند و خواستار برخورد دستگاه قضایی با او شدند.(44) مدعیان اخلاق گفتند که "دولت نهم ارزشهای اخلاقی جامعه را لجن مال کرده است"(45) آنها گفتند که دولت نهم آبرو و حیثیت ملت ایران را به باد فنا داده است!(46)
این همه در کنار تیترهایی بود که روز و شب برای تخریب و خشونت طلب یا قانونگریز نشان دادن دولت برمی گزیدند. می نوشتند: «حامیان احمدینژاد به راننده تاکسی هم رحم نکردند.»(47) ادعا می کردند: «شعار افزایش حقوق معلمان دروغ است.»(48) همان ها که در عین حال این افزایش را تخلف انتخاباتی می نامیدند! می نوشتند:«نفس های دولت نهم به شمارش افتاده است.»(49) ادعا می کردند خصوصی سازی صرفا شعار تبلیغاتی دولت نهم بوده است.(50) و...
این همه البته به شدت تأسفبار و تامل برانگیز است. کسانی که از آزادی بیان و آزادی پس از بیان و کذا می گفتند و حنجره ها دریده می کردند باید بگویند دیگر چه چیزی مانده است که می خواستند بگویند و نتوانستند! این همه باید بماند برای تاریخ تا مظلومیتی را به یادگار بگذارد که مردم آن را با ذره ذره وجود خود درک کردند. و حقیقتی را دریافتند که سرگردانان منافع حزبی و جناحی سال های سال نخواهند توانست. این همه باید برای تاریخ بماند...
پینوشتها:
1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
46-
47-
48-
49-
50-
88/4/5
11:25 ص
جنبش مردمی حراست از آرا مستضعفین با صدور بیانیهای رسماً اعلام موجودیت کرد.
به گزارش رجانیوز در اولین بیانیه این جنبش که امروز صادر شده، آمده است: "ما نگران رأی و نظر مستضعفین، صاحبان اصلی انقلاب، و مردمی هستیم که با عشق و شور تعالی نظام اسلامی و مبارزه با مفسدین و دخالت های دولت های خارجی و انگلیس و آمریکا پای صندوق های رأی آمده اند و هیچ تریبونی برای دفاع از خویش ندارند و رسانه های خارجی و رادیو فردا و بی بی سی از آنان حمایت نمی کند."
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری با حضور و مشارکت گسترده و بی سابقه ی 85 درصدی مردم تبدیل به یک حماسه ملی گردید و بار دیگر مردمی بودن نظام اسلامی و عمق ارتباط و علاقه مردم به نظام اسلامی را به نمایش گذاشت. مردم از دورافتاده و غریب ترین روستاها تا شهرهای بزرگ پای صندوق های رأی حاضر شدند و یک صدا با نظام اسلامی اعلام هبستگی کردند.
در این بین، عده ای تلاش کردند تا با شبهه افکنی در سلامت انتخابات، طرح بدون ارائه مستندات تقلب گسترده در انتخابات، صدور بیانیه های تحریک آمیز، لشگرکشی های خیابانی و دامن زدن به آشوب، طعم شیرین این پیروزی ملی را به کام ملت تلخ کنند و نتیجه این پیروزی را به کیسه منافع خویش بریزند. به استناد طبقه اجتماعی بالای رأی دهندگان خویش و تمرکز آن ها در تهران، با نمایش نیرو و تبلیغات گسترده رسانه ای، که با همراهی گستردهی رسانه های غربی و برانداز نیز مواجه شده است، منافع گروهی خود را ضمن ادعای قانون گرایی و اخلاق مداری با نافرمانی مدنی و قانونگریزی خواست جمعی مردم ایران نمایش دهند و با فشار مدنی و چانه زنی از طریق ارائه بدعت های غیرقانونی خواست گروهی خود را به کرسی بنشانند.
