88/2/16
11:29 ص
در این باره، منتقدان دولت معتقدند که این سفرها جنبه تبلیغاتی دارد و رییس جمهور قاعدتا باید در آستانه انتخابات، این سفرها را متوقف کند زیرا جایگاه وی به گونه ای است که سایر کاندیداها یارای رقابت با شخص دوم کشور در این عرصه را ندارند و لذا یک نابرابری تبلیغاتی پدیدار می شود.
آنها به سنت گذشته روسای جمهوری قبلی نیز استناد می کنند که در هفته های منتهی به انتخابات، از چنین سفرهایی پرهیز می کردند تا شائبه انتخاباتی بودن و برخورداری از رانت منحصر بفرد تبلیغی پیش نیاید.
در مقابل حامیان دولت این سفرها را "کاری" می دانند که در ادامه سفرهای قبلی صورت می گیرد.
آنها می گویند انجام سفرهای استانی وعده انتخاباتی احمدی نژاد بود که به آن وفا شده و نزدیک بودن انتخابات دلیل موجهی برای متوقف کردن پروسه خدمت رسانی به مردم در سفرهای استانی نیست.
اما فارغ از این که دلایل کدام گروه مقرون به واقعیت است ، نکته دیگری که در این بین وجود دارد این است که سفرهای آقای احمدی نژاد از آن سادگی و صمیمیت دوران تبلیغات انتخاباتی ایشان فاصله گرفته است.
همگان به یاد داریم که در هیاهوی انتخابات نهم ریاست جمهوری ، اغلب کاندیداها درگیر مسابقه اسراف در تبلیغات بودند به گونه ای که بعضا میلیاردها تومان صرف چاپ و توزیع انواع پوسترهای رنگی در ابعاد مختلف و رنگی و بنرها و تابلوهای تبلیغی بزرگ می کردند در آن میان اما، مردی که خود را "از جنس مردم" می خواند، ساده ترین و کم هزینه ترین تبلیغات را در ستادهای انتخاباتی اش پیگیری می کرد.
تراکت تبلیغی احمدی نژاد در آن دوران، بسیار معروف شد که حاوی یک طرح ساده سیاه و سفید بود و بر رویش نوشته بودند: این تراکت با کمک های مردمی چاپ شده است. به دلیل محدودیت های مالی، لطفا پس از مطالعه آن را به دیگران بدهید. (نقل به مضمون)
این تبلیغات ساده و بی پیرایه در کنار سایر عوامل، البته کارساز هم شد و کاری کرد که آن همه تبلیغات رنگین و سنگین نتوانستند از عهده اش بدر آیند و نهایتا کسی که کمتر کسی فکرش را می کرد، انتخابات بزرگ را برد و راهی دفتر ریاست جمهوری شد.
اینک اما در سفرهای استانی احمدی نژاد، دیگر تراکت های تک رنگ که روی آنها توصیه شده باشد "بعد از مطالعه تراکت آن را به دیگران بدهید" دیده نمی شود، بلکه بنرهای رنگی که آنقدر بزرگ هستند که حتماً باید برای نصب شان داربست های فلزی به پا شود، پای ثابت این سفرها هستند.
البته سخن بر سر خوب یا بد بودن این تبلیغات گسترده و آن بنرهای بزرگ نیست بلکه نقد اصلی، فاصله گرفتن از آن سادگی و کم خرج بودن اولیه است والا اگر ایشان از همان بدو امر، با تبلیغات پرطمطراق بر روی کار آمده بود، اکنون چنین نقدی چندان وارد نبود.
شگفت انگیز است با وجود اینکه ستادهای تبلیغاتی آقای احمدی نژاد، عملا تجربه کرده اند که مردم از هزینه تراشی های تبلیغی بیزارند و این رویکرد، جواب عکس می دهد، برخلاف روش و منش پیشین خویش این چنین به هزینه های گزاف تبلیغی تن داده اند!