در این میانه اکثریت مردم شهرهای کوچک و روستاها که مهم ترین تأثیرگذاران انتخابات اخیر بوده اند، در روستاهای دورافتاده ای که بعضاً حتی از نعمت رسانهی ملی محروماند، و پابرهنگان و مستضعفانی که بر پادارندگان و اداره کنندگان واقعی انقلاب اسلامی هستند، گمنامان و رنج کشیدگانی که در طول 3 دهه گذشته، سختترین زحمات را برای حفظ و صیانت از نظام اسلامی به عنوان ثمره مبارزات حق طلبانه، آزادی خواهانه و عدالتخواهانه تاریخ، متحمل شده اند، بدون تریبون و رسانه ماندهاند و لشگرکشیهای طبقه متوسط جدید و مرفهین، مجالی برای آنان نگذاشته اند.
ما نگران رأی و نظر مستضعفین، صاحبان اصلی انقلاب، و مردمی هستیم که با عشق و شور تعالی نظام اسلامی و مبارزه با مفسدین و دخالت های دولت های خارجی و انگلیس و امریکا پای صندوق های رأی آمده اند و هیچ تریبونی برای دفاع از خویش ندارند و رسانه های خارجی و رادیو فردا و بی بی سی از انان حمایت نمی کند.
ما احساس خطر می کنیم که با ایستادن مقابل قانون و ارائهی بدعت های غیرقانونی، حق محرومان در هیاهوهای سیاسی گم شود و عده ای به سهم خواهی از نظام اسلامی دست بزنند و دیکتاتوری دموکرات ها، جمهوریت نظام اسلامی و مردمی بودن آن را هدف حمله خویش قرار دهد.
لذا جنبش مردمی حراست از آراء مستضعفین، جهت دفاع از رأی مردم و اقشار بدون رسانه جامعه اعلام موجودیت می نماید و بر این اساس:
1- انتظار ما از همه فعالین سیاسی کشور تمکین به رأی ملت و پذیرش قانون و حرکت در چارچوب آن و عدم پی گرفتن روندهای غیرقانونی، که به تعبیر امام به دیکتاتوری می انجامد، عدم پر کردن پازل بیگانه و پایمال کردن حق مستضعفین است.
2- انتظار ما از نهادهای مسئول و در رأس همه شورای نگهبان، حراست از رأی مستضعفین و عدم پذیرش بدعت های غیر قانونی و عقب نشینی مقابل غوغاسالاران و قانون گریزان و کسانی است که حاضر نیستند به رأی مردم، قواعد بازی و قانون احترام بگذارند.
3- انتظار ما از نخبگان جامعه حضور و موضع گیری و مشخص کردن خط و مرزها با قانون شکنان و پرکنندگان پازل بیگانه، همگامان با سیاست های انگلیس و متجاوزین به حقوق مستضعفین و پیوسیتن به این جنبش مردمی است.
4- انتظار ما از رسانه های مستقل و رسانه ملی بازتاب خواست مستضعفین بدون تریبون و رسانه ای است که صاحبان و به وجوداورندگان حماسه ملی 22 خرداد هستند.
5- انتظار ما از دستگاه قضایی و سایر ساز و کارهای حقوقی و امنیتی برخورد با متجاوزین به حقوق مستضعفین و خدشه وارد کنندگان در ساز و کارهای قانونی نظام اسلامی که به پشتوانه خون و جان و مال همین مستعفین بناگشته است می باشد.
6- درخواست ما از اقشار مختلف مردم به عنوان خلق کنندگان حماسه 22 خرداد، اتحاد و پیوستن با هم در مقابل آشوب طلبان و بیگانگان نظیر انگلیس و جهت تحقق عدالت و مبارزه با مفسدین و دفاع از حقوق مستضعفین است.
جنبش حراست از آرای مستعفین، مطالبات به حق مستضعفین را پی خواهد گرفت و نخواهد گذاشت رأی آنها فدای پروپاگاند طاغوت های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و اتحاد نامشروع مافیای قدرت و ثروت و اطلاع رسانی شود.
مواضع رسمی این جنبش دانشجویی- مردمی از طریق بیانیه های رسمی آن و پایگاه اطلاع رسانی http://mostazafin.org و http://teribon.ir صورت می پذیرد. و این جنبش پذیرای تشکل ها و نخبگان و مردم برای حراست از ارای مستعفین خواهد بود.
88/4/5
11:24 ص
حامیان دیروز موسوی اگرچه تا انتخابات با او ماندند و حتی شکست سنگین انتخاباتی را هم نظارهگر شدند، اما شاید هیچگاه تصور نمی کردند کاندیدای مطلوبشان یعنی همان کسی که سابقه نخست وزیری امام را در کارنامه خویش داشت، رو در روی نظام قرار بگیرد و از عدم اعتماد به نهادهای قانونی سخن بگوید. واقعیت آن است که سلسله بیانیه های موسوی طی این روزها بخشی از حامیان او را با تردیدهای جدی مواجه کرده است. برخی مانند ابوالفضل فاتح، رئیس کمیته اطلاع رسانی، رسانه و تبلیغات ستاد آماده بازگشت به خارج از کشور شده و برخی دیگر را نیز به اعلام برائت از وی واداشته تا اشتباهات جریان موجود به نامشان نوشته نشود.
سعید ابوطالب از جمله افرادی بود که علیرغم آنکه وی به دلیل مجریگری یک برنامه تلویزیونی حمایت خود را از موسوی علنی نمیکرد اما اخبار متعددی درخصوص ارتباط وی با ستاد میرحسین منتشر شده بود. با این حال، بهتازگی در گفتوگو با "شبکه ایران" به بیانات رهبر انقلاب اشاره کرد و مواضع ایشان را برای همگان الزامآورخواند. عضو ستاد انتخاباتی موسوی همچنین با صراحت گفت: «در نظامی که مردم سالاری دینی حاکم است، همگان دارای حقوقی هستند که در چارچوب قانون می توانند از آن استفاده کنند اما نباید پا را فراتر از قانون بگذارند.»
ابوطالب با بیان اینکه روابط و نسبت های حقوق اکثریت و اقلیت در قانون اساسی تعریف شده است، افزود: «اگر نخواهیم به قانون اساسی تن بدهیم، ناخود آگاه به آنارشیسم تن داده ایم که به نفع مردم وهیچکس نیست.» وی همچنین نسبت به پیدایش دیکتاتوری اعلام خطر کرد و گفت: «اگر آنارشیسم بر کشور حاکمیت پیدا کند، به سمت دیکتاتوری می رویم.»
این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه اگر بخواهیم به دیکتاتوری گذشته برگردیم، دیگر نیازی به قانون نیست، تصریح کرد: «هم اقلیت و هم اکثریت باید حقوق یکدیگر را رعایت کنند و اجازه ندهند با حاکم کردن فضای دیکتاتوری، قانون به محاق رود.» وی ادامه داد: «روش احقاق حقوق باید قانونی باشد و اگر قانون حقی برای او قائل بود، بگیرد و گر نه نباید از قانون فراتر عمل کرد.»
تاکید ابوطالب بر قانونگرایی در حالی است که هوادارن موسوی طی این روزها، بارها و بارها تجمعات غیرقانونی را کلید زده اند که در نهایت به تنش و آسیب دیدن اموال عمومی مردم منجر شده است. در واقع گروهی از حامیان گذشته موسوی، روند کنونی او را انحراف از مسیر انقلاب تلقی می کنند و معتقدند این راه فرجام تلخی را برای بانیان آن در پی خواهد داشت.