البته شاید گفته شود که این تهیه و نصب این بنرها و تبلیغات پرهزینه ، نه توسط ستاد آقای احمدی نژاد که توسط ادارات و نهادها و تشکل های مردمی صورت می گیرد.
در این صورت نیز باید گفت که ریاست جمهوری می تواند از چنین رویکردی به ویژه اگر با پول بیت المال صورت می گیرد ، جلوگیری کند تا این شائبه ها به نام رئیس جمهور ثبت نشود.
88/2/16
11:28 ص
88/2/16
11:27 ص
عصر ایران- برای اعضای شورای شهر «کریات جات» واقع در جنوب اسرائیل، شباهت پرچم شهرشان با پرچم جمهوری اسلامی ایران به یک دغدغه جدی تبدیل شده است!
به گزارش عصر ایران (asriran.com) به نقل از یدیعوت آحارونوت، در حالی که پرچم این شهرک، واقع در حیفای اسرائیل، حدود 56 سال قبل طراحی شده است اما رنگ های این پرچم و قالب ظاهری آن شباهت بسیار زیادی به پرچم ایران دارد که همین امر مقامات این شهرک را به تکاپو انداخته تا پرچم خود را تغییر دهند!
براساس این گزارش، مقامات «کریات جات» می گویند: پرچم شهرک شان ، یادآور پرچم ایران پس از انقلاب است و نمی توانند شباهت این دو پرچم با یکدیگر را تحمل کنند!
برهمین اساس «بنی حسون»، یک عضو شورای شهر کریات جات، پیشنهاد تغییر شکل ظاهری این پرچم را ارائه کرده است.
این در حالی است که این پیشنهاد مخالفت هایی را نیز به دنبال داشته است به نحوی که یک عضو شورای شهر به یدیعوت آحارونوت گفت: "چرا ما باید پرچم خود را عوض کنیم؟ فقط به خاطر اینکه یک کشور دشمن (ایران) پرچم خود را قبلا تغییر داده است(!) این شهر نباید گذشته خود را فراموش کند."
در همین حال مخالفان به هزینه های این کار نیز استناد کرده و می گویند: "آیا شما می دانید هزینه های تعویض پرچم چقدر است؟ هزینه های غیرضروری برای چنین اقدامی را از کجا باید تامین کرد؟"
به علاوه مخالفان در پیشنهادی مضحک گفته اند: "این ایران است که باید پرچم خود را عوض کند و باعث شود این شهرک اسرائیلی به موضوعاتی مهم تر از این بپردازد!"
پرچم «کریات جات» همچون پرچم ایران دارای سه رنگ سبز، سفید و قرمز است. در وسط این پرچم شکل یک داس سنتی به چشم می خورد که پیشتر برای برداشت گندم و پنبه بکار می رفت.
براساس این گزارش اعضای شورای شهر «کریات جات» پس از کلی کلنجار رفتن سرانجام تصمیم گرفته اند تا یک کمیته ویژه به ریاست شهردار برای بررسی این قضیه و ارائه توصیه های لازم به شورای شهر انتخاب کنند.
88/2/16
11:26 ص
88/2/16
11:22 ص
محسن رضایی، نامزد ریاست جمهوری دوره دهم در نامه صریحی به رئیس سازمان صداوسیما برای مناظره با موسوی و احمدی نژاد اعلام آمادگی کرد و برگزار نشدن مناظرات تلویزیونی در انتخابات ریاست جمهوری را ظلم بزرگی به مردم و تصمیمگیری ملی دانست.
در این نامه که نسخهای از آن در اختیار «تابناک» قرار گرفته، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از این که در فرصت کم باقی مانده به روز اخذ رای هنوز تحرک لازم در صدا و سیما دیده نمیشود، به شدت انتقاد کرد.
متن نامه دکتر رضایی به ضرغامی به این شرح است:
برادر ارجمند جناب آقای مهندس ضرغامی
ریاست محترم سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
با سلام و احترام؛
صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، نقش مؤثری در پیروزیهای ملت ایران در طول انقلاب و دفاع مقدس داشته و در سابقه خود، فعالیتهای درخشانی در ترغیب، تشویق و اطلاعرسانی در عرصه انتخابات و به ویژه انتخابات ریاست جمهوری دارد.