در این زمینه حجت الاسلام سید رضا اکرمی عضو جامعه روحانیت مبارز و از حامیان موسوی در انتخابات 22 خرداد نیز به جمع منتقدان روند انحرافی کنونی وی پیوسته است، به طوری که میگوید:«اینکه فردی می گوید من قانون را قبول دارم، از رهبری معظم هم پیروی می کنم ولی وقتی پای عمل می رسد، قوانینی که به نفع خودش است، عمل می کند و بقیه را زیر پا می گذارد، در نظام جایی ندارد.»
اکرمی تجمعات غیرقانونی را در تضاد با منویات رهبر انقلاب دانست و افزود: «باز هم تأکید می کنم فرمایشات رهبر انقلاب و قانون اساسی برای همگان التزام عملی دارد.»
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به این سؤال که بیانیه اخیر موسوی در خصوص تشویق حامیان و اغتشاشگران برای ادامه فعالیت خیابانی، نشانه چیست، گفت: «هر کس از قانون عبور کند و فرمایشات رهبری را زیر پا بگذارد، از نظام خارج شده است.»
مهدی همت نیز تعرض به جان و مال مردم را دور از "شعار قانونگرایی" میداند. فرزند شهید همت که به همراه مادر خود از حامیان جدی موسوی بودهاند، ادامه میدهد: «هرچند شخصاً فکر میکنم که آقای موسوی پیروز انتخابات بوده است، ولی معتقدم هرگونه شبهه در این زمینه را باید تنها از طرق قانونی پیگیری کرد.» وی همچنین افزود: «اگر قانون زیر پا گذاشته شود، نه تنها انتخابات اخیر، که تمام انقلاب زیر سؤال میرود؛ چون نظام در 30 سال گذشته بر اساس همین قانون پیش رفته است.»
در عین حال، مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی نیز با وجود حمایتهای بیقید خود از موسوی قبل از انتخابات نتوانست نسبت به مسائل پیش آمده ساکت بماند. مهاجری در سرمقاله این روزنامه به بیان امام(ره) مبنی بر اینکه حفظ نظام از اوجب واجبات است، اشاره کرد و نوشت: «عربده های سران استکبار که این روزها از اروپا و امریکا با اظهارات کینه توزانه خود نشان می دهند برای ملت ایران و برای نظام جمهوری اسلامی دندان تیز کرده اند، به گوش می رسد. رئیس جمهور امریکا گفته است:"دولت ایران باید بداند که دنیا درحال تماشاست . ما برای تک تک کسانی که جان خود را از دست داده اند سوگواری می کنیم."»
مهاجری همچنین افزود: «آیا همین عربده های مستانه نباید ما را هوشیار کند و برای پایان دادن به مشاجرات تدبیری بیاندیشیم چرا اجازه می دهیم کار به جایی برسد که رئیس جمهور امریکا به ما درس اخلاق بدهد و با نقل جمله مارتین لوترکینگ که گفته بود "کمان کهکشان اخلاقی طولانی است اما به سمت عدالت خم می شود"، با طعنه و تحقیر بگوید "ما شاهد باور مردم ایران به این حقیقت هستیم و ما به تماشا ادامه خواهیم داد؟"»
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: «تا دیر نشده باید کاری کرد و باید جلوی خسران را گرفت.» این روزنامه همچنین با بیان اینکه ای کاش نامزدها رفتاری داشتند که برای پیگیری مطالباتشان مرتکب اقداماتی که زمینه را برای سواستفاده فرصت طلبان فراهم سازد نمی شدند، تاکید کرد: «هنوز فرصت باقی است و بر همه واجب است تدبیر را جایگزین روش های دیگر نمایند و برای حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی که به فرموده امام "اهم واجبات" است، با هرچه در توان دارند به صحنه بیایند.»
همچنین دکتر امیرحسین ترکشدوز که 9 سال عضو دفتر موسوی بود، پس از اعمال بیقانونیهای اخیر به تشریح تمایزات میان خط امام(ره) و رفتارهای اخیر موسوی پرداخت: «تصور ابتدایی ما این بود که راه جناب آقای خاتمی توسط برخی از کاندیداهای محترم و مشخصاً آقای موسوی در حال پیموده شدن است. اقدامات یا تعللهایی هم از جانب ما از سر اصلاحگری صورت پذیرفت که متأسفانه نه تنها بی فایده بود بلکه موجب اتلاف وقت و عدم روشنگری به هنگام شد. متأسفانه هر چه پیش تر آمدیم، این بیم، شدت گرفته است که مبادا وضع از آنچه تصور میشود هم وخیم تر باشد... مگر امام و دیگر بزرگان در بحث از ولایت فقیه ضرورت وجود متولی برای اقامه حدود را از دلایل تشکیل حکومت اسلامی در عصر غیبت نشمردهاند؟»
ابوالفضل فاتح هم که مسئول کمیته تبلیغات ستاد موسوی بود، روز سهشنبه با حضور در سایت قلم، رسماً خداحافظی کرد و به انگلیس رفت.
در این میان البته بودند برخی که همچنان حاضر نشدند روند افراطی کنونی را محکوم کنند. علیرضا بهشتی در پاسخ به این پرسش که آیا شیوه پیش گرفته شده در تعارض و تناقض با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب چه در ایام انتخابات، چه بعد از اعلام نتایج و چه در نماز جمعه نیست، گفت:«من به این سؤال پاسخ نمیدهم و به شما هم توصیه میکنم که سعی در پیدا کردن تناقضی میان حرفهای رهبری و رفتار آقای موسوی نباشید!»
او همچنین با بیان اینکه تجمعات عمومی، اعتراضی به نتیجه آراست، افزود:«"مردم" از بلایی که بر سر آراءشان آمده ناراحت هستند.» بهشتی همچنین در پاسخ به خبرنگار که پرسیده بود:«چرا موسوی حاضر نمی شود پیگیری این "بلایی" که شما معتقدید "بر سر آراء مردم" آمده است را از مجاری قانونی انجام دهد؟»، قوانین کشور درباره انتخابات را از اساس"ناکارآمد" خواند و گفت:«مردم چون فکر میکنند راههای قانونی کارآرایی ندارد دست به تجمعات خیابانی میزنند.» او البته توضیح نداد که چرا به انتخاباتی که با این قوانین ناکارآمد برگزار می شود تن داده اند.
این دست مواضع در حالی مطرح می شود که تا کنون جمهوری اسلامی انتخابات های متعددی را ظرف سی سال گذشته به خود دیده و در این میان نیز گاهی جبهه مقابل پیروز انتخابات بوده اند. در واقع خواه نا خواه نفی روند کنونی به نفی دوم خرداد هم خواهد انجامید.
گفتنی است مقام معظم رهبری در نماز جمعه تهران به شدت نسبت به اجتماعات و راهپیمایی هایی که در نهایت تشنج و ناآرامی را در فضای کشور ایجاد خواهند کرد، واکنش نشان داده بودند و ضمن تاکید بر پیگیری ابهامات از طرق قانونی افزوده بودند:«انتخابات برای این است که در صندوق های رأی معلوم شود که مردم چه می خواهند نه در کف خیابانها.»
ایشان همچنین با تأکید بر اینکه این آقایان باید به مسئولیت کارهای خود در نزد خداوند فکر کنند، خاطر نشان کردند:«برادران، آخرین وصایای امام بزرگوار را به یاد بیاورید که می گفت همه باید قانون را فصل الخطاب بدانند.»