جنابعالی واقف هستید که تقویت و تثبیت نظام جمهوری اسلامی به اجزای آن از جمله مردمسالاری دینی ارتباط دارد که این مهم از طریق حضور با شکوه مردم در صحنه انتخابات دست یافتنی است. رویه همیشگی صدا و سیما، آغاز فعالیتهای چشمگیر رسانهای برای برگزاری شکوهمند انتخابات از چند ماه قبل از تاریخ انتخابات بوده است، لیکن در شرایط فعلی، با وجود آنکه فرصت کمی به روز اخذ رأی باقی مانده، هنوز تحرک لازم در صدا و سیما مشاهده نمیشود.
نکته دیگر آن است که عدم برگزاری مناظرات تلویزیونی در انتخابات ریاست جمهوری، موجب فقدان شفافیت و اطلاع رسانی کامل است که ظلم بزرگی به مردم و تصمیم گیری ملی به حساب میآید.
لذا به نظر میرسد به منظور شکل گیری یک رقابت سالم و واقعی و تحرک انتخاباتی، مناسب است ترتیبی اتخاذ فرمایید تا نامزدهای انتخاباتی با شرکت در میزگردهایی در معرض پرسشهای علمی و فنی قرار گیرند و مهمتر آنکه مناظرههایی بین آنان برگزار گردد تا افکار عمومی هر چه بیشتر با برنامهها و دیدگاههای نامزدها آشنا شوند.
اینجانب برای برگزاری مناظره با هر سه نامزد انتخاباتی به ویژه آقایان موسوی و احمدی نژاد اعلام آمادگی می کنم. امیدوارم رسانه ملی در انجام وظیفه خطیر اطلاع رسانی، علیالخصوص در شرایط حساس فعلی بیش از پیش قرین توفیق باشد.
محسن رضایی
88/2/16
11:21 ص
88/2/16
11:20 ص
88/2/16
11:17 ص
در حالی که کاندیداهای ریاست جمهوری در سخنانشان، مرتب از سرنوشت سیصد میلیارد دلار درآمد نفتی کشور میپرسند، خبرنگار «تابناک»، سرنوشت بخشی از این پول را کشف کرد.
بنا بر این گزارش، واردات بیرویه در ماههای اخیر به جایی رسیده که پرچم کشور که نماد غرور ملی و هویت کشور است نیز در سالهای اخیر به تعداد بسیاری برای تولید به کشور چین سفارش و از این کشور وارد شده است.
پرداخت درآمد نفتی کشور برای واردات هنگفت که سال گذشته بنا بر اعلام گمرک به رقم بیسابقه 55 میلیارد دلار رسید، موجب شده است تا حساب ذخیره ارزی بر پایه اعلام بانک مرکزی از نظر تعهدی هجده میلیارد دلار منفی شده و در اسفند ماه گذشته نیز موجودی نقدی آن هشت میلیارد کاهش یاید.
خبرنگار تابناک برای نشان دادن گوشه کوچکی از سرنوشت درآمد نفتی کشور، تصویر پرچم ایران با عبارت MADE IN CHINA را منتشر کرده است.
88/2/16
10:41 ص
به گزارش دنانیوز، پدر این جوان که در بیمارستان بستری شده است افزود: پسرش از وی خواسته بود تا با فروش گوسفندانش هزینه سفر وی را جهت یافتن سوسانا و ازدواج با وی تأمین کند که پس از مخالفت پدر اقدام به خوردن قرص کرده است.
پدر این جوان که شغلش کشاورزی است با اشاره به اینکه هزینه فروش کل گوسفندانش کمتر از یک میلیون تومان است گفت: به هیچ طریقی نتوانستیم وی را از این تصمیم منصرف کنیم و نهایتا اقدام به خودکشی کرد.
البته حال جوان رو به بهبود است و از خطر مرگ نجات یافته است.
88/2/14
9:44 ع