سوالی که وجود دارد این است که میرحسین و یاران نزدیک او با ریزش شدید حامیان انتخاباتی شان چه خواهند کرد و این روند به کجا خواهد کشید؟
88/4/5
11:21 ص
در حالی که تصاویر لحظه جان دادن دختری به نام ندا صالحی آقاسلطان به صورت گسترده در شبکههای خبری مخالف جمهوری اسلامی پخش شده و این مسئله به پروژهای برای بدنام کردن نیروهای نظامی ایران تبدیل شده است، یک منبع
در این زمینه این منبع آگاه
وی با بیان اینکه در محل رخداد این جنایت هیچگونه درگیری وجود نداشته است، ادامه داد: بلافاصله پس از آنکه تیراندازی میشود، تصاویری از لحظه جان دادن این دختر تهیه میشود. جالب اینجاست که این تصاویر توسط یک دوربین فیلمبرداری حرفهای تهیه شده که کیفیت بالای تصاویر مؤید این ادعا است.
این منبع آگاه افزود: در همین تصاویر منتشر شده مشخص است که پس از شلیک و افتادن این دختر بر روی زمین، تنها حدود 5 نفر دور وی جمع میشوند که این یعنی در این خیابان فرعی هیچگونه درگیری وجود نداشته و تروریستها نیز این مکان خلوت را به منظور امکان فرار پس از عملیات انتخاب کرده بودند.
وی همچنین گفت: راننده خودروی حامل این دختر و همراهش نیز بر غیرعادی بودن تیراندازی در آن منطقه و حضور فوری یک نفر دوربین به دست در صحنه قتل تأکید کرد.
این منبع آگاه خاطرنشان کرد: اسلحهای که با آن به سمت این دختر شلیک شده است، جزء سلاحهای سازمانی هیچیک از نهادهای نظامی نیست.
در همین حال، منابع انتظامی و امنیتی برای چندمین بار از مردم تهران درخواست کردند که در صورت مشاهده چنین صحنه ها و فضاهایی نیروهای انتظامی را در جریان قرار داده و از تکرار حواث تلخ این چنینی جلوگیری کنند.
همچنین یک مقام آگاه از تعقیب عامل تیراندازی به ندا صالحی آقاسلطان خبر داد و گفت: مأموران نیروی انتظامی به سرنخهایی درباره عامل این تیراندازی دست یافتهاند.
این مقام آگاه در گفتوگو با فارس با اشاره به سرنخهایی که از عامل تیراندازی، نوع اسلحه و گلوله و چگونگی شلیک بهدست آمده، افزود: با تحقیقات به عمل آمده از طریق دوربینهای حاضر در صحنه، اظهارات شهود، بررسی محل حادثه، شناسایی و بازجویی از افراد حاضر در صحنه و گزارش پزشکی قانونی، مشخص شده است فردی به وسیله یک اسلحه قاچاق به طرف تنی چند از حاضران در خیابان کارگر شمالی تیراندازی میکند که یکی از این گلولهها از پشت به ندا صالحی اصابت میکند.
این مقام در ادامه افزود: تحقیقات نیروهای امنیتی و انتظامی برای کشف این ماجرا که آیا تیراندازی به سوی ندا صالحی به صورت کور یا هدفمند بوده، ادامه دارد.
وی در پایان تأکید کرد: در هفتههای اخیر، نیروهای امنیتی و انتظامی کشور دهها قبضه اسلحه قاچاق از نوع اسلحهای که به سمت ندا صالحی آقاسلطان شلیک شده، از قاچاقچیان سلاح و در برخی منازل تیمی گروهکها کشف کردهاند که این محمولهها عمدتاً از مرزهای غربی وارد کشور شده بودند.
88/4/5
11:20 ص
آیتالله جوادی آملی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم در سخنان مهمی با محکوم کردن آشوبها و اغتشاشگریهای اخیر گفت: اگر تخلفی شده و مدرکی هست، باید ارائه شود، اما باید از مجاری قانونی عمل شود. در این زمینه نشستهای نمایندگان کاندیداها با شورای نگهبان نیز انجام شده است و راه درست هم همین است.
متن سخنان مهمآیتالله جوادی آملی در ادامه میآید:
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسمالله الرحمن الرحیم
بنده هم متقابلاً مقدم شما خواهران گرامی و برادران ارجمند را گرامی میدارم و گزارش جامعی که ارائه فرمودید در اطلاعرسانی سهم بسزایی داشت. امیدواریم خدای سبحان، دلهای همه ما را هم به معرفت صاحب و عمل صالح هدایت کند. من چند نکتهای را در این محفل به عرضتان برسانم، تا در حدودی روشن بشود که وظیفه ما چیست.
اختلاف، سه قسم است. یک اختلاف قبل از علم است که نظریهپردازها، انظار علمی و آرای علمی خودشان را طرح میکنند تا آن که حق است روشن بشود. این اختلاف محمود و ممدوحی است. مثل اختلاف دو کفه ترازو در برابر شاهین، برای حفظ عدالت. اگر در یک کفهای وزن بگذارند، در کفه دیگر موزون بگذارند، یعنی یک طرف سنگ بگذارند، یک طرف نان،اینها هماهنگ نباشند، همیشه این دو کفه با هم اختلاف دارند و این اختلاف مقدسی هم هست.
برای اینکه اگر وزن سنگینتر باشد، میگوید من به همراه تو نمیآیم و اگر موزون سنگینتر باشد، به وزن میگوید من همراه تو نمیآیم. اگر هماهنگ بودیم، همسان و همتا بودیم، بالا میرویم با هم، پائین میآییم با هم. این اختلاف دو کفه ترازو یک اختلاف مقدسی است برای برقراری عدل. مثل اختلاف یک نظریهپرداز با ناقد آن نظریه که هر دو درصدد رسیدن به یک نظریه علمی هستند. این قسم اول اختلاف.قسم دوم اختلاف در اثر اطلاعرسانیهای ناصواب هست، یا برداشتهای ناصواب هست، یا مقدمات و مؤخرات و نتایج ناصواب هست که با گفتوگو و گفتمان و نزدیک شدن و جلسه تشکیل دادن و تفاهم، کاملاً قابل حل است، اما قسم سوم، اختلاف به عنوان عذاب الهی است. آن دیگر با تفاهم حل نمیشود.ذات اقدس اله، در سوره مبارکه مائده، دو بار دو تا مطلب را بیان کرد و در سوره مبارکه انعام، یک مطلب جامعی را. در سوره مبارکه مائده، فرمود یهودیها در اثر بدرفتاری، من بینشان عذاب اختلاف را ایجاد کردم «و القینا بینهم العداوه و البغضاء الی یوم القیامه» این یکی و مسیحیهایی که طرفدار مسیحیت ناب عیسوی نبودند، من بین اینها عذاب اختلاف ایجاد کردم «فاغرینا بینهم العداوه و البغضاء الی یوم القیامه» درباره یک عده «اغرینا» است،درباره عده دیگر «القینا» است. هر دو در سوره مبارکه مائده است.
فرمود این ملتی که حق را نپذیرفت، من اینها را به جان هم انداختم. در سوره مبارکه انعام، بهعنوان یک اصل جامع بیان کرد که اختصاص به یهودی و مسیحی و زرتشتی و اینها ندارند. فرمود «هوالقاهر فوق عباده» «هوالقادر علی ان یبعث علیکم عذاب من فوقکم او من تحت ارجلکم او یلبسکم شیعا و یذیق بعضکم فوق بعض» او قادر است در اثر بدرفتاری شما، عذابی از بالا بهعنوان صاعقه، از پائین بهعنوان زمینلرزه یا عذاب اختلاف بین شما القا کند که به جان هم بیفتید.«او یلبسکم شیعا و یذیق بعضکم بأس بعض» بنابراین ما سه تا اختلاف داریم، یک اختلاف محمود و ممدوح و مقدس که اختلاف نظریهپردازها و ناقدان آن نظریه هستند. یک کسی کتابی نوشته یا کارگردانی کرده. یک عدهای این نظریه را ارائه کرده، یک عده نقد دارند. این کار خوبی است تا روشن بشود